Responsive Menu
Add more content here...


O altă echipă din Liga a V-a Sălaj ameninţă cu retragerea din campionat, după o delegare total neinspirată a CJA. „Arbitrul este rudă cu o jumătate din echipa adversă!?”

by Călin ONICAŞ
0 comment 27 views
A+A-
Reset

Conducerea echipei Gloria Marin a răbufnit după derby-ul de duminică cu Voinţa Derşida. Supăraţi că sunt mai tot timpul dezavantajaţi de arbitri, reprezentanţii grupării din comuna CRASNA şi-au revărsat nervii, acuzând Comisia Judeţeană de Arbitri din cadrul AJF Sălaj că a delegat la joc un arbitru tot din Derşida

Tensiune maximă la derby-ul din etapa a XXII-a a Seriei EST din Liga a V-a Sălaj. Meciul de duminică de la Marin (comuna Crasna) dintre Gloria şi Voinţa Derşida s-a terminat cu victoria la limită a oaspeţilor.

Atmosfera a fost încinsă încă dinaintea partidei. Motivul a fost delegarea arbitrului Adrian Iancău, cel care este originar tocmai din Derşida. Fără să vrea, tânărul arbitru divizionar s-a trezit într-o situaţie ciudată.

Indignaţi de faptul că „centralul” este consătean cu adversarii, spectatorii şi jucătorii de la Gloria Marin au contestat mai toate deciziile brigăzii de arbitri. Cum Voinţa Derşida s-a impus la limită, printr-un gol marcat în ultimul sfert de oră, nervii au fost întinşi la maxim. Gazdele au răbufnit la final şi brigada era să fie linşată, atât de unii jucători, cât şi de spectatori. Până la urmă nu s-a întâmplat nimic, deoarece oamenii de ordine şi conducătorul echipei gazde – Vasile Pop – au intervenit prompt.

Nu au existat incidente. Rămân însă nemulţumirile celor de la Marin, care se simt dezavantajaţi de arbitri. Prin intermediul ziarului Sportul Sălăjean, conducătorii echipei au ţinut să anunţe că, în semn de protest, echipa din comuna Crasna vrea să se retragă din campionat.

Suntem foarte mâhniţi. Domnul Gabriel Bârjac (n.r. preşedintele Comisiei Judeţene de Arbitri Sălaj) l-a delegat la acest meci pe Adrian Iancău, un arbitru din Derşida, iar jumătate dintre jucătorii de la Voinţa îi sunt grad de rudenie!? Nu mi se pare normal aşa ceva, chiar dacă suntem la Liga a V-a. Eu aşa ceva nu am mai întâlnit. Vă spun că dacă nu eram acolo, arbitrul lua de bătut. Spectatorii erau gata să sară pe el. Eu le-am spus: dacă loviţi arbitrul, mă loviţi pe mine.

El a fost nevinovat, dar a fost influenţat de alţii. Derşida vrea să termine pe locul 2 în faţa celor de la Cehei. Putea să fie delegat orice alt arbitru. Chiar dacă pierdeam cu 5 – 0 nu mă supăram. Toţi arbitrii îşi bat joc de noi şi suntem trataţi în halul acesta. Suntem dezavantajaţi, pentru că suntem o echipă mică. Cu toate acestea, după fiecare meci noi oferim o masă inclusiv arbitrilor şi observatorului. I-am şi spus domnului Daniel Sabou că noi la vară ne retragem, fiindcă nu se poate aşa ceva”, ne- a declarat Vasile Pop – conducătorul echipei Gloria Marin.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 18 mai.

You may also like

Leave a Comment