Responsive Menu
Add more content here...


Nu se mai opreşte! Cornel Florean a câştigat şi Masters-ul României!

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 14 views
A+A-
Reset

Tenismenul de la CSM Zalău a fost de neoprit la Roman şi a reuşit să câştige toate meciurile, adjudecându-şi trofeul aferent câştigătorului categoriei de vârstă +50 de ani. Acest succes vine la câteva săptămâni distanţă de al zecelea turneu ITF câştigat


Cornel Florean este dovada faptului că dacă îţi doreşti ceva cu adevărat şi munceşti zi de zi în acest scop, poţi să obţii acel ceva.

A început să practice tenisul de câmp, la îndrumarea profesorului Ioan Leitan, în urmă cu doar câţiva ani, dar a crezut în şansa sa, a crezut în visul său şi a crezut că poate deveni cel mai bun din ţară.

Nu s-a lăsat distras de la drumul său, iar câţiva ani mai târziu se poate lăuda că are în palmares 10 trofee de rang ITF, precum şi o grămadă de alte turnee FRT şi faptul că este… cel mai bun din ţară.

Evident, vorbim despre categoria +50 de ani. La finele săptămânii trecute, Cornel Florean a mai adăugat un trofeu în vitrina sa deja  plină de trofee şi medalii.

N-a fost să fie Campionatul Naţional, acolo unde a pierdut dramatic în finală, dar sălăjeanul a câştigat Masters-ul Naţional pentru Seniori, competiţie care s-a desfăşurat la Roman, jud. Neamţ.

Au fost opt participanţi la această categorie de vârstă, fiind împărţiţi în două grupe. S-a jucat fiecare cu fiecare, după care, câştigătorii grupelor s-au confruntat în semifinale cu cei doi clasaţi pe locul secund în cealaltă grupă.

Cornel Florean a avut un parcurs perfect în faza grupelor şi a reuşit trei victorii din tot atâtea posibile. Mai mult, nu a pierdut niciun set, câştigând Mihai Mărculescu (6 – 0, 6 – 1), Ovidiu Racoşanu (6 – 4, 6 – 3) şi Alexandru Năstasă (6 – 1, 6 – 3). 

Calificat în semifinale, sălăjeanul s-a duelat cu Doru Băloi, pe care l-a învins lejer, 6 – 4, 6 – 1 pentru o prezenţă în marea finală, acolo unde îl aştepta surprinzător, Alexandru Năstasă, cel care în semifinale l-a eliminat pe marele rival al lui Florean, Roland Sorodoc.

La fel ca şi în disputa din grupă, Cornel Florean i-a cedat doar patru game-uri adversarului, reuşind o victorie categorică la capătul a două seturi identice, 6 – 2, 6 – 2.

A fost un succes important pentru Cornel Florean care astfel şi-a consolidat poziţia de lider în clasamentul FRT la categoria de vârstă +50 de ani.

A fost ultimul turneu pentru tenismenul sălăjean care va încheia anul pe locul 1 la nivel naţional la categoria +50 de ani.

“Trebuie mult antrenament, pentru că altfel nu poţi rămâne în top. Reuşesc să câştig acest turneu pentru al treilea an la rând. Nu poţi să fi mereu pe locul 1, aşa e în orice sport, dar mă bucur că am câştigat din nou. M-au ajutat mult şi meciurile de antrenament cu Thomas, pentru că sportivul cu care am jucat în finală a avut un stil asemănător. Sper să menţin acest ritm în continuare, iar de anul viitor voi schimba categoria de vârstă şi voi evolua la +55 de ani”.

Cornel Florean

Ioan Hodrea, pe podium la +60 de ani

Sălajul a mai avut un reprezentant la această competiţie. Este vorba despre Ioan Hodrea (CSM Zalău) care a participat la categoria de vârstă +60 de ani.

Au fost şapte participanţi, iar Hodrea a fost repartizat în Grupa B, alături de alţi trei sportivi. A avut un parcurs perfect şi cu trei victorii din tot atâtea posibile, s-a clasat pe locul 1 în grupă.

Însă, în semifinale, Hodrea a resimţit oboseala meciului în plus disputat şi a cedat disputa cu Cristian Caragea, cel care s-a clasat pe locul 2 în Grupa A, grupă în care au fost doar trei sportivi.

Astfel, Ioan Hodrea a încheiat competiţia pe locul 3, fiind nevoit să se mulţumească cu medalia de bronz.

You may also like

Leave a Comment