Ne dați, ori nu ne dați? Zilnicul colindat de Halloween al României și românilor

by Tiberius NICODA
0 comment 134 views
A+A-
Reset

Motto: Să fi sărac și independent este imposibil (William Cobbett)

Astăzi, vine FMI în România. Ministrul Muncii: “O chestiune de rutină, n-avem nicio problemă”

Începând de astăzi urmează o săptămână decisivă! Experții Fondului Monetar Internațional aruncă bomba în reforma pensiilor de la noi din țară. Analiștii financiari ajung în România și vor cere amânarea recalculării pensiilor pentru că nu sunt bani.

Experţi FMI au menţionat, în context, că noul pachet fiscal lărgeşte baza de impozitare şi îmbunătăţeşte veniturile prin eliminarea scutirilor pentru angajaţii din agricultură, construcţii, procesarea alimentelor şi IT precum şi limitarea numărului de bunuri care beneficiază de o cotă redusă de TVA.

De asemenea, aceştia susţin că majorarea taxei pe microîntreprinderi va duce la majorarea veniturilor din taxe, însă consideră că pragul pentru înregistrarea ca microîntreprindere ar trebui redus.

FMI vine în România să vadă de unde scoate Guvernul bani pentru majorarea pensiilor | “Propunerea e să se facă eșalonat!”

O delegație a Fondului Monetar Internațional efectuează o nouă vizită în România.

“Cei de la FMI vor să afle cam de câți bani va face rost Guvernul din acest nou pachet fiscal care a intrat în vigoare la 1 ianuarie.

Vorbim despre eliminarea anumitor facilități pentru mai mulți angajați, dar și de creșteri de taxe și de taxe noi impuse firmelor care se ocupă cu petrolul și gazele prin comercializare acestor produse.

Vorbim, de asemenea, despre acea nouă taxă de 2% pe cifra de afaceri a băncilor. Pe de altă parte, este o discuție extrem de interesantă în ceea ce privește recalculările de pensii care ar trebui să intre în vigoare din septembrie, prin formula din noua Lege a pensiilor.
Profesorul pentru economie mondială din cadrul Universității București – Christian Năsulea a explicat că FMI nu ne forțează să creștem taxe, ci politicienii fac acest lucru deoarece nu vor să taie din cheltuielile inutile ale statului, apoi dau vina pe FMI ca să nu piardă ei capital de imagine.

„Îngrijorarea mea principală e că această vizită va fi folosită din nou de politicienii de la noi pentru a justifica niște creșteri de taxe. Data trecută când am avut o vizită din partea FMI, au existat voci din zona politică, în presă mai ales, care au lăsat să se înțeleagă că anumite creșteri de impozite ar fi făcute pentru că ”așa a spus FMI”, or lucrul acesta nu a fost adevărat atunci și, cel mai probabil, nu va fi adevărat nici acum.

Până la urmă în tot haosul acesta economic, social, ne întrebăm și noi ca pruncii care merg la colindat după bomboane de Halloween: “Ne dați, ori nu ne dați? Că parcă tot mai mult luați decât ne dați!”.

You may also like

Leave a Comment