Responsive Menu
Add more content here...


Naţionala României de minifotbal, vicecampioana europeană

După ce anul trecut a devenit campioană mondială, naţionala României a fost aproape să îşi adjudece şi titul european, dar a trebuit să se recunoască învinsă la loteria loviturilor de departajare în finala cu Serbia, desfăşurată sâmbătă seara la Sarajevo

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 296 views
A+A-
Reset

Naţionala României de minifotbal a adus din nou bucurie pentru iubitorii acestui sport reuşind să devină vicecampioana europeană. După ce anul trecut a reuşit marea performanţă şi a câştigat Campionatul Mondial, România a fost cât pe ce să pună mâna şi pe titlul european, pe care l-a mai câştigat de alte şase ori.

Din păcate, sâmbătă seara, în finala Campionatului European de la Sarajevo, “tricolorii” au pierdut la loviturile de departajare finala cu Serbia. Deşi a dominat jocul din finală, România s-a aflat la egalitate cu Serbia, scor 1 – 1, la finalul timpului regulamentar. Pentru desemnarea campioanei europene a fost nevoie din nou de penalty-uri, aspect unde Serbia a avut nervi mai tari şi s-a impus cu 10 – 9.

“Nu a fost să fie aur nici de această dată la EURO, dar suntem campioni mondiali en-titre, vicecampioni europeni la ultimele 3 ediții și ținem steagul sus pentru sportul românesc!”, este mesajul postat pe pagina Federației Române de Minifotbal.

Chiar dacă de câţiva ani, Sălajul nu mai dă jucători pentru naţionala de minifotbal, pentru iubitorii acestui sport din judeţ, Naţionala României a rămas un punct de atracţie, deoarece şi la această ediţie, în febra competiţiei europene s-a aflat Ioan Onicaş – preşedintele Federaţiei Române de Minifotbal, dar şi bihoreanul Andrei Şumălan legitimat la CS Barcău Nuşfalău, echipă cu care în această vară a devenit campion judeţean.

România rămâne cu cele șase titluri europene în palmares și trei finale consecutive pierdute la ultimele trei ediții de Euro cu Cehia, Azerbaidjan și sâmbătă cu Serbia.

România a ajuns în finală după ce a eliminat la loteria loviturilor de departajare naționala Kazakhstanului. În timpul regulamentar a fost 1-1, România egalând prin golul reușit de Mircea Ungur. Ca și în finala Campionatului Mondial din Emiratele Arabe Unite, tricolorii au triumfat apoi la loviturile de departajare.

În sferturile de finală, “tricolorii” au învins Bosnia&Herțegovina cu 4 – 1, iar în „optimi”, România a trecut de Georgia cu scorul de 3 – 0.

“Tricolorii” au câştigat Grupa D cu 7 puncte, golaveraj 14-2, după 9-0 cu Turcia, 5-2 cu Polonia și 0-0 cu Ungaria.

În finala mică a Euro 2024, Kazakhstanul a învins Franța cu 7 – 2. Cel mai bun jucător al turneului a fost desemnat românul Mircea Ungur.

 

You may also like

Leave a Comment