Responsive Menu
Add more content here...


Naționala de minifotbal, în careul de ași de la Europene

by Călin ONICAŞ
0 comment 27 views
A+A-
Reset

La Kiev, reprezentativa României merge din victorie în victorie, astfel că – și în sferturi –  „tricolorii” au trecut lejer de Muntenegru, calificându-se în semifinalele Campionatului European din Ucraina. În drumul spre titlul suprem, ai noştri trebuie să depăşească Kazakhstan, nimeni alta decât surprinzătoarea campioană european din anul 2016! În cealaltă semifinală se vor duela Anglia şi campioana mondială – Cehia


În faza grupelor, România a fost singura formaţie de la Europene cu punctaj maxim, câştigând la pas Grupa B.

Altfel spus, „tricolorii” au învins Austria (scor 2 – 0), Anglia (4 – 2), Israel (2 – 0) şi Spania (1 – 0) şi s-au calificat în sferturile de finală, acolo unde a întâlnit Muntenegru, formaţia de pe locul 2 din Grupa A.

Fără să forţeze, România a dominat jocul şi a deschis scorul încă din primele minute. În repriza secundă, reprezentativa noastră a beneficiat de o lovitură de la 7m şi scorul a devenit 2 – 0.

Spre final, diferenţa putea creşte, deoarece ai noştri au lovit bara, dar au avut şi două ocazii clare, de singur cu portarul.

Oricum, România a trecut uşor de Muntenegru şi s-a calificat în „careul de aşi”, alături de Kazakhstan, Anglia şi Cehia.

În semifinale, „tricolorii” dau piept cu kazacii, cei care acum doi ani au reuşit o mare surpriză, câştigând Europenele! Sperăm că de data aceasta, România va câştiga şi va ajunge în finală, acolo unde a fost nelipsită la primele turnee.

De fapt, Naţionala de minifotbal a câştigat primele şase ediţii ale Europeanului şi e momentul ca românii să revină în prim-plan, cu atât mai mult cu cât actualul lot este unul foarte valoros.

Să precizăm faptul că „tricolorii” au şi un avantaj moral, deoarece anul trecut au trecut de Kazakhstan atât la Europenele din Cehia, cât şi în Mondialul din Tunisia.

 


Semifinale:

ora 14.00: Anglia – Cehia

ora 15.15: România – Kazakhstan (în direct la sport.ro)


Finala se joacă tot sâmbătă de la ora 22:00 la City of Sports, Hydropark (Kiev).

You may also like

Leave a Comment