Responsive Menu
Add more content here...


Municipiul Zalău își va asigura aproape tot necesarul de energie electrică printr-o “Centrală electrică fotovoltaică”

by Mihai POP
0 comment 26 views
A+A-
Reset

Primaria Zalău intenționează să construiască o centrală fotovoltaică, pe strada Spicului, care să asigure, parțial, necesarul de energie electrică pentru sistemul de iluminat public şi pentru clădirile publice din oraș. Investiția se ridică la peste  6.674.334,85 lei cu TVA


În cadrul ședinței extraordinare de Consiliu Local, care a avut loc astăzi, 5 octombrie, a fost aprobat proiectul de hotărâre privind depunerea proiectului “Centrală electrică fotovoltaică”, în vederea obținerii finanțării în cadrul Programului ”Fondul pentru modernizare în România, Programul Cheie 1- Surse regenerabile de energie și stocarea energiei”.

În vederea depunerii proiectului pentru finanțare a fost realizată o documentație tehnico-economică la nivel de studiu de fezabilitate, care propune realizarea unei centrale fotovoltaice pe strada Spicului, nr. 5 (zona stației de epurare), pe un teren aparținând domeniului public al municipiului Zalău.

Centrala va avea o putere de 1 MW, iar valoarea totală a investiției este de 6.674.334,85 lei cu TVA6.512.798,60 lei cheltuieli nerambursabile și 161.536,25 lei cheltuieli care vor fi suportate din bugetul local.

Realizarea unei centrale electrice fotovoltaice este oportună în vederea asigurării parțiale a necesarului de energie electrică pentru sistemul de iluminat public, în primul rând, și pentru clădiri publice.

Finanțarea va fi acordată în sistem “primul venit, primul servit”, iar hotărârea de consiliu local pentru aprobarea depunerii cererii și a bugetului proiectului, adoptată astăzi, este un document obligatoriu pentru depunerea finanțării. Se estimează că în cursul acestei luni va fi deschis apelul de proiecte.

You may also like

Leave a Comment