Responsive Menu
Add more content here...


Moș Crăciun a venit și în acest an la CS Viitorul Zalău cu multe surprize. GALERIE FOTO

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 1,1K views
A+A-
Reset

La evenimentul din acest an, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Zalău au urcat foști componenți ai clubului, care acum joacă prin ligile superioare, dar și în străinătate, Bodiș Norbert, Daniel Pop, Alex Băican, Adrian Micaș, iar invitatul special a fost Ricardo Farcaș, jucător la Academia Ajax Amsterdam, dar și căpitanul naționalei României U 18


Clubul Sportiv Viitorul Zalău a continuat tradiția și a organizat și în acest an tradiționalul eveniment, ”Vine Moșul la Viitorul”. La edițiile trecute, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Zalău au urcat fotbaliști din Liga 1, antrenori, arbitri și persoane importante din fotbalul românesc, dar surprizele au continuat și sâmbătă, când CS Viitorul a invitat foști juniorI din cadrul clubului care acum joacă în ligile superioare, chiar și în străinătate, Adrian Micaș, Alex Băican, Daniel Pop, Bodiș Norbert, dar și un internațional, Ricardo Farcaș cel care este legitimat la Academia Ajax Amsterdam.

După ce Dinu Iancu Sălăjeanu a făcut o scurtă prezentare a evenimentului, cuvântul a fost luat de către membrul fondator al clubului  – Daniel Sabou, care înainte de toate a ținut să-i felicite pe juniorii din cadrul clubului pentru rezultatele obținute în 2017, dar și pe părinții acestora.

” Vreau să vă felicit pe voi copiilor pentru rezultatele care le-ați avut în anul 2017. Vreau să-i felicit și pe părinți pentru sprijinul acordat. Ca de fiecare dată când are loc tradiționala serbare, Vine Moșul la Viitorul sunt emoționat, dar mă bucur că an de an reușim să facem acest eveniment din anul 2004, de cand s-a înființat acest club. Pe această scenă au urcat foarte mulți jucători din prima ligă și persoane importante din fotbalul românesc, dar și în acest an am pregătit câteva surprize. Am avut răbdare cu juniorii crescuți la CS Viitorul, iar câțiva dintre ei au ajuns la un nivel ridicat. Azi vor fi în fața dumneavoastră și vă vor spune câteva din tainele fotbalului pe care l-au învățat la CS Viitorul, un club care formează jucători”, a spus Daniel Sabou.

Primul invitat care a urcat pe scenă a fost Alex Băican, fost junior al clubului, care acum joacă la CFR II Cluj, dar se pregătește și cu prima echipă. Acesta le-a relatat foștilor săi colegi care a fost cea mai frumoasă amintire pe care a avut-o la clubul CS Viitorul. ”Cea mai frumoasă amintire a fost în 2010, când la Cluj-Napoca am câștigat Cupa Hagi. Mereu am avut o impresie bună despre acest club, unde veneau foarte mulți juniori la antrenamente și erau serioși”, a spus Alex Băican.

Un exemplu pentru actualii componenți de la CS Viitorul este și Adrian Micaș, cel care este originar din Chieșd și care a învățat tainele fotbalului la CS Viitorul. Acum, Adi Micaș este unul dintre componenții de bază de la Universitatea Cluj, iar Ioan Ovidiu Sabău își pune mari speranțe în acest jucător. ”Mă bucur că mă aflu la acest eveniment și pot să înmânez cadouri acestor copii. Și eu am fost ca ei acum câțiva ani. Este foarte important că acest club are potențial și sunt convins că mulți dintre acești juniori vor ajunge la un nivel ridicat”, a spus Adi Micaș.

Cadou surpriză de la Bodiș Norbert pentru Daniel Sabou!

Pe scenă a urcat și Bodiș Norbert, un fost junior al clubului, care acum evoluează în prima ligă din Ungaria la Balmazujvarosi FC. Fotbalistul de 20 de ani a venit și cu un cadou pentru membrul fondator al clubului, iar Daniel Sabou a primit un tricou oficial de joc de la echipa din Ungaria cu numele jucătorului care a învățat tainele fotbalului la Viitorul.

”În primul rând vreau să vă mulțumesc pentru încrederea acordată. Am avut multe moment frumoase la CS Viitorul și aș vrea să îi ofer tricoul meu domnului Daniel Sabou, pentru care am un mare respect. Pentru voi copiilor să știți că puteți ajunge mari fotbaliști dacă sunteți serioși și vă țineți de treabă, dar și de școală”, a precizat Bodiș Norbert.

Tot în lotul unei echipe din Liga 1, dar din România, la Gaz Metan Mediaș este și Daniel Pop și el fost junior în cadrul clubului zălăuan. Acesta a început fotbalul pe postul de portar, dar acum este un fundaș de mare perspectivă. ”Vreau să vă mulțumesc pentru invitație. Vouă copiilor vreau să vă spun să fiți serioși și să credeți în visele voastre. Prin muncă orice se poate realiza”, a precizat Daniel Pop.

Ricardo Farcaș, invitatul de marcă: ”Sunt mândru că pot să reprezint țara mea în străinătate”

Juniorii din cadrul clubului au putut asculta câteva sfaturi și de la Ricardo Farcaș, invitatul de marcă de la acest eveniment, fotbalist care evoluează la Academia Ajax Amsterdam. Bihoreanul a devenit campion cu Ajax la U 17, iar la echipa națională U 18 este un component de bază. ”Am plecat de la 14 ani de acasă, iar în prezent sunt la Academia Ajax. Sunt mândru că pot să reprezint țara mea în străinătate. Vreau să vă spun vouă copiilor că trebuie să fiți serioși, să credeți în voi și să veniți cu plăcere la antrenamente. Cu siguranță dacă veți face toate aceste lucruri veți ajunge unde v-ați propus. Nu sunt în măsură să vă dau sfaturi. Nu am fost foarte talentat când am fost mic, dar am reușit și datorită tatălui meu, căruia îi mulțumesc pentru tot ce a făcut pentru mine. Am fost serios, munceam la antrenamente și stăteam ore întregi pe teren. Nu eram atât de talentat și vroiam să ajung acolo sus, la națională”, a spus Ricardo Farcaș, în aplauzele asistenței, printre care s-a regăsit și tatăl jucătorului – Florin Fărcaș, un nume cunoscut pentru iubitorii fotbalului sălăjean, acesta fiind antrenor la FC Silvania în urmă cu 7 ani, când echipa activa în Liga a II-a.

După aceste mici discursuri, juniorii de la CS Viitorul au primit mult așteptatele cadouri, după care cei doritori s-au putut fotografia cu invitații de la acest eveniment.

Dacă în anii trecuți a avut loc și un mic concert de colinde, de data acesta nu s-a mai organizat, având în vedere că România este în doliu după moartea Regelui Mihai I. În memoria Majestății Sale înaintea serbării s-a ținut un moment de reculegere.

You may also like

Leave a Comment