Responsive Menu
Add more content here...


Moment istoric pentru Jibou – Din fonduri europene, a fost finalizat primul Centru Multifuncţional

Centrul prevede trei corpuri dedicate copiilor, seniorilor, dar şi femeilor aflate în situaţii de violenţă domestică

by Călin ONICAŞ
0 comment 922 views
A+A-
Reset

Ceea ce se dorea la Jibou, cu ani în urmă, acel modern campus şcolar, a fost de fapt un mare eşec. Ani la rând, zona din apropierea Stadionului arăta dezolant, cu o fundaţie părăsită ce nu i-a mai găsit nimeni utilitatea.

Actuala administraţie a făcut eforturi pentru a valorifica acel teren, dar şi banii cheltuiţi acum mai bine de 15 ani pentru temelia acelui campus şcolar. Primăria oraşului a implementat un proiect social, pentru care au fost găsite fonduri europene, este vorba despre un Centru Multifuncţional pentru Copii, Pensionari și Locuințe pentru Femeile Victime ale Violenței Domestice. 

În vara anului trecut, acolo au început lucrările pentru acest proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR). Într-un ritm alert, aici au fost construite trei clădiri. Clădirea principală este dedicată Clubului Copiilor, unde va fi amenajată o bibliotecă, dar şi două săli de conferinţă, dar şi spaţii de socializare pentru tineri, un adevărat centru multifuncţional.

Un alt doilea spaţiu este destinat seniorilor din Jibou, cărora autorităţile locale le-au promis încă de câţiva ani un loc al lor, în care să se poată aduna şi să socializeze. Un alt treilea spaţiu va deservi femeile aflate în situaţii de violenţă domestică.

În proiectul european sunt incluse şi lucrările de reabilitare şi modernizare a străzile Nuferilor şi Stadionului – reţeaua de iluminat public, introducerea utilităţilor în subteran, dar şi reabilitarea integrală a tramei stradale. Totodată, străzile vor avea o nouă fundaţie, trotuare, canalizare pluvială îngropată, dar şi piste de bicicletă.

La mai puţin de un an de la demararea lucrărilor, centrul a fost finalizat, iar investiţia arată superb, iar autorităţile locale speră ca investiţia să îşi găsească scopul şi utilitatea.

🏢 Marcăm un moment istoric pentru Jibou prin construirea primului 𝗖𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗠𝘂𝗹𝘁𝗶𝗳𝘂𝗻𝗰𝘁̦𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹 pentru Copii, Pensionari și Locuințe pentru Femeile Victime ale Violenței Domestice.

👶 În prima clădire va funcționa 𝗖𝗹𝘂𝗯𝘂𝗹 𝗖𝗼𝗽𝗶𝗶𝗹𝗼𝗿, care va oferi spații generoase și săli de conferințe pentru activități educaționale și recreative.

👵 A doua clădire este dedicată 𝗽𝗲𝗻𝘀𝗶𝗼𝗻𝗮𝗿𝗶𝗹𝗼𝗿, oferindu-le un loc confortabil și primitor pentru a-și petrece timpul liber. Aici, pensionarii vor putea participa la diverse activități sociale și recreative, menite să le îmbunătățească calitatea vieții și să le ofere o comunitate de suport.

👩‍👧‍👦 În a treia clădire vor fi locuințele destinate 𝗳𝗲𝗺𝗲𝗶𝗹𝗼𝗿 care sunt victime ale violenței domestice, oferindu-le un refugiu sigur și sprijin necesar pentru a începe o viață nouă. Acest spațiu le va oferi siguranță și resursele necesare pentru a se reabilita și a-și reconstrui viețile”, a punctat Dan Ghiurco – primarul oraşului Jibou.

 

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Ştirile din Sălaj de miercuri, 12 iunie.

You may also like

Leave a Comment