Responsive Menu
Add more content here...


Moment important pentru micuţa comunitate de la Şimişna: s-a deschis farmacia – Bătrânii nu mai trebuie să se deplaseze în alte localităţi pentru a-şi cumpăra medicamente

Miercuri, 13 martie, o nouă farmacie s-a deschis în comuna Șimișna la inițiativa medicului BASALEH SALEH AYOUB și ai unor prieteni și colaboratori ai doctorului originar din Palestina

by Tiberius NICODA
0 comment 228 views
A+A-
Reset

În comuna Şimişa funcţionează un centru de permanenţă care este extrem de folositor atât pentru localnici, cât şi pentru cetăţenii  din comunele din zonă. Există aici un cabinet stomatologic, dar şi un dispensar medical. Până nu demult, la Şimişna funcţiona şi o farmacie. Însă, proprietarii erau din Dej şi au decis să îşi închidă activitatea din comuna sălăjeană în urmă cu vreo cinci ani…

Centru de permanenţă “Lenuța” de la Şimişna unul dintre foarte puținele centre de permanență din Sălaj şi funcţionează într-un spațiu modern, cu toate dotările necesare, pus la dispoziție de administrația locală.

Centrul medical deserveşte opt comune Gâlgău, Ileanda, Letca, Lozna, Poiana Blenchii, Rus, Şimişna şi Zalha. Practic, toată Valea Someșului, o zonă cu o populație totală de 11.777 de locuitori.

De ani bun, Dr. BASALEH SALEH AYOUB – medic de medicină generală și de familie – îşi desfăşoară activitatea în cadrul acestui Centru de Permanență din comuna Șimișna.

Medicul este de origine palestiniană, dar a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca şi s-a stabilit în România de peste 20 de ani, aici unde şi-a întemeiat şi o familie. Dr. Basaleh este un medic aproape de sufletul oamenilor, ce are peste 2.500 de pacienți ca și medic de familie!

Oamenii spun că palestinianul cu suflet de român este un medic dedicat profesiei și pacienților săi, fiind foarte apreciat în comunitate atât ca specialist, dar și ca om.

La inițiativa medicului și cu susținerea unor prieteni, cu sprijinul autorităților locale şi județene, ieri, 13 martie 2024 s-a inaugurat la Șimișna o nouă farmacie. “MANU FARM” este o farmacie deținută de către o societate comercială existentă la nivel național.

Desigur, evenimentul a fost marcat corespunzător prin prezența primarului comunei Șimișna – Călin Cristian Prodan, a reprezentanților firmei de farmacie, a farmaciștilor care vor furniza serviciile către clienții farmaciei, a cadrelor medicale de la centrul de permanență și a unor pacienți ai centrului de permanență.

“Din luna martie, la Şimişna s-a deschis farmacia! Mulţumesc pentru ajutor domnilor Basaleh Saleh, Ionel Ciunt (n.r. primarul municipiului Zalău, fiu al satului Şimişna) şi subprefectului Florin Florian. Doamne ajută!”, este mesajul primarului Călin Prodan.

Cu ocazia acestui eveniment, inițiatorul proiectului deschiderii unei farmacii în Șimișna – Dr. BASALEH SALEH AYOUB, a declarat în exclusivitate pentru ziarul Știrile din Sălaj:

Sunt pe aceste meleaguri românești de peste 20 de ani și, cu toate că sunt palestinian, mă consider în aceeași măsură și tot pe atâta și român.

Am venit ca medic de medicină generală și ca și medic de familie în Șimișna cu vreme în urmă, hotărât să fac ceva pentru locuitorii zonei. Am peste 2.500 de pacienți și, prin inițiativa de a deschide aici și o farmacie, am considerat că ușurăm accesul populației în a-ți procura medicamentele prescrise, necesare, fără ca să fie nevoiți să meargă în alte localități ca să și le procure.
Propunerea mea de a se deschide aici la Șimișna o farmacie, a fost primită cu receptivitate de către conducerea comunei, a edililor acesteia, la fel, autoritățile de la nivel de județ – Consiliul Județean, Direcția de Sănătate Publică, Casa Judeteană de Asigurări de Sănătate Sălaj.

De altfel, toți cei implicați în ducerea la bun sfârșit a acestui proiect, au manifestat maximum de receptivitate fapt pentru care le sunt recunoscător și le mulțumesc tuturor celor care au contribuit la realizarea lui. Într-un final, ne propunem să mai deschidem o nouă farmacie la Ileanda, fapt ce se va întâmpla într-un viitor sperăm, apropiat”.

Iată, deci, un medic care nu se dezminte, care-și respectă jurământul lui Hipocrate și-l onorează, care simte și trăiește românește și pentru binele și sănătatea românilor.

You may also like

Leave a Comment