Responsive Menu
Add more content here...


Minor de 16 ani cu dosar penal după ce a condus un ATV neînmatriculat și fără permis prin comuna Năpradea

by Mihai POP
0 comment 48 views
A+A-
Reset

Un adolescent în vârstă de 16 ani s-a ales cu dosar penal pentru conducere fără permis, după ce a fost prins de poliţiştii din Jibou, pe un drum comunal, pe raza satului Traniș, comuna Năpradea, în timp ce conducea un ATV neînmatriculat


Sâmbătă, 6 mai a.c., la ora 14.00, pe drumul comunal din localitatea Traniș, polițiștii Secției nr.3 Politie Rurală Jibou au depistat în trafic un localnic de 16 ani, în timp ce conducea un vehicul de tip A.T.V. neînmatriculat și fără a poseda permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără permis de conducere și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat.

*

A T E N Ț I E !

Neadaptarea vitezei la condițiile de drum reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de evenimente rutiere!

Adaptați permanent viteza de deplasare la particularitățile de drum și trafic!

Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanțelor cu efect psihoactiv!

Alcoolul este unul din principalii factori de risc când vorbim despre conducerea vehiculelor pe drumurile publice.

Alcoolul și drogurile afectează capacitățile unui șofer: afectează judecata (în special capacitatea de a aprecia corect distanțele, precum și nivelul de risc), induc vigilență scăzută, reacție întârziată, somnolență și scăderea acuității vizuale.

Legislația rutieră prevede că șoferii prinși la volan cu o concentrație alcoolică în aerul expirat de până la 0,40 mg./l alcool pur riscă să primească între 9 – 20 puncte de amendă (între 1.305 – 2.900 de lei) și suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile, în timp ce șoferii care depășesc această concentrație alcoolică în aerul expirat vor fi încadrați la infracțiune, care se pedepsește, potrivit Codului Penal, cu închisoare între 1 și 5 ani.

Aceeași pedeapsă se aplică și în cazul conducerii vehiculelor sub influența substanțelor interzise!

D R U M B U N !

You may also like

Leave a Comment