Responsive Menu
Add more content here...


Minivacanță pentru bugetari de Sfântul Andrei și 1 Decembrie 2022. Angajații vor avea cinci zile libere de la stat

by Mihai POP
0 comment 9 views
A+A-
Reset

Bugetarii, dar și mulți români care lucrează în sistemul privat, vor avea parte curând de o nouă mini-vacanță de 5 zile după ce Guvernul a decis ca ziua de vineri, 2 decembrie, să fie liberă, deoarece pică între zilele de sărbători legale și weekend


Bugetarii vor avea 5 zile libere legate. Potrivit deciziei luate de Guvern chiar la începutul acestui an, libere vor fi 30 noiembrie, 1 Decembrie, 2 decembrie și weekendul (3 și 4 decembrie). În decizia luată de Guvern este prevăzut faptul că minivacanța nu se acordă în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă.

Cele două zile libere vor cădea miercuri și joi, astfel că Guvernul a hotărât, încă de la începutul lui 2022, ca ziua de 2 decembrie să fie liberă pentru se „situează între zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează și zile de repaus săptămânal”, potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii.

„Pentru recuperarea zilei libere, instituţiile şi autorităţile publice îşi vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la data de 31 decembrie 2022, potrivit planificărilor stabilite”, arată comunicatul de la Ministerul Muncii.

Bugetarii români au beneficiat de 15 zile libere în 2022.

La acestea se vor adăuga noi zile libere în 2023, respectiv 23 ianuarie2 iunie și 14 august, potrivit unui proiect al Ministerului Muncii.

You may also like

Leave a Comment