Responsive Menu
Add more content here...


Ministerul Energiei semnează contracte de 3,21 miliarde lei pentru modernizarea rețelei de distribuție a energiei. În plan se află şi Zalăul

by Tiberius NICODA
0 comment 127 views
A+A-
Reset

Ministerul Energiei anunță semnarea a încă 21 contracte de finanțare în cadrul Fondului pentru Modernizare. Printre acestea, în planul Implementării sistemului de măsurare inteligentă a energiei electrice este cuprins şi municipiul Zalău 

Cele 21 de contracte au fost semnate cu toți distribuitorii concesionari de energie electrică.

Până la acest moment Ministerul Energiei a asigurat, prin intermediul Fondului pentru Modernizare, finanțarea a 38 proiecte care contribuie substanțial la extinderea și modernizarea rețelei de distribuție a energiei electrice, pentru care valoarea totală a ajutorului de stat se ridică la 2.951.936.204,43 lei, echivalentul a 593.318.232,96 euro.

Cel mai important beneficiu este că toate aceste investiții de miliarde de lei se fac din Fondul pentru Modernizare, fără a pune presiune pe tariful de distribuție, deci fără a duce la creșterea facturilor la consumatorul final, adaugă el.

”Mai mult, asigurăm accesul la un serviciu de înaltă calitate și fiabil pentru toți consumatorii. Prin aceste investiții, România face saltul către un nou model de sistem energetic național, coloana vertebrală pentru România Viitorului. Un sistem în 3D: decarbonizat, digitalizat, descentralizat”, spune ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

Cele 21 contracte au ca scop finanțarea proiectelor depuse în cadrul apelului dedicat de către operatorii concesionari de distribuție a energiei electrice, după cum urmează:

– Distribuție Energie Electrică, proiect – Implementarea sistemului de măsurare inteligentă a energiei electrice la nivelul orașelor reședință de judet din zona Transilvania Nord: Cluj- Napoca, Oradea, Zalau, Baia- Mare, valoarea totală a proiectului 283.048.714,58 lei, valoarea finanțare nerambursabilă 184.153.238,98 lei.

Iată, astfel, se fac ample lucrări de modernizare a rețelei electrice benefice atât pentru consumatori cât ți pentru furnizorii de energie electrică.

You may also like

Leave a Comment