Responsive Menu
Add more content here...


Minimă de -4.8 grade, în Sălaj! Unde s-a înregistrat cea mai scăzută temperatură din această toamnă

by Mihai POP
0 comment 76 views
A+A-
Reset

Temperatura de -4.8 grade Celsius a fost înregistrată în această dimineață, la Tămașa, fiind cea mai scăzută consemnată în această toamnă în zonele locuite din județ, iar în zona Românași, unde minima a fost de -4.4 grade Celsius


Temperaturile scad treptat în România și se apropie, tot mai mult, de cele de iarnă. Acest lucru s-a întâmplat și marți dimineață, când într-o localitate din Sălaj s-au înregistrat doar -4,8 grade Celsius, la începutul lunii octombrie. Conform meteorologilor, este cea mai scăzută temperatură care s-a înregistrat în acest an.

Dacă în urmă cu o săptămână temperaturile erau la fel de mari ca cele din timpul verii, se pare că luna octombrie a venit cu mai puține grade în termometre.

Temperaturile negative au revenit în județul nostru, minima cea mai scăzută pe județ din această dimineață fiind la Tămașa: -4.8°C.

Temperaturile minime s-au încadrat între -3..0°C pe văi și zonele joase, local mai puțin cu precădere pe văile Almașului și Agrijului (exemplu zona Tămașa: -4.8°C sau zona Românași: -4.4°C). Astfel, s-a semnalat și se semnalează brumă și îngheț la sol în aceste zone.

Și inversiunile de temperatură au fost bine evidențiate, temperaturile minime apropriindu-se de 0°C dar rămânând pozitive în zonele deluroase și mai ales înalte.

Exemple: Cătunul Călin cota 700: minima de +2.3°C/Meseș cota 550: +0.1°C/Poiana Onții cota 550: +0.4°C

În municipiul Zalău, insula de căldură urbană a dus la minime ușor sub 0°C la periferii (cca -0.2°C) , așadar în centrul orașului cu siguranță au fost pozitive.

Sursa: Severe Weather Alert – Salaj

You may also like

Leave a Comment