Responsive Menu
Add more content here...


Mihai Tarţa revine la Zalău!

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 36 views
A+A-
Reset

După doi ani, voleibalistul din Baia Mareva juca din nou pentru o formaţie de la poalele Meseşului, de data aceasta în tricoul lui SCM, club cu care s-a înţeles în privinţa unui transfer. Tarţa a mai evoluat la Volei Municipal, iar în perioada 2014 – 2018 a câştigat titlul, două medalii de argint, dar şi două Cupe ale României


SCM Zalău şi-a propus să transfere cât mai mulţi jucători români la echipa de volei, chiar şi sălăjeni, însă acest obiectiv a fost greu de realizat, din mai multe motive. Mulţi jucători de valoare erau sub contract cu alte grupări, la fel şi cei doi sălăjeni doriţi la Zalău, Rareş Bălean şi Tudor Magdaş.

Totuşi, în lotul lui SCM Zalău sunt până în momentul de faţă cinci jucători români şi chiar înainte de reunirea lotului, Zalăul a mai bifat o achiziţie importantă. Conducerea a obţinut semnătura lui Mihai Tarţa, un nume cunoscut pentru iubitorii voleiului sălăjean, având în vedere că voleibalistul de 25 de ani a jucat nu mai puţin de patru ani la Volei Municipal Zalău.

În vara anului 2014 a sosit Mihai Tarţa la Volei Municipal, tocmai de la campioana Tomis Constanţa, iar sub Meseş a evoluat timp de patru sezoane. Chiar dacă nu a jucat foarte mult, când a intrat în teren, Tarţa a reuşit să îşi ajute echipa, iar în cei patru ani a bifat performanţe notabile: un titlu, două medalii de argint şi două Cupe ale României.

În 2018, Mihai Tarţa a plecat de la Volei Municipal, la Unirea Dej, dar a rămas cu speranţa că va mai reveni să joace la poalele Meseşului. “Mi-a plăcut mult la CS Volei Municipal şi sper ca odată să revin la Zalău, dar în postură de titular!”, spunea Mihai Tarţa.

La doi ani distanţă, SCM Zalău la ofertat pe jucătorul originar din Baia Mare, iar Mihai Tarţa a fost prezent la noua echipă încă din prima zi de pregătire.

“Mihai Tarţa a devenit jucătorul nostru. Ne bucurăm că a venit la Zalău, unde a avut rezultate şi unde a crescut în joc. A fost greu să aducem sălăjeni, fiindcă nu sunt forte mulţi jucători de valoare din Sălaj. Noi i-am ofertat pe Rareş Bălean şi Tudor Magdaş. Trebuie să fie şi jucători de valoare, pentru că noi vrem o clasare cât mai bună, fiindcă lumea este obişnuită cu rezultate”, ne-a declarat Adrian Feher, managerul secţiei de volei.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 19 august. 

You may also like

Leave a Comment