Responsive Menu
Add more content here...


Mihaela Cheţa Foltic s-a despărţit de HC Zalău şi renunţă la handbal! „Mi-am distrus sănătatea şi psihicul”, a spus portăriţa

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 2,5K views
A+A-
Reset

Experimentata portăriţă a revenit din concediul de maternitate, dar nu s-a prezentat la reunirea lotului acuzând unele probleme de sănătate. Clubul a decis să îi micşoreze contractul, însă handbalista nu a acceptat acest lucru, şi-a prezentat demisia şi şi-a anunţat retragerea din activitate la doar 27 de ani


 

Încă din primăvară, Mihaela Cheţa-Foltic a revenit la HC Zalău după concediul de maternitate, însă în returul campionatului trecut doar s-a pregătit cu echipa, fără să joace într-un meci oficial. Revenirea s-a în poarta Zalăului se preconiza să aibă loc începând din această vară, iar “portăriţia” în vârstă de 27 de ani trebuia să-i facă o concurenţă serioasă Paulei Vişan, cea care a făcut un sezon reuşit. Situaţia s-a schimbat radical, iar jucătoarea era aşteptată la reunirea lotului, dar şi să susţină normele de control dinaintea începerii pregătirilor, însă aceasta nu s-a prezentat, motivând că este în concediu cu familia.

În această perioadă, “portăriţa” a avut de rezolvat şi unele probleme de sănătate, dar antrenorul Gheorghe Tadici a părut deranjat de faptul că jucătoarea nu şi-a rezolvat aceste probleme în perioada vacanţei. În aceste condiţii, clubul a decis să îi micşoreze contractul, dar cu acest lucru nu a fost de acord Mihaela Cheţa-Foltic, care şi-a prezentat demisia. Totodată, la doar 27 de ani, sălăjeanca şi-a anunţat retragerea din activitatea de performanţă.

“Pentru mine momentan este mai importantă sănătatea şi familia. Când cineva îţi reproşează în continu că eşti doar pentru bani şi că totul a fost o strategie este foarte trist. Atât cât am putut, timp de mulţi ani am dat totul pentru această echipă. Mi-am distrus sănătatea şi psihicul şi nu am cerut nici măcar un leu în plus. Sunt foarte multe în spate, dar prefer liniştea, să îmi cresc copilul şi să îmi rezolv problemele de sănătate. Tocmai am renunţat la handbal, iar pe viitor voi vedea ce va mai fi”, ne-a declarat Mihaela Cheţa Foltic.

Sălăjeanca originară din Hăşmaş (comuna Şimişna) a început handbalul la vârsta de 11 ani, la CSS Zalău, după care de la 17 ani a îmbrăcat tricoul celor de la HC Zalău. Ea mai avea contract cu gruparea de sub Meseş până în anul 2019.

You may also like

Leave a Comment