Microbuze pentru transportul elevilor cu dizabilități din Șimleu și Zalău

Consiliul Județean Sălaj a achiziționat două microbuze noi destinate transportului elevilor din centrele de educație incluzivă din Șimleu Silvaniei și Zalău

by Mihai POP
0 comment 283 views
A+A-
Reset

Consiliul Județean Sălaj a achiziționat două microbuze noi destinate transportului elevilor din centrele de educație incluzivă din Șimleu Silvaniei și Zalău.

În cele două instituții de învățământ special, aflate în subordinea administrației județene, sunt școlarizați 300 de copii și tineri cu cerințe educaționale speciale.

“Suntem bucuroși și recunoscători Consiliului Județean Sălaj pentru noul microbuz școlar, dotat cu rampă pentru fotoliu rulant, și care facilitează accesul la educație al copiilor și tinerilor cu dizabilități din mediul rural. Din dorința de a nu lăsa niciun elev în urmă, parcurgem mulți kilometri zilnic pentru a aduce la școală elevi din Hurez, Stârciu, Horoatu Crasnei, Crasna, Pericei, Vârșolț, Borla, Diosod, Hereclean, Panic, Jibou, Cuceu, Mirșid. Este una dintre «cărămizile» ce clădesc, încet, dar sigur, comunitatea incluzivă pe care ne-o dorim”, a precizat Amalia Sabou, directorul CȘEI Zalău, unitate de învățământ ce numără 171 de elevi.

“Aveam mare nevoie de această investiție, pentru a asigura elevilor noștri cele mai bune și sigure condiții de transport către școală și înapoi spre casă. În unitatea nostră sunt școlarizați elevi cu cerințe educaționale speciale din tot Bazinul Șimleu, cărora le asigurăm zilnic transport pentru a putea beneficia de activități instructiv-educative și terapii recuperatorii. Parcurgem zilnic aproximativ 250 de kilometri”, a subliniat Florica Pavel, directorul Csei Șimleu Silvaniei, unde învață, în prezent, 128 de elevi.

You may also like

Leave a Comment

error: Content is protected !!