Responsive Menu
Add more content here...


Microbuz nou pentru elevii şi preşcolarii din Letca!

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 31 views
A+A-
Reset

Începând din acest an, microbuzul care aparţine Primăriei poate fi utilizat şi de către şcoală, astfel că cei aproximativ 70 de elevi şi preşcolari navetişti au parte de condiţii bune de transport şi de siguranţă


Anul şcolar 2019 – 2020 începe cu veşti bune pentru elevii şi preşcolarii din comuna Letca, care din această toamnă vor putea face naveta la şcoala şi grădiniţa din centrul comunal cu un microbuz modern.

Şcoala are şi în momentul de faţă un microbuz mai vechi, dar care în ultimii ani s-a defectat foarte des, astfel că s-a găsit o altă soluţie pentru transportul elevilor şi preşcolarilor.

Cum Primăria beneficiează de câţiva ani de un microbuz modern, acesta va putea fi folosit din această toamnă şi de către şcoală, după ce în această perioadă s-au făcut toate demersurile necesare şi legale.

Mijlocul de transport rămâne în proprietatea Primăriei Letca, care va suporta costurile cu asigurările, inspecţiile tehnice şi eventualele reparaţii sau schimburi, în timp ce şcoala va suporta costurile cu şoferul şi combustibilul.

”Noi încă avem un microbuz în proprietatea şcolii, dar este un microbuz vechi şi ne foloseam destul de greu de el, în sensul că în ultimii ani se defecta tot mai des. Era nevoie de mulţi bani pentru reparaţii, astfel că a trebuit să găsim o altă soluţie. De câţiva ani, primăria are în proprietate un microbuz modern, iar în vara aceasta s-au făcut demersurile pentru ca acest mijloc de transport să poată fi folosit şi de către şcoală”, ne-a declarat Simona Ilieş, directoarea Şcolii Gimnaziale “Augustin Paul” din Letca.

Mircobuzul are 16 locuri şi va putea fi folosit încă de săptămâna viitoare pentru naveta elevilor şi preşcolarilor care vin la Letca din celelalte sate ale comunei.

”Este un microbuz modern şi ne bucurăm ca va putea fi folosit pentru transportul elevilor şi preşcolarilor. A durat până s-a găsit o formă legală prin care să putem folosi şi noi acest mijloc de transport. Primăria a încercat mereu să ne asigure cele mai bune condiţii, care  sunt în  favoarea elevilor”, a mai spus directoarea şcolii.

În comună fucţionează doar o singură şcoală gimnazială cu clasele I – VIII, cea din centrul comunal, acolo unde există şi o grădiniţă.

La Lemniu mai există o şcoală primară, unde însă sunt foarte puţini elevi. În total sunt 110 elevi şi preşcolari, iar mai bine de jumătate dintre aceştia vin cu microbuzul în centrul comunal.

Tot din această toamnă, şcoala din Letca va avea şi autorizaţie ISU.

“A fost foarte important să rezolvăm această problemă pe când începe noul an şcolar, deoarece aproximativ 70  de elevi şi preşcolari vin la Letca cu microbuzul. Acum elevii au condiţii bune de transport, dar şi în ceea ce priveşte şcoala, deoarece clădirea arată bine, iar acum s-au făcut lucrările necesare pentru obţinerea autorizaţiei ISU. Suntem în curs de autorizare. A fost un proces greoi şi din punct de vedere financiar ca să putem avea dosarul complet, astfel încât cei de la ISU să vină în control şi să ne acorde autorizaţia”, a declarat Simona Ilieş.

Amănunte pe acest subiect puteţi vedea şi în suplimentul Ştiri din Sălaj, care a apărut miercuri, 4 septembrie, împreună cu ziarul Sportul Sălăjean.

You may also like

Leave a Comment