Responsive Menu
Add more content here...


Mesajul primarului Ionel Ciunt, cu prilejul începerii noului an școlar 2023-2024

by Mihai POP
0 comment 35 views
A+A-
Reset

Ionel Ciunt, primarul municipiului Zalău, s-a întîlnit astăzi, cu elevii, părinții și profesorii la deschiderea noului an școlar. Odată cu începerea școlii, edilul a transmis un mesaj pentru cei implicați în actul educațional


Astăzi, clopoțelul a sunat din nou în toate unitățile de învățământ, vestind începerea anului școlar 2023-2024.

Primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt, a sărbătorit acest eveniment deosebit împreună cu elevii, părinții acestora și cadrele didactice de la Liceul de Artă “Ioan Sima”, transmițându-le mult succes în această nouă etapă din viață:

“Începerea fiecărui an școlar este un moment extrem de important pentru elevi, în primul rând, pentru părinți, pentru dascăli, dar și pentru noi, cei din administrația locală și aș îndrăzni să spun că astăzi este o zi cu totul și cu totul specială pentru cei mai mici, care de astăzi sunt școlari.

Am citit undeva că la naștere, fiecare copil primește semințele cunoașterii, moralității și religiozității și aceste semințe devin bun al fiecărui om, doar prin EDUCAȚIE. Drumul educației începe din familie și chiar dacă astăzi trăim într-o realitate extrem de complicată, cu foarte multe provocări cărora trebuie să le facă față generațiile tinere, am convingerea că dacă drumul educației începe de acasă, școala știe ce trebuie să facă pentru formarea acestor frumoși tineri, pentru formarea lor ca OM și pentru formarea lor profesională.

Dragii mei, aveți privilegiul să învățați și să vă educați într-o lume liberă și este bine că aveți acest privilegiu, dar țineți minte că libertatea greșit înțeleasă poate să facă și foarte mult rău. De aceea, școala și sistemul de educație trebuie să orienteze ideile voastre pentru a alege situațiile cele mai potrivite pentru voi în devenirea voastră ca oameni și în devenirea voastră profesională.

Dascălul, prin ceea ce face, nu are o profesie, o meserie, el are o MISIUNE. Să îți iubești mereu elevii, să îi înțelegi mereu, să îți lași la ușa clasei grijile și greutățile cotidiene, să poți să predai chiar și atunci când poate copilul tău este bolnav, să șlefuiești suflete și să formezi caractere este o misiune, iar dascălii merită tot respectul și aprecierea noastră.

Vă doresc tuturor mult succes în noul an școlar!”

You may also like

Leave a Comment