Responsive Menu
Add more content here...


Mesajul prefectului județului Sălaj, Dari Toma, cu ocazia Zilei Internațională a Romilor de Pretutindeni

Astăzi este sărbătorită Ziua internaţională a romilor, în cinstea recunoaşterii culturii, istoriei şi drepturilor milioanelor de romi din toată lumea, dar şi pentru a atrage atenţia asupra discriminării cu care se confruntă comunităţile de romi din Europa şi de pretutindeni

by Mihai POP
0 comment 56 views
A+A-
Reset

Iniţiativa privind marcarea Zilei Internaţionale a Romilor a apărut în 1971, cu prilejul primului Congres internaţional al romilor de pretutindeni, care a avut loc la Londra. În statele din Europa de Est, inclusiv România, data de 8 aprilie a fost marcată începând cu anul 1990.

Este un moment de recunoaștere a diversității culturale și etnice care îmbogățește şi judeţul nostru, unde trăiesc aproape 17.000 de cetăţeni de etnie romă.

În această zi aniversară este important să ne amintim că încă există provocări semnificative care trebuie abordate pentru a asigura că toți cetățenii noștri se bucură de drepturi egale și de oportunități echitabile. Discriminarea și marginalizarea încă persistă și trebuie să ne unim eforturile pentru a le depăși.

Prefectul Județului Sălaj, Dari Toma! Mesaj de Ziua Internațională a Romilor de Pretutindeni!

”Trebuie să lucrăm împreună pentru a construi un viitor în care toți cetățenii noștri să se simtă valorizați și incluși, într-un viitor mai luminos și mai incluziv pentru toți.

La mulţi ani!
Dari Toma, prefectul judeţului Sălaj”

You may also like

Leave a Comment