Responsive Menu
Add more content here...


Un elev de la Colegiul Național „Silvania” Zalău, premiat la faza naţională a Olimpiadei de Cibernetică!

Mențiune obținută de elevul Sabou Mihai Alexandru - din clasa a X-a de la Colegiul Național „Silvania” Zalău - la Etapa Națională a Olimpiadei de Securitate Cibernetică de la Bucureşti

by Tiberius NICODA
0 comment 452 views
A+A-
Reset

Etapa națională a Olimpiadei de Securitate Cibernetică, competiție aflată la prima ediție și inclusă în premieră în calendarul oficial al olimpiadelor și concursurilor școlare de către Ministerul Educației, a avut loc în perioada 23-24 mai 2024 la Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București.

În același timp cu Olimpiada s-a desfășurat, tot în campusul universității, și etapa finală a Campionatului Național de Securitate Cibernetică.

Tinerii eligibili pentru a participa în ambele competiții, care au parcurs etapele anterioare și s-au calificat în fază finală, au putut concura atât la OSC, cât și la RoCSC, programul concursurilor fiind construit astfel încât să permită participarea simultană.

Olimpiada s-a desfășurat în două etape: faza județeană (2 martie 2024) și faza națională (23 – 24 mai 2024). Similar, ediția din 2024 a RoCSC a avut tot două etape: calificare (esfășurată online în perioada 8 – 10 martie 2024) și finala, organizată în format fizic (23 – 24 mai 2024).

Elevii care s-au clasat pe primele locuri în clasamentul general al etapei naționale a OSC au primit premii și mențiuni.

Cei mai buni 100 de elevi din țară în domeniul securității cibernetice au participati la ceremonia de deschidere a Olimpiadei de Securitate Cibernetică, organizată în premieră în România.

Cei mai buni elevi merg mai departe, spre calificarea în lotul european și au șansa să scape de grija examenului de admitere la facultate.

Județul Sălaj a fost reprezentat de către un elev de la Colegiul Național „Silvania” Zalău, însoțit de profesorul Florin Morar.
În cadrul competiției, elevul Sabou Mihai Alexandru, clasa a X-a, a obținut Mențiune, clasându-se pe locul 5 din 26 de participanți!
Îndrumătorii elevului au fost profesorii Florin Morar, Paula-CristinaDeac și Gheorghe Revnic.
Le adresăm felicitări atât elevului cât și profesorilor care l-au îndrumat către această performanță!

You may also like

Leave a Comment