Medicii de familie şi cei din policlinici intră luni în grevă. Timp de o oră, pacienţii nu vor fi primiţi la consultaţii

by Mihai POP
0 comment 93 views
A+A-
Reset

Medicii de familie intră în grevă luni, timp de o oră. De la ora 12 la 13, nici un bolnav nu va putea beneficia de consultații, rețete sau alte documente


Situaţie dificilă pentru pacienţi! După ce s-a anunţat diminuarea bugetului pentru sănătate, luni, medicii de familie, dar şi cei care îşi desfăşoară activitatea în vechile policlinici din ţară, vor intra la ora 12 în grevă. Timp de oră, niciun bolnav nu va putea beneficia de consultaţii de sau reţete.

Nemulţumirea angajaţilor din sistemul medical vine după ce noul contract pe care îl vor încheia de la 1 februarie le va micşora venitul cu aproape 30%.

Astfel, venitul le va fi scăzut cu aproape 30%, iar din această cauză mulţi chiar ameninţă că vor rupe contractul cu CAS. În aceste condiţii, pacienţii ar putea fi nevoiţi să plătească consultaţiile din propriul buzunar.

Medicii de familie intră în grevă: Timp de oră, transmite Observatornews, nici un bolnav nu va putea beneficia de consultaţii de sau reţete.

”Ce vor face medicii din localităţile ceva mai mici, unde din cauza populaţiei mai reduse nu pot face numărul maxim de consultaţii posibile.

Ce soluţii au? Să îşi închidă cabinetele. (…) 6.000-7.000 de medici ar fi direct afectaţi” spune preşedintele Asociaţiei Profesionale a Medicilor de Ambulator, Cosmin Alexandrescu.

CNAS a motivat decizia „ținând cont de bugetul aprobat pentru 2024”.

  • Punctul per capita reprezintă suma pe care Casa Națională de Asigurări de Sănătate o plătește unui medic de familie pentru fiecare pacient pe care acesta îl are pe listă.
  • Este vorba de o sumă care se acordă distinct de eventualele îngrijiri medicale acordate pacienților – care pot diferi în funcție de tipul lor.

You may also like

Leave a Comment