Responsive Menu
Add more content here...


Medalie europeană după o pauză de aproape 15 ani. Şimleuanca Diana Tănăsescu, medaliată la Europeanul din Italia

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 53 views
A+A-
Reset

Ceea ce antrenorii de la CSM Zalău erau încrezători că se va întâmpla, s-a întâmplat. Diana Tănăsescu a reuşit să obţină o medalie la Campionatul European desfăşurat în Italia, fiind prima medalie europeană pentru boxul sălăjean după o pauză de aproape 15 ani


Despre Diana Tănăsescu am tot scris şi vom mai scrie. Apărută de nicăieri, sportiva din Şimleu Silvaniei s-a pregătit exemplar sub comanda antrenorilor Ioan Dragoş şi Adrian Popuţea, iar rezultatele nu au încetat să apară. Are în palmares nu mai puţin de patru titluri naţionale, reuşind să câştige şi Cupa României în trei ani.

Talentul sportivei a fost şlefuit, iar antrenorii de la CSM Zalău sperau şi erau încrezători că Diana poate mai mult, Diana poate aduce din nou o medalie europeană pentru Zalău, pentru Sălaj, pentru România. Ei bine, acest lucru s-a întâmplat.

În perioada 25 septembrie – 5 octombrie, la Montesilvano, Italia, a avut loc Campionatul European de Box pentru Juniori, competiţie la care Diana Tănăsescu a reuşit să obţină medalia de bronz, fiind prima medalie europeană pe care o obţine un sportiv din Zalău, după o pauză de aproape 15 ani.

La prima ediţie a Campionatului European de box feminin, Roxana Ciordaş (antrenor Ioan Popa) a obţine prima medalie europeană pentru boxul sălăjean, în anul 2008, când cucerea medalia de bronz.

Ca şi rezultat european, şi Adrian Popuţea (antrenor Ioan Dragoş – CSM Zalău, Ivanovici Adolf şi Dionisie Szekely la UVVG Arad) a reuşit să obţină medalia de bronz la Campionatul European Studenţesc, pentru sportivii cu vârste cuprinse între 18 – 24 de ani, în 2009 la Elista, Rusia.

Aceste două medalii erau singurele rezultate europene din boxul sălăjean, până la medalia obţinută de Diana Tănăsescu la Europeanul din Italia.

Mai multe detalii pe acest subiect, dar şi reacţia Dianei Tănăsescu, în ziarul Sportul Sălăjean de miercuri, 5 octombrie.

You may also like

Leave a Comment