Responsive Menu
Add more content here...


Mascota de la EURO 2024 a fost inclusă într-unul dintre cele mai populare jocuri video

by Sportul Salajean
0 comment 356 views
A+A-
Reset

UEFA a semnat un parteneriat cu producătorul de jocuri Toikido prin care  Albärt, mascota de la Euro 2024, a fost inclusă în „Piñata Smashlings”, de pe populara platformă Roblox. Acest joc poate fi accesat până pe 14 iulie, oferind o experiență captivantă pe stadion, plină de provocări cu tematică fotbalistică, piñate, comori și șansa de progresa și de a câștiga monezi virtuale.

În același timp, „Piñata Smashlings” contribuie la misiunea UEFA de a inspira publicul tânăr să urmeze exemplul eroilor turneului fotbalistic și să trăiască un stil de viață activ, în care sportul este pus pe primul plan.

Jucătorii vor rămâne conectați la turneu prin intermediul ecranelor digitale din joc, care vor afișa scorurile live ale meciurilor de la competiția din Germania, făcând legătura dintre jocul virtual și cel fizic. Zona de fani din cadrul jocului va oferi jucătorilor un spațiu pentru a sărbători echipele preferate și momentele turneului, în timp ce fanii care achiziționează plușul oficial Albärt vor putea să deblocheze recompense digitale exclusive în joc, inclusiv un Albärt Smashling unic.

Campanie în mii de școli din Europa

Inițiativa UEFA „EURO 2024 Make Moves”, condusă de Albärt și de starul german Jamal Musiala, s-a desfășurat în mii de școli și cluburi din Europa. Prin includerea simbolului turneului final în Piñata Smashlings, forul fotbalistic continental și partenerii săi s-au asigurat că turneul ajunge în atenția publicului tânăr atât în ​​locurile de joacă reale, cât și în cele virtuale.

„EURO 2024 are potențialul de a inspira milioane de fete și băieți să joace fotbal și să trăiască un stil de viață sănătos și activ, așa că este important pentru noi să ducem turneul pe platforme și spații. Împreună cu Toikido și Piñata Smashlings, am creat o experiență de fotbal captivantă care face legătura între virtual și fizic, care sperăm că va atrage publicul tânăr către sportul nostru”, a spus Guy-Laurent Epstein, Director de Marketing la UEFA.

Numele mascotei a fost votat de fani

Numele ursulețului de pluș care este mascota Euro 2024 a fost ales în urma unui vot popular la care au putut participa deopotrivă copiii și adulții. Au existat patru variante: „Albärt”, „Bärnardo”, „Bärnheart” și „Herzi von Bär”. În cele din urmă, numele „Albärt” a adunat 32% din voturi, urmat de „Bärnardo”, cu 29% și de „Bärnheart”, cu 22%.

În cadrul turneului „Make Moves”, copiii au avut ocazia să joace fotbal alături de mascotă și să o învețe cum să sărbătorească golurile pe teren, în fața tribunelor pline. De asemenea, „Albärt” a filmat o serie de videoclipuri educaționale alături de influenceri de pe rețelele sociale din Europa, abordând subiecte foarte importante pentru copii și tineri, precum antrenamentul și nutriția. Conținutul a fost postat pe platformele de social media.

Tot în cadrul campaniei din școli s-a desfășurat și acțiunea „The Substitutes”, în care Albärt și Jamal Musiala, mijlocașul ofensiv al lui Bayern Munchen, au jucat rolul de profesori suplinitori pentru lecții despre sănătatea fizică, mentală și socială asigurată de mișcarea fizică regulată. „Este o onoare să contribui la o cauză atât de importantă. The Substitutes este mai mult decât un program școlar. Este o mișcare menită să le arate copiilor bucuria și beneficiile de a rămâne activi”, a spus Musiala.

La rândul său, Celia Šašić, ambasador al turneului EURO 2024 și vicepreședinte al federației germane de fotbal, a considerat că „nu poți pune suficient de devreme bazele mișcării, jocului și spiritului de echipă. Este minunat să vezi UEFA inspirând următoarea generație să-și construiască încrederea în sine, să ducă un stil de viață activ și să înțeleagă importanța spiritului de echipă – toate lecțiile importante de viață care le vor modela viitorul. Mascota transmite acest mesaj puternic”.

You may also like

Leave a Comment