Responsive Menu
Add more content here...


Mario Tout, puştiul din Chieşd care impresionează la Academia lui “U” Cluj. Sălăjeanul a ajuns şi la Naţionala U15

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 106 views
A+A-
Reset

Aflat de trei ani în curtea uneia dintre cele mai tari academii de copii şi juniori din ţară, sălăjeanul se remarcă meci de meci în tricoul lui “U” Cluj, în Liga Elitelor U15. Echipa sa este liderul seriei, iar Mario Tout este unul dintre cei mai buni marcatori. Fostul junior de la Viitorul Zalău a ajuns acum şi la porţile naţionalei U15, iar după ce a trecut de mai multe acţiuni de selecţie a fost convocat  şi pentru ultima acţiune în cadrul căreia se va forma lotul celei mai mici reprezentative a României

Mario Tout a ieşit în evidenţă încă de pe vremea când era junior la Viitorul Zalău. Era cel mai talentat jucător la grupa 2007, astfel că a atras privirile celor de la Academia de Fotbal Luceafărul “U” Cluj. În 2019, puştiul din Chieşd avea să facă pasul la una dintre cele mai puternice academii din ţară, acolo unde s-a făcut remarcat chiar dacă a avut o concurenţă acerbă.

Mario Tout a câştigat mai multe competiţii alături de grupa din 2007 de la Academia “U” Luceafărul, cu care a participat inclusiv la un turneu organizat de FC Barcelona. Tânărul jucător din Chieşd joacă acum cu echipa sa în Liga Elitelor U15, într-o serie în care se află şi rivala CFR Cluj. Academia “U” Luceafărul Cluj este lider, cu maxim de puncte în şase etape, iar în ultima rundă din acest an a reuşit să o învingă şi pe CFR Cluj, în poarta căreia Mario Tout a marcat un gol de generic. Nu a fost singura reuşită a sălăjeanului, deoarece el a mai marcat în această competiţie alte cinci goluri.

Evoluţiile sale foarte bune au fost răsplătie, iar Mario Tout a ajuns acum la porţile Naţionalei U15. Au fost mai multe etape de selecţie, pe care sălăjeanul le-a trecut cu brio, iar acum a aflat că este convocat şi la ultima acţiune de selecţie, în cadrul căreia se va forma lotul lărgit al naţionalei U15. Mario Tout nu vrea să se oprească aici şi este conştient că pentru a putea progresa are nevoie de multă muncă. “Sunt de trei ani la Academia U Luceafărul şi m-am dezvoltat mult în această perioadă. Facem antrenamente foarte bune. Îmi propun să muncesc mult, să joc cât mai bine şi să am cât mai multe reuşite”, spune juniorul din Chieşd.

“Am fost fericit când am auzit această veste deoarece am muncit şi mi-am dorit foarte mult să ajung acolo. A fost un drum lung şi greu cu multe meciuri şi antrenamente dar am  trecut cu bine de toate. Îi mulţumesc antrenorului meu Ovidiu Sărmăşan pentru susţinerea şi sfaturile pe care mi le-a dat şi felul în care m-a antrenat. Îi mulţumesc şi domnului Adi Crişan pentru că m-a îndrumat mereu, dar şi domnului Daniel Sabou care m-a susţinut şi mi-a dat sfaturi mereu şi tuturor celor care s-au implicat în formarea mea ca jucător”, ne-a declarat Mario Tout.

You may also like

Leave a Comment