Responsive Menu
Add more content here...


Maria Csiki, o nouă prezenţă pe podium la Campionatul Naţional

Atleta pregătită de Nelian Ianchiş a reuşit să urce pe podium în proba de 800 de metri, fiind foarte aproape de o medalie şi în proba de 1.500 de metri. Atleta demonstrează, astfel, încă o dată dacă mai era nevoie că este una dintre sportivele de performanţă pe care le are România la categoria de vârstă U18, reuşind rezultate foarte bune, în ciuda lipsei condiţiile de pregătire corespunzătoare

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 219 views
A+A-
Reset

Am spus-o şi o vom mai spune, Maria Csiki este o rază de soare pentru atletismul sălăjean, un sport care se află pe o pantă descendentă de câţiva ani. Factorii ar fi multipli, însă, cele mai importante ar fii lipsa susţinerii financiare şi lipsa unor condiţii optime de pregătire. Însă, chiar şi aşa, antrenorii şi sportivii se încăpăţânează să facă cinste judeţului la competiţiile naţionale şi chiar internaţionale. Tandemul Nelian Ianchiş (antrenor) şi Maria Csiki (sportivă) a funcţionat perfect în ultimii ani, reuşind rezultat după rezultat, aducând medalie după medalie în judeţul Sălaj.

Sportiva se află în lotul naţional al României de câţiva ani, reuşind această performanţă fără a avea condiţiile optime de pregătire. Însă, sacrificiul, ambiţia şi determinarea au dat roade, iar Maria se află în topul atletismului sălăjean la categoria de vârstă U18 şi nu numai.

La finele săptămânii trecute şi-a arătat din nou valoarea şi a reuşit să urce pe podium la Campionatul Naţional U18 în proba de 800 de metri, fiind foarte aproape de podium şi în proba de 1.500 de metri.

În perioada 22 – 23 iunie, pe Stadionul Iolanda Balaș-Söter a avut loc finala Campionatului Naţional U18, iar sportiva legitimată la CSS Zalău a obţinut cele mai bune rezultate din rândul delegaţiei sălăjene.

Astfel, Maria s-a clasat pe locul 3 în proba de 800 de metri şi a reuşit un loc 4 în proba de 1.500 de metri.

Înainte de finală, Maria s-a clasat pe primul loc în prima etapă la 800 de metri şi s-a clasat pe locul 4 la 1.500 de metri. În etapa a II-a, atleta s-a clasat pe locul 6 la 800 de metri şi tot pe locul 4 la 1.500 de metri.

„Sunt mulţumit de rezultatele Mariei. A avut o comportare bună şi cred că am confirmat din nou faptul că este o sportivă de valoare. Suntem din nou pe podium la cel mai important concurs naţional. A fost concursul la vârsta ei şi Maria a confirmat din nou”, ne-a spus Nelian Ianchiş, antrenorul Mariei.

You may also like

Leave a Comment