Responsive Menu
Add more content here...


Management defectuos la Primăria Bobota – Administraţia locală e acuzată de lipsă de profesionalism, lipsă de implicare și incompetenţă, după ce a ratat o finanţare importantă pentru comună

by Călin ONICAŞ
0 comment 13 views
A+A-
Reset

După ce administraţia condusă de social-democratul Dorin Gorgan a pierdut finanţarea pentru proiectul de înfiinţare a reţelei de gaz în comună, nemulţumirile cresc la Bobota

În luna decembrie a anului trecut, Primăria comunei Bobota a fost obligată să restituie suma de 28.000 de lei către Consiliul Județean Sălaj. Aceasta, deoarece administraţia condusă de social-democratul Dorin Gorgan nu a reuşit să folosească suma respectivă pentru reabilitarea drumurilor din comună.

Cea mai mare lovitură pentru comunitate a venit însă, în zilele trecute, când Primăria Bobota a ratat finanţarea unuia dintre cele mai importante proiecte de investiţii. Astfel, una dintre cele mai mari comune din Sălaj a pierdut proiectul de “Înfiinţare a reţelelor inteligente de distribuţie a gazelor naturale”.

Bobota se poate lăuda cu cea mai frumoasă primărie din Sălaj şi chiar din zonă, dar nu se poate lăuda cu finanţarea unui proiect extrem de necesar: înfiinţarea reţelei de gaze naturale

Până să amenajeze acel Aquapark promis în campanie, primarul Dorin Gorgan a pierdut finanţarea pentru înfiinţarea reţelei de gaz

Altfel spus, s-a risipit o promisiune cu care Dorin Gorgan venea în faţa cetăţenilor în campania electorală pentru câştigarea fotoliul de primar din anul 2020. Probabil că social-democratul se va concentra acum către alt proiect măreţ pe care l-a promis alegătorilor în acea spectaculoasă campanie: un foraj la mare adâncime pentru apă termală şi amenajarea unui parc acvatic în comuna Bobota – Aquapark.

Pentru marea nerealizare cu reţeaua de gaz, Primăria pune vina fie pe Uniunea Europeană, fie pe funcționarii din diferite ministere care – vezi, Doamne – nu doresc dezvoltarea comunei Bobota!? Cum ar veni, cei din Primărie şi-a făcut datoria, doar că alţii nu i-au lăsat să dezvolte comuna…

Totodată, autorităţile locale îi linişteşte pe cetăţeni, venind cu o nouă promisiune. “Nu este o luptă pierdută și cu siguranță vor mai fi alte programe de finanțare și vom depune cererea acolo“, e anunţul cu care Primăria vrea să liniştească spiritele.

Da, din nefericire cererea de finanțare depusă de Bobota pentru înființarea retelei de gaz, nu a acumulat punctaj suficient. După ce am trecut de toate verificările din punct de vedere tehnic am intrat in etapa concursului de proiecte. Am avut 55 de puncte. Am pierdut mult din punctaj deoarece am avut doar 1.248 de acorduri pentru racordare. Punctaj mare au avut cei cu peste 4.000 de acorduri, Bobota nu are 4000 de locuințe. Din cauza aceasta am ajuns și cu suma necesară pentru fiecare racordare la peste 6000 € și aici s-au pierdut multe puncte. Acestea sunt principalele motive pentru care nu s-a calificat proiectul depus. Oricum, nu este o luptă pierdută și cu siguranță vor mai fi alte programe de finanțare și vom depune cererea acolo. Acestea sunt regulile stabilite de U.E. (Sau de funcționarii din diferite ministere care nu doresc să ne dezvoltăm și noi)”, e comunicatul postat de Primăria comunei Bobota.

Consilierul Răzvan Bologa spune că, după un an și 3 luni de mandat, realizările primarului Dorin Gorgan sunt… ZERO

În loc de mustrări de conştiinţă, la Primăria Bobota se majorează salariile

Aşadar, Primăria nu îşi face mustrări de conştiinţă pentru că a pierdut un proiect important pentru comunitate. Mai mult, dacă aici nu s-a pus problema unor penalizări, administraţia locală vine chiar cu o… recompensă!?! Astfel, printr-un proiect iniţiat tocmai de primarul Dorin Gorgan, salariile funcționarilor publici și a personalului contractual din cadrul aparatului de specialitate al primarului vor fi MAJORATE!

Proiectul a primit “undă verde” în şedinţa de Consiliu Local ce a avut loc miercuri, 9 februarie, la Bobota. Ca urmare, toţi angajaţii vor primi de acum încolo o majorare ce variază între 250 şi 500 lei/lună!

Hotărârea luată de consilieri a adus un alt val de nemulţumiri la Bobota. Răzvan Bologa – consilier local PNL – a lansat în spaţiul public o serie de atacuri la adresa administraţiei locale, pe care o acuză de lipsă de profesionalism, de lipsă de implicare în comunitatea locală şi de incompetenţă. În opinia consilierului, aceste probleme adâncesc comuna care l-a dat pe Corneliu Coposu într-o sărăcie lucie și subdezvoltate.

Postarea consilierului local, Răzvan Bologa – “LIPSĂ de profesionalism, LIPSĂ de implicare și incompetenţă, care ne adâncesc într-o sărăcie lucie și subdezvoltate”

“Bună seara dragi concetățeni,
După cum mulți ați văzut în mediul on-line, comuna Bobota a pierdut proiectul de “Înfiinţare a reţelelor inteligente de distribuţie a gazelor naturale”.
După ce întreaga campanie electorala s-a bazat pe:
– înființarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale………… EŞUATĂ
– apa și canalizare în comuna Bobota, proiect care din câte se poate observă “bate pasul pe loc”.
Erau primii pași spre normalitate, dovadă că LIPSA de profesionalism, LIPSA de implicare și incompetenţă, din păcate, ne adâncesc într-o sărăcie lucie și subdezvoltate.
Pentru unii normalitate, pentru noi minune.

Mai mult decât asta, pe ordinea de zi, de azi la pct. 3, proiect iniţiat de primarul comunei Bobota cu privire la majorarea salariilor funcționarilor publici și personalului contractual din cadrul aparatului de specialitate al primarului… (majorări cuprinse între aproximativ 250 – 500 de lei /pers).
Rezultat favorabil:

 • 10 voturi pentru
 • 2 împotriva ——– Bologa Răzvan
  ——– Bologa Dorel
 • 1 abţinere ——–Mureșan Vasile.
  După 1 an si 3 luni de mandat, realizări 0, mai grav încă nu este o strategie clară de dezvoltare, specific PSD, salarii uriașe bugetari, asistații sociali și “pupici”.
  SĂ NU UITĂM SLOGANUL FAPTE NU VORBE.
  Să vină Aqua Parc’ul.

Răzvan Bologa – consilier local PNL

Mai multe pe acest subiect, în ediţia următoare a ziarului Ştirile din Sălaj

You may also like

Leave a Comment