Responsive Menu
Add more content here...


Mai multe străzi din municipiul Zalău vor fi reabilitate prin Programul Regional Nord Vest 2021-2027

Administrația locală din Zalău face demersuri pentru atragerea de fonduri europene în vederea continuării reabilitării străzilor din municipiu în cadrul proiectelor de mobilitate urbană

by Mihai POP
0 comment 226 views
A+A-
Reset

Astăzi, în cadrul ședinței de Consiliu Local a fost aprobat Proiectul de hotărâre pentru încheierea contractului de servicii în vederea implementării investiţiei „Elaborarea documentaţiei tehnico-economice, faza SF cu elemente specifice din DALI şi PT, DTAD/DTAC şi DTOE pentru „Modernizare coridor de mobilitate nord-sud II; str. Kossuth Lajos, str. Andrei Şaguna, str. Gheorghe Lazăr, str. Tudor Vladimirescu şi str. Fabricii” şi cuprinderea acestui obiectiv în lista de investiţii pentru anul 2024

Acest proiect, împreună cu obiectivul de investiții ”Modernizare coridor de mobilitate urbană str. Valea Miții – str. Mihai Eminescu din municipiul Zalău” (străzile Valea Miții, Maxim Gorki, Nicolae Titulescu, George Coșbuc, Parcului, Mihai Eminescu și Vânătorilor (parțial)), vor fi depuse pentru finanțare în cadrul Programului Regional Nord Vest 2021-2027, apelul de proiecte PNRV/2023.A/1 privind utilizarea crescută a transportului public și a altor forme de mobilitate urbană ecologice – Municipii reședință de județ. În cadrul acestui apel de proiecte Municipiul Zalău are alocată suma de 20.347.653,30 euro, cu posibilitate de supracontractare.

Prin intermediul acestor proiecte de investiții, străzile care fac parte din cele două culoare de mobilitate urbană vor fi cuprinse într-un amplu proces de modernizare, atât în ceea ce privește reabilitarea părții carosabile, cât și configurarea și reabilitarea trotuarelor, reabilitarea podurilor și a pasajelor, extinderea sistemului de iluminat public, construirea de canale tehnice subterane pentru telecomunicații și amenajarea de piste de biciclete.

Pe întreg culoarul de mobilitate vor fi instalate rastele pentru biciclete, panouri de informare, elemente de accesibilitate și mobilier urban, spațiile verzi vor fi amenajate, va fi introdusă o linie de transport public în comun și vor fi amenajate stații pentru autobuz.

Acest proiect va completa seria investițiilor pe culoarele de mobilitate urbană deja implementate din fonduri naționale și europene pe străzile: Cloșca, 22 Decembrie 1989, Simion Bărnuțiu, Voievodul Gelu, Corneliu Coposu, Avram Iancu, Gheorghe Doja, bulevardul Mihai Viteazul (trotuare și piste), pietonizarea străzii Unirii și amenajarea Piețelor 1 Decembrie 1918 și Iuliu Maniu. În momentul de față, proiecte de mobilitate urbană se află în implementare pe străzile Tudor Vladimirescu, Porolissum, Bujorilor, Moigradului și Cetății.

You may also like

Leave a Comment