Responsive Menu
Add more content here...


Mai este puţin până la prima zi de şcoală

by Mihai POP
0 comment 28 views
A+A-
Reset

Reamintiţi-i copilului dumneavoastră că nu este singurul care are emoţii legate de prima zi de şcoală. Profesorii ştiu aceasta şi îi vor ajuta pe toţi copiii să se simtă cât mai confortabil cu putinţă


Mai este puţin până la prima zi de şcoală, iar poliţiştii au câteva recomandări pentru dumneavoastră.

Discutaţi despre aspectele plăcute ale începerii şcolii : va fi amuzant! Va putea să-şi revadă vechii prieteni şi să-şi facă prieteni noi.

Dacă consideraţi necesar, însoţiţi copilul la şcoală în prima zi, fie cu maşina fie pe jos.

Mersul pe jos spre şcoală

Pentru a se deplasa înspre și dinspre școală și pentru a preveni implicarea copiilor în accidente de circulație, polițiștii rutieri le recomandă să circule numai pe trotuare; să nu traverseze drumurile publice prin alte locuri decât prin cele special amenajate și semnalizate prin indicatoare sau marcaje, iar acolo unde nu există amenajate trotuare sau poteci laterale să se deplaseze numai pe partea stângă a drumurilor, cât mai aproape de marginea acestora, dar nu în grup, ci în șir, unul câte unul.

De asemenea, dacă trecerea de pietoni este prevăzută cu semafoare să aștepte culoarea verde și să nu se angajeze  în traversarea părții carosabile în fugă, prin fața sau prin spatele autovehiculelor staționate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în stații.

“10 Pentru Siguranță

În perioada 7 – 20 septembrie a.c., la nivelul județului Sălaj, structurile din cadrul Ministerului Afacerilor Interne ( I.P.J. Sălaj, I.J.J. Sălaj, I.S.U. Sălaj și Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Sălaj) vor desfășura o nouă ediție a campaniei de informare și prevenire, sub sloganul „10 Pentru Siguranță”, sub coordonarea Instituției Prefectului Sălaj.

Campania are ca scop creșterea gradului de informare a elevilor, părinților și profesorilor în legătură cu riscurile infracționalității din unitățile de învățământ și zonele adiacente acestora.

You may also like

Leave a Comment