Responsive Menu
Add more content here...


An magic pentru zălăuanul Tudor Magdaş în capitala Maramureşului!

by Ionuţ COSTINAŞ
2 comments 1,3K views
A+A-
Reset

 


Voleibalistul a cucerit medalia de aur la juniori I şi a promovat în prima ligă cu CSS 2 Baia Mare!   “Am scris istorie, ca fiind prima echipă de juniori din ţară care a promovat în prima ligă! Acum, ne-am păstrat şi titlul la juniori. Totul a mers şnur”, spune jucătorul


 

În voleiul de la poalele Meseşului, am observat în ultimii ani un paradox: CS Remat  sau CS Volei Municipal au fost nelipsite de pe podiumul Diviziei A1, în timp ce grupele de juniori de la CSS Zalău nu prea au mai putut ridica capul în voleiul juvenil şi au cam ratat calificarea la turneele finale. Cu toate acestea, sportul de la fileu din Zalău produce însă valori. Astfel, şi la turneul final al Campionatului Naţional de juniori I din acest an, nu mai puţin de trei sălăjeni au cucerit titlul naţional cu CSS 2 Baia Mare, este vorba despre Tudor Magdaş (n. 10 iunie 1998), Versényi Levente (n. 8 ianuarie 1999) şi Paul Abrudan  (n. 21 septembrie 2000)!

 

Deşi este zălăuan, Tudor Magdaş este unul dintre liderii formaţiei din capitala Maramureşului, acolo unde a ajuns acum patru ani. Deşi a început voleiul la CSS Zalău, Tudor nu prea a putut face performanţă, astfel că cel  mai de “Doamne ajută” rezultat a fost un loc 6 la Campionatul Naţional de minivolei.  Când nu avea nici 14 ani, talentatul puşti a luat drumul Dejului în căutarea succesului. Timp de un sezon şi jumătate, zălăuanul a învăţat tainele voleiului la Centrul Naţional de Excelenţă de pe Someş. În această perioadă, el a evoluat la nu mai puţin de cinci echipe ale grupării clujene, cucerind o singură medalie cu cadeţii Dejului, bronzul.

 

Adevărata perioadă de aur a început însă odată cu transferul la CSS 2 Baia Mare, unde – sub comanda reputatului antrenor Virgil Rău – Tudor Magdaş a strălucit. În capitala Maramureşului, sălăjeanul nostru a fost medaliat an de an pentru ca acum, la terminarea junioratului, el se poată lăuda cu 5 medalii (trei de aur, una de argint şi una de bronz), dar şi de o mai inedită promovare în prima ligă! Astfel, în anul 2014, în tricoul formaţiei CSS 2 Baia Mare, Magdaş a devenit vicecampion naţional la cadeţi şi s-a clasat pe locul 4 la juniori mari. În anul următor, formaţia construită de Virgil Rău a devenit campioană naţională la cadeţi, dar zălăuanul era medaliat cu bronz şi cu echipa mare, deşi avea doar 16 ani! Echipa de cadeţi a urcat în categorie, astfel că în anul 2016 maramureşenii au cucerit medaliile de aur la juniori I! Performanţa a fost repetată şi la finalul săptămânii trecute, când Tudor Magdaş şi compania şi-au apărat titlul, devenind cei mai buni din România!

 

“Ne-am păstrat titlul! Pot să spun că am avut un turneu reuşit şi totul a mers şnur. Ne-am impus în toate meciurile, pierzând doar două seturi! De fapt, s-a văzut rodul muncii noastre de la antrenament, dar şi experienţa acumulată în Divizia A2. La echipă există jucători din toate colţurile ţării, dar vreau să spun că majoritatea au progresat enorm sub comanda antrenorului Virgil Rău”, a declarat Tudor Magdaş pentru Sportul Sălăjean.

 

Trebuie precizat însă că aceasta nu este şi singura performanţă a lui Tudor din acest an. Astfel, cu echipa CSS 2 Baia Mare, a evoluat în liga secundă, câştigând surprinzător Seria Vest din Divizia A2, acolo unde s-a aflat şi Volei Club Zalău. Deşi au avut în componenţă doar juniori, maramureşenii au făcut senzaţie şi la turneul de promovare au reuşit să îşi asigure prezenţa pe prima scenă a voleiului românesc!

 

 “Exceptându-l pe Ionuţ Rus, cel care a venit să dea o mână de ajutor la meciurile de baraj, echipa din Baia Mare s-a bazat doar pe juniori! Astfel, am scris istorie, ca fiind prima echipă de juniori din ţară care a promovat în prima ligă! Acum ne pregătim pe Divizia A1, unde nucleul de jucători va fi acelaşi, deşi conducerea a promis şi câteva întăriri cu jucători cu experienţă. Eu sper să avem un  an bun, să ne ridicăm la nivelul adversarelor şi să ţinem pasul cu celelalte formaţii, deşi va fi greu. După ce vom acumula şi puţină experienţă la acest nivel, undeva prin retur, vom putea face treabă”, este de părere talentatul voleibalist.

 

Aflat la final de juniorat, Magdaş  este acum jucător liber, dar gândurile sale se află tot către CSS 2 Baia Mare.

 

Cred că voi rămâne aici, cu atât mai mut cu cât vrem să creştem împreună şi să arătăm că avem calităţi. Sigur, dacă voi primi o ofertă tentantă, există şi posibilitatea de a pleca”, a precizat internaţionalul zălăuan, care însă nu a fost contactat niciodată de formaţia din oraşul natal.

 

Dacă la nivel de echipă de club totul merge foarte bine, sălăjeanul nostru s-a putut remarca şi în tricoul tricolor, deoarece de mai bine de patru ani este convocat în permanenţă la loturile naţionale. În această perioadă, el şi-a trecut în palmares patru medalii la Campionatele Balcanice (trei de bronz, dar şi una de aur), dar a fost prezent de două ori şi la turneul final al Campionatluui European, acolo unde România nu a mai ajuns de ani buni!

 

Astfel, în anul 2014, Magdaş a fost cel mai promiţător jucător al Naţionalei Under 20 la Europenele din Cehia, pentru ca în anul 2015 să participe cu Naţionala Under 19 la Europenele din Turcia!

You may also like

2 comments

Xvolei 12 iunie 2017 - 16:27

S-a atins un punct ,,sensibil” cu juniorii din Zalau care ar trebui luat mai in serios.Uitati-va la jucatori(copii) cum de la un an la altul se subtiaza loturile.Oare cine e de vina?Va spun eu.Antrenorii care isi bat joc de copii si de munca lor si de banii parintilor.Cel putin pe parte de volei care vrea performanta sa-si duca copiii ori la clubul privat ori in alt oras.

Reply
Xvolei 12 iunie 2017 - 16:30

Daca isi bat joc de copii la Zalau logic ca nu fac performanta.Aici sunt doar interese personale

Reply

Leave a Comment