Responsive Menu
Add more content here...


Ludovic Orban, premierul desemnat al României: „Nu vom închide spitale”

by Mihai POP
0 comment 24 views
A+A-
Reset

În zilele trecute, în spaţiul public s-au perindat diferite zvonuri cum că noul guvern al României doreşte comasarea mai multor spitale din țară.

Ca urmare, nu mai puţin de 22 unități spitalicești din toată ţara vor dispărea. Pe această listă s-ar fi aflat şi două spitale din Sălaj, e vorba de Spitalul Orășănesc Jibou şi Spitalul de Boli Cronice din Crasna.

Victor Costache, cel care se pregăteşte să preia portofoliul de la Ministerul Sănătăţii în Cabinetul Orban, a declarat informaţia potrivit căreia în programul de guvernare al PNL este prevăzută închiderea unor spitale este o ştire falsă, într-o perioadă în care România se află în campanie electorală.

„A fost doar un fake news, nu este prevăzut, cel puţin pe parcursul mandatului meu şi nici în programul de guvernare al PNL, de a se închide vreun spital public din România. Comasarea este un mod de organizare, ştiţi că avem aceste deficienţe în domeniul resurselor umane în România, sunt modele care funcţionează. Este foarte simplu ca în cadrul spitalelor mai mari, în cadrul spitalelor de urgenţă, spitalele mai mici din jur să fie ajutate pentru ameliorarea parcursului pacienţilor, ştiţi că sunt mai multe linii de gardă în spitalele mari şi medici care în unele specialităţi nu apucă să intre în liniile de gardă şi atunci asocierea cu un spital mai mic nu face decât să amelioreze şi să optimizeze resursa umană”, a spus Victor Costache.

 

Pe aceeaşi linie s-a aflat şi Ludovic Orban – premierul desemnat al României – cel care a declarat ca informaţia potrivit căreia PNL ar urma să închidă spitale este doar o intoxicaţie artificială, în spatele căreia se află adversarii politici.

„În ceea ce priveşte dimensionarea aparatului administrativ, aceasta se face în funcţie de nevoile societăţii, de nevoile fiecărui domeniu în parte, de nevoile de asigurare de servicii de calitate în toate domeniile. Ca atare, să nu confundăm declaraţiile cu prevederile din programul de guvernare. Nu mi se pare normal ca dintr-un paragraf din programul de guvernare să se nască un FAKE NEWS că noi vom închide spitale. Nu scrie nicaieri, aşa cum este difuzat pe scară largă, pe site-uri oficiale a unui partid politic, că noi închidem spitale, să dăm şi lista. Un asemenea fake news nu ţine, pentru că oamenii vor vedea că spitalul respectiv nu se închide, ba din contră, va funcţiona mai bine”, a precizat Ludovic Orban, potrivit dcnews.ro.

You may also like

Leave a Comment