Responsive Menu
Add more content here...


Lucrări de modernizare în satele aparţinătoare oraşului Jibou. Infrastructura rutieră şi reţeaua de canalizare, printre priorităţile administraţiei locale

Cu bani de la bugetul local s-a modernizat infrastructura rutieră, iar cu bani de la Guvernul României au fost demarate lucrările pentru înfiinţarea reţelei de canalizare în toate cele patru sate aparţinătoare

by Mircea ARDELEAN
0 comment 684 views
A+A-
Reset

În procesul de dezvoltare a comunităţii de pe Someş, administraţia locală de la Jibou pune accentul şi pe satele aparţinătoare oraşului Jibou, vorbim despre localităţile Var, Rona, Husia şi Cuceu.

În ultima perioadă, cu bani de la bugetul local, Primăria a făcut investiţii la infrastructura rutieră.

Astfel, pe o lungime de peste 4 kilometri,  la Rona, Husia şi Cuceu au fost construite scurgeri pluviale betonate, cu podețe de beton pentru accesul la proprietăți, dar şi amenajări importante de drumuri, cu asfaltări și refacerea acostamentelor. Valoarea investiţiei se ridică la suma de 3.4 milioane de lei.

Cu aceste lucrările de modernizare, am reușit să creștem în bună măsură confortul cetățenilor din cele trei sate”, a menţionat primarul Dan Ghiurco.

Aceste lucrări de modernizare sunt continuate şi acum de administraţia locală, tot cu bani de la bugetul local. Infrastructura rutieră nu e singura prioritate pentru administraţia locală.

În cele patru localități aparținătoare – Cuceu, Rona, Husia și Var –, o investiție majoră este şi realizarea reţelei de canalizare, care se realizează prin Programul Guvernamental “Anghel Saligny” şi a cărei valoare se ridică la peste 28 de milioane de lei!

“Pentru modernizări care nu sunt eligibile în vederea accesări banilor europeni sau a banilor din programele guvernamentale, facem proiecte cu finanțare de la bugetul local. Localitățile aparținătoare de Jibou sunt vizate de astfel de proiecte, prin care urmărim ca acestea să fie integrate cât mai bine în oraș, să reprezinte cartiere modernizate în care calitatea vieții să fie una de oraș pus la punct. Avem acum în derulare în tot Jiboul multe proiecte de modernizare, din toate sursele de finanțare posibile. Suntem pe drumul cel bun, al transformării orașului în unul frumos amenajat, funcțional, prosper”, spune Dan Ghiurco – primarul oraşului Jibou.

You may also like

Leave a Comment