Responsive Menu
Add more content here...


Lucrări avansate la capela din Traniş

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 78 views
A+A-
Reset

După localităţile Năpradea, Cheud şi Someş Guruslău, în 2024 a venit rândul localităţii Traniş să aibă o capelă. După ce proiectul va fi finalizat, în patru din cele cinci sate ale comunei Năpradea va exista câte o capelă. Mai rămâne Vădurele, unde administraţia locală caută soluţiile optime pentru realizarea unei capele şi acolo

Comuna Năpradea stă foarte bine la capitolul capele şi trei din cele cinci sate beneficiază de o astfel de investiţie. La Năpradea a fost finalizată prima capelă din comună, iar în 2022 a fost finalizată şi capela din localitatea Cheud, construită cu ajutorul fondurilor europene, dar şi cu o contribuţie de la bugetul local.

Anul trecut, Primăria Năpradea a reuşit să finalizeze şi proiectul capelei din localitatea Someş-Guruslău, o investiţie ce s-a ridicat la suma de 630.000 de lei din care 60 % au fost bani de la bugetul local, restul sumei fiind obţinut din fonduri europene.

După finalizarea acelei investiţii, administraţia locală şi-a îndreptat atenţia şi spre celelalte două sate, iar primul pe listă a fost Traniş.

S-a obţinut o finanţare pe fonduri europene care se va completa cu o contribuţie din bugetul local. Lucrările au început în luna ianuarie şi avansează într-un ritm alert.

Constructorul a lucrat şi în sezonul rece şi capela din Traniş este ridicată în roşu în prezent.

În aceste condiţii, capela va fi gata până la vară şi va fi dată în funcţiune dacă totul decurge conform planului.

Odată finalizată această investiţie, patru din cele cinci sate ale comunei vor avea câte o capelă.

Mai râmâne doar satul Vădurele, acolo unde autorităţile caută soluţii pentru construirea unei capele şi acolo.

You may also like

Leave a Comment