Responsive Menu
Add more content here...


FOTO. Luceafărul Bălan pierde la scor cu Olimpia în turul barajului pentru promovarea în Liga a III-a

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 48 views
A+A-
Reset

Campioana judeţului Sălaj a pierdut, scor 2 – 5, pe teren propriu, prima manşă a barajului. Este un rezultat poate un pic prea dur faţă de ceea ce s-a jucat pe teren. Însă, în urma acestui rezultat, şansele Luceafărului la promovare s-au diminuat serios. Returul va avea loc săptămâna viitoare, la Satu Mare


După ce a devenit campioană a județului Sălaj, Luceafărul Bălan visa frumos la o nouă promovare în Liga a III-a. Pentru asta, gruparea condusă de Radu Pop trebuia să treacă de Olimpia Satu Mare la baraj.

Sâmbătă după amiază, pe Gâlgău Arena a avut loc prima manșă, iar sansele echipei sălăjene s-au diminuat serios, spre bucuria sătmărenilor veniți în număr mare pentru a-și susține favoriții.

Tribunele au fost pline pe Gâlgău Arena, la fel și lângă gardul de lângă drum, in ciuda vremii nefavorabile.
A fost o primă repriză echilibrată, iar prima ocazie mai periculoasă a aparținut gazdelor, dar șutul lui Crăciun, din careu, a fost respins de portarul advers.

La doar două minute, Olimpia avea să deschidă scorul, după ce sud-americanul Elisama Padilla a avut o execuție impecabilă ce s-a oprit în vinclu porții gazdelor.

S-a făcut 0 – 2, după o ieșire eronată a portarului de la Balan, sătmăreanul Remi Emeriau a rămas singur cu poarta goală și a marcat.

Mădălin Mureșan a fost cel mai periculos om al gazdelor pe final de repriză. Însă, fără succes pe tabelă. Lovitura de cap (’37) şi șutul din careu (’43) nu l-au învins pe portarul Olimpiei.

A reușit să o facă Cosmin Crăciun, in ultimul minut al primei reprize, înscriind cu un șut din interiorul careului, cu poarta goală.

Însă, după pauză, apărarea Bălanului a cedat de două ori în doar 6 minute şi sătmărenii au făcut rapid 1 – 4. În minutul 64, tabela s-a modificat din nou şi tot în favoarea Olimpiei.

Finalul a aparţinut Luceafărului, iar Cosmin Crăciun a redus din handicap cu un gol dintr-o lovitură de la 11 m. Gazdele au mai avut câteva şanse de a marca, însă, fără succes. S-a terminat 2 – 5, un scor poate un pic prea drastic faţă de ceea ce s-a jucat pe teren.

Însă, în urma acestui rezultat, Luceafărul şi-a diminuat serios şansele la promovare, în timp ce Olimpia poate reveni în Liga a III-a, după o pauză de câţiva ani.

Luceafărul Bălan – Olimpia Satu Mare 2 – 5 (1 – 2)

Au marcat: Cosmin Crăciun (’45 şi 71)

Luceafărul: Kerekeş – Cheţa (cpt.), Olteanu, Chiş (’66 Doroftei), Kelemen, Stan, Păcurar (’66 Teglaş), Mureşan, Porumb (’26 Anca), Crăciun şi Danciu (’53 Petrişor). Rezerve: Bumbaş – Rad, Lupoian, Roman, Tala. Antrenor: Emil Ionaş

You may also like

Leave a Comment