Responsive Menu
Add more content here...


LIVE-TEXT. REZULTATE ALEGERI – În curs de actualizare, miercuri, 19 iunie, ora 09.30

by Călin ONICAŞ
0 comment 12,2K views
A+A-
Reset

 

Miercuri, 19 iunie, ora 09.30 – ZALHA

Vasile Seliştean a câştigat un nou mandat de primar la Zalha

La alegerile din 9 iunie din Zalha, dintre cele 651 persoane înscrise pe listele permanente, în cele cinci secţii (Zalha, Ceaca, Ciureni, Valea Hranei şi Valea Lungă) au votat 631 de persoane, ceea ce înseamnă un procent de 96,92%!

Pentru funcţia de primar au intrat în luptă fostul primar Simion Rogoz şi actualul primar, Vasile Seliştean. Dacă la alegerile din 2020 se afla pe listele USR, actualul edil a candidat de data aceasta de pe listele PNL. De cealaltă parte, fostul primar liberal între timp a trecut la PSD.

Între cei doi candidaţi a avut loc o luptă strânsă, pe care până la urmă a câştigat-o candidatul PNL. Aceasta, deşi în campania electorală au existat mai multe momente încinse.

Vasile Seliştean a avut un procentaj de 55,36%, obţinând 341 de voturi, cu peste 60 de voturi mai mult decât candidatul PSD. Astfel, liberalul a câştigat al doilea mandat în fruntea micuţei comunităţi de la Zalha. Victoria a fost sărbătorită în comună, iar actualul şi viitorul primar a primit un şir mare de felicitări din partea comunităţii.

Şi la Consiliul Local, PNL a câştigat, dar la o diferenţă mult mai mică. Liberalii au obţinut 290 de voturi (47,62%), iar social-democraţii 256 de voturi (42,04%). Au mai depus liste de consilieri Pro România (37 de voturi) şi AUR (26 de voturi).

Astfel, pentru mandatul 2024 – 2028, PNL şi PSD vor avea un număr egal de consilieri – 4, iar în Consiliul Local a intrat şi un reprezentant al partidului Pro România. Altfel spus, componenţa Consiliului Local s-a modificat radical, având în vedere faptul că, în acest moment, din Consiliul Local fac parte 4 consilieri PNL, 3 consilieri USR şi câte unul de la PSD şi PMP.

Partid / Alianță / Candidat independent Voturi %
SELIŞTEAN VASILE-TRAIAN (PNL) 341 55,36%
ROGOZ SIMION (PSD) 275 44,64%

Marți, 18 iunie, ora 08.30 – VALCĂU de JOS

Ioan Roşan a câştigat al şaselea mandat de primar al comunei Valcău de Jos. Scor foarte bun pentru liberal

La alegerile din 9 iunie din Valcău de Jos, dintre cele 2.408 persoane înscrise pe listele permanente, în cele cinci secţii (Valcău de Jos, Lazuri, Valcău de Sus, Subcetate şi Preoteasa) au votat 1.643 de persoane, ceea ce înseamnă un procent de 68,23 %.

În lupta pentru funcţia de primar s-au înscris primarul în funcţie Ioan Roşan, social-democratul Gheorghe Chiş şi, pe ultima sută de metri, Gavril Gal de la Alternativa Dreaptă.

Proiectele implementate de-a lungul anilor la Valcău de Jos au fost o importantă carte de vizită pentru liberalul Ioan Roşan, care era favorit cert pentru un alt mandat. Aşa a şi fost: candidatul PNL s-a impus categoric în faţa contracandidaţilor săi, chiar cu un scor mai bun decât la alegerile din 2020!

Astfel, dacă acum patru ani Ioan Roşan primea 951 de voturi (58.4%), de data aceasta liberalul a obţinut 1.065 de voturi, ceea ce înseamnă un procentaj de 67,07%! Candidatul PSD a obţinut 466 voturi (29,35%), în timp ce Gavril Gal a obţinut 57 voturi (3,59%). La Gheorghe Chiş, sesizăm o scădere importantă faţă de alegerile precedente, când candidatul PSD obţinea 564 voturi.

Este al şaselea mandat de primar câştigat de inginerul Ioan Roşan, liberalul aflându-se în fruntea comunităţii încă din anul 2004.

Şi la Consiliul Local, PNL a obţinut majoritatea, lista liberalilor fiind votată de către 916 alegători (58,57%). PSD a obţinut un scor mai slab decât la Primărie, social-democraţii având 373 voturi (23,85%), urmaţi de USR cu 160 de voturi (10,23%), AUR cu 68 de voturi (4,35%) şi Alternativa Dreaptă cu 47 de voturi (3,01%).

În urmă acestor rezultate, social-democraţii au pierdut un consilier, pe care l-au „smuls” USR. Astfel, în noul Consiliu Local vor fi tot 8 consilieri PNL, 3 consilieri PSD şi 2 consilieri USR.

„Mulțumesc, tuturor cetățenilor din comuna Valcău de Jos, care s-au prezentat la vot și în mod special, celor care mi-au acordat încrederea, mie si echipei de consilieri PNL, pentru un nou mandat și majoritatea in Consiliul Local!

Vă mulțumesc din suflet încă o dată pentru încrederea acordată care mă onorează și responsabilizează! Vă cer să fiți alături de mine și echipa mea pentru că dorim binele si dezvoltatea comunității, un mediu propice dezvoltării sigure și sănătoase a oamenilor minunați din comunitate”.

Cu respect, ing. Ioan Roşan

Partid / Alianță / Candidat independent Voturi    %
ROŞAN IOAN (PNL) 1.065 67,07%
CHIŞ GHEORGHE (PSD) 466 29,35%
GAL GAVRIL-LUCIAN (Alternativa Dreaptă) 57 3,59%


Luni, 17 iunie, ora 10.30 – ZIMBOR

Gabriel Mureşan, un primar de cinci stele. Liberalul a câştigat detaşat alegerile la Primăria Zimbor

La alegerile din 9 iunie din Zimbor, dintre cele 754 persoane înscrise pe listele permanente, în cele patru secţii (Zimbor, Sutoru, Sâncraiu Almaşului şi Dolu) au votat 572 de persoane, ceea ce înseamnă un procent de 75,86 %.

Zimbor este una dintre cele mai micuţe comune din Sălaj, în ce priveşte numărul de locuitori. Ca urmare, şi numărul de  alegători înscriși pe liste a fost mic: 754 de persoane cu drept de vot. Lăudabil a fost însă faptul că electoratul s-a mobilizat, iar la alegeri au trecut pragul celor patru secţii de votare peste 75% dintre persoanele cu drept de vot!

La fel ca şi la localele din ultimii 16 ani, electoratul a votat în majoritate candidatul PNL. Este vorba de actualul primar – Gabriel Mureşan, cel care a câştigat detaşat şi de data aceasta. Liberalul a fost votat de aproape 70% dintre alegători! Aceasta în condiţiile în care candidatul PNL şi echipa sa nu au făcut o campanie electorală agresivă, lăsând ca faptele să vorbească.

În  lupta pentru funcţia de primar s-au mai înscris social-democratul Vasile Trestian, care a obţinut 145 de voturi (27,05%), dar şi Ioan Beţia de la Pro România, care a fost votat de 32 de persoane (5,97%). 

La Consiliul Local,  PNL a obţinut 306 de voturi, cu mai bine de 50 de voturi mai puţin ca primarul. Acest lucru s-a simţit puţin la constituirea noului Consiliu Local, liberalii pierzând un mandat de consilier. Oricum, PNL va avea o majoritate în noul Consiliu Local, care va arăta aşa: 5 consilieri PNL, 3 consilieri PSD şi un consilier de la Pro România.

Chiar şi aşa, social-democraţii ar dori să impună noul viceprimar, încercând negocieri cu unii consilieri liberali. Edilul comunei a precizat însă că, şi în mandatul 2024 – 2028, se va merge în aceeaşi echipă: primar Gabriel Mureşan – viceprimar Adrian Florea.

Din alt punct de vedere, trebuie să îl felicităm pe Gabriel Mureşan pentru faptul că a intrat în rangul primarilor de cinci stele, liberalul aflându-se în fruntea comunităţii încă din anul 2008!

După rezultate, se vede că lumea este mulţumită de munca depusă de-a lungul anilor de administraţia locală. Noi am încercat anual să derulăm cel puţin o investiţie importantă pe raza comunei. Eu cred că asta s-a reflectat şi la vot.

Da, şi eu am o mică nemulţumire, că în Chendremal şi Sutoru nu este la pusă la punct infrastructura rutieră cum mi-aş dori eu, la fel ca şi în celelalte sate, acolo unde în acest mandat toate drumurile au fost modernizate – asfalt, şanţuri, poduri şi podeţe betonate, inclusiv accesele la proprietăţi. Dar şi aici, în satele Chendremal şi Sutoru, avem deja un nou proiect pentru modernizarea infrastructurii rutiere. Totul va fi finalizat, după ce vom introduce reţeaua de canalizare, unde cred că vom beneficia de o finanţare integrală!
În ce priveşte alegerile, să mai spunem că eu şi echipa mea nu am făcut campanie, cum au făcut ceilalţi candidaţi, care au mers din casă în casă. NU am promis la nimeni nimic, ca şi alţii, ne-am bazat doar pe realizările din acest mandat.
Oricum, eu şi echipa mea, din care va face parte şi actualul viceprimar – Adrian Florea – vrem să le mulţumim tuturor celor care au crezut în noi, dar şi celorlalţi pentru că au mers la vot. Cu toţii, trebuie să facem front comun pentru ca Zimborul să fie o comună din ce în ce mai prosperă. Eu pot promite doar că investiţiile vor continua în comuna noastră. Doamne ajută!”.

Cu respect,

Gabriel Mureşan

Partid / Alianță / Candidat independent Voturi       %
MUREŞAN GABRIEL (PNL)    359 66,98%
TRESTIAN VASILE-NICUŞOR (PSD)    145 27,05%
BENŢIA IOAN (Pro România)      32 5,97%


Ora 12.00 – HALMĂŞD

Gavril Puşcaş a câştigat al optulea mandat de primar la Halmăşd!

La alegerile din 9 iunie din Halmăşd, dintre cele 1.774 persoane înscrise pe listele permanente, în cele patru secţii (Halmăşd, Drighiu, Aleuş şi Cerîşa) au votat 1.192 de persoane, ceea ce înseamnă un procent de 67,19 %.

Pentru funcţia de primar în comuna Halmăşd au intrat în luptă patru candidaţi: social-democratul Gavril Puşcaş – altfel spus primarul în funcţie, liberalul Nicolae Moisi, Gheorghe Buboi de la AUR şi Florin Medeşan de la Alianţa Dreapta Unită.

Gavril Puşcaş este unul dintre cei mai vechi primari PSD în funcţie din Sălaj, acesta luând frâiele comunităţii încă din anul 1999!  De fiecare dată, social-democratul a avut un scor bun. De data aceasta, Gavril Puşcaş a avut un contracandidat puternic de la PNL, este vorba de Nicolae Moisi, un om provenit din mediul de afaceri din comună.

Lupta a fost destul de strânsă, dar până la urmă actualul primar s-a impus, obţinând un procentaj de 51,58%. Acesta a primit 589 de voturi, în timp ce liberalul a fost votat de 489 alegători, adică o diferenţă de 100 de voturi. Astfel, Gavril Puşcaş a câştigat al optulea mandat de primar al comunei Halmăşd!

În lupta s-au mai aflat Gheorghe Buboi (USR) care a obţinut 37 de voturi şi Florin Medeşan (USR) 27 de voturi.

Mai echilibrată a fost lupta la Consiliul Local, acolo unde PSD şi PNL au fost aproape. Până la urmă, social-democraţii au obţinut 530 de voturi (46,94%), iar PNL 491 (43,49%).  Au mai depus liste de consilieri USR şi Alianţa Dreapta Unită, care au obţinut 78 de voturi, respectiv 30 de voturi. Echilibrul se va regăsi şi în noul Consiliu Local, care îşi va intra în rol din luna septembrie, astfel că cei 11 consilieri vor fi repartizaţi, astfel: 5 consilieri PSD, 5 consilieri PNL şi, pentru prima dată, AUR va avea un consilier. Actualmente, în Consiliul Local există 6 consilieri social-democraţi şi 5 liberali.

„Vreau să le mulţumesc tuturor celor care au avut încredere în mine şi nu îi pot dezamăgi. Niciodată, nu am promis ceea ce nu am şi putut. Aşa a fost şi la alegerile din acest an. Locuiesc aici şi vreau să fac treabă cât mai bune, pentru toţi cetăţenii.  Din păcate, în această campanie electorală, ne-am cam dus cu câţiva ani în spate. Unii candidaţi trebuiau să arate ceea ce pot ei, nu să dea în mine. Cu toate acestea, eu sunt omul căruia îi place să facă bine în  viaţă şi vom începe un nou mandat, în care dorim să facem treabă pentru toată comunitatea în care locui cu toţii”.

Cu respect,

Gavril Puşcaş 

Partid / Alianță / Candidat independent Voturi      %
PUŞCAŞ GAVRIL (PSD)     589 51,58%
MOISI NICOLAE (PNL)     489 42,82%
BUBOI GHEORGHE-DAN (AUR)       37 3,24%
MEDEŞAN FLORIN-GHEORGHE (Alianţa Dreapta Unită)       27 2,36%


Ora 10.15 – DRAGU

Angelica Lazăr a câştigat al treilea mandat de primar la Dragu, cu un scor excelent: peste 80% din sufragii!

La alegerile din 9 iunie din Dragu, dintre cele 893 persoane înscrise pe listele permanente, în cele patru secţii (Dragu, Adalin, Voivodeni şi Ugruţiu) au votat 616 de persoane, ceea ce înseamnă un procent de 68,98%.

Dacă la alegerile din 2020 pentru funcţia de primar au fost trei candidaţi, de data aceasta doar PNL şi PSD şi-au lansat candidaţi pentru câştigarea Primăriei Dragu.

Liberalii au mizat pe primarul în funcţie, Angelica Lazăr, un om care a reuşit să arate că şi femeile pot face administraţie, femeile pot conduce frâiele unei comunităţi.

De data aceasta, PSD a schimbat candidatul. După ce Aurora Boca a pierdut alegerile din 2016 şi 2020, social-democraţii au lansat un nou candidat – Daniel Miron, un profesor tânăr, care şi-a câştigat respectul în comunitate.

Munca depusă de-a lungul celor două mandate de Angelica Lazăr a fost apreciată în comunitate, astfel că la alegerile locale din 9 iunie ea a obţinut un scor extrem de bun. Candidatul PNL a obţinut 436 de voturi, ceea ce înseamnă că peste 80% dintre oamenii care au trecut pragul secţiilor de vot  duminică au pus ştampila pe actualul edil. Ca şi comparaţie, în 2020, aceeaşi Angelica Latăr câştigat alegerile cu un scor de 61.4%. Candidatul PSD a obţinut 106 voturi.

PNL a obţinut un scor bun şi la Consiliul Local, acolo unde alegătorii au votat liberalii în proporţie de 68,58%. Aceasta, în condiţiile în care aici au depus liste încă patru partide – PSD, PMP, Pro România şi AUR.

„Mulțumesc frumos tuturor locuitorilor Comunei Dragu, care au avut și au în continuare încredere în mine.
Continuăm împreună, cu ajutorul lui Dumnezeu, până în 2028.
Vă mulțumesc!!!🙏🙏🙏„.
Angelica Lazăr
Partid / Alianță / Candidat independent Voturi      %
LAZĂR ANGELICA (PNL) 436 80,44%
MIRON FLORIN-DANIEL  (PSD) 106 19,56%


Vineri, 14 iunie, ora 08.30 – DOBRIN

Bogdán Ferenc a câştigat al treilea mandat de primar la Dobrin

La alegerile din 9 iunie din Dobrin, dintre cele 1.337 persoane înscrise pe listele permanente, în cele cinci secţii (Doba – 2, Dobrin, Naimon şi Vergheghiu) au votat 813 de persoane, ceea ce înseamnă un procent de 60,8 %.

Trei candidaţi s-au înscris pentru funcţia de primar: primarul în funcţie, Bogdan Ferenc (UDMR), liberalul Felician Chiş şi social-democrata Doina Pop. Într-o comună în care locuieşte o puternică comunitate maghiară, era clar că actualul primar are prima şansă, Dobrin fiind o comună condusă în general de candidaţii UDMR.

La alegerile din 2024, diferenţa dintre candidatul UDMR şi contracandidaţii săi a fost şi mai mare, Bogdan Ferenc obţinând 589 de voturi, ceea ce înseamnă un procentaj de 77,4%! Comparativ, la alegerile precedente, candidatul UDMR obţinea 499 de voturi.

Echipa făcută de edilul comunei cu viceprimarul Toth Alexandru a adus bunăstare în comună, iar această echipă va merge mai departe şi în mandatul 2024 – 2028, în care se doreşte finalizarea proiectelor aflate în derulare, demararea altor proiecte aflate în implementare, dar şi pregătirea unor noi proiecte de investiţii.

La Consiliul Local, UDMR a obţinut 8 dintre cele 11 mandate. PNL a obţinut doi consilieri, iar unul a fost obţinut de PSD.

„Ne bucurăm că lumea a venit la vot şi că atât de mulţi alegători au fost alături de noi. Oricum, vreau să precizez că voi fi acelaşi primar al tuturor cetăţenilor din comuna Dobrin, acelaşi primar care se va preocupa să rezolve orice problemă din comunitate. Fie că este vorba de maghiar sau român, orice cetăţean va avea oricând uşa Primăriei deschisă. Împreună, vrem să ducem mai departe procesul de dezvoltare al comunei. Alături de viceprimarul Toth Alexandru şi echipa de la Primărie, dorim să ducem la bun sfârşit proiectele aflate în derulare şi să putem demara alte proiecte pentru ca frumoasa noastră comunitate să prospere!”.

Bogdán Ferenc István

 

Partid / Alianță / Candidat independent Voturi       %
BOGDÁN FERENC-ISTVÁN (UDMR)    589 77,4%
CHIŞ FELICIAN-FLORIN (PNL)   122 16,03%
POP DOINA-ECATERINA (PSD)     50   6,57%

Ora 21.30 / CUZĂPLAC

Ionel Ţîrlea este primar „plin”. Liberalul a câştigat categoric alegerile la Cuzăplac, cu procent de 75%!

La alegerile din 9 iunie din Cuzăplac, dintre cele 1.290 persoane înscrise pe listele permanente, în cele şase secţii (Cuzăplac, Mierţa, Tămaşa, Petrindu, Ruginoasa şi Gălăşeni) au votat 1.011 de persoane, ceea ce înseamnă un procent de 78,37%.

Cuzăplac a fost una dintre puţinele comune din Sălaj, în care PSD-ul nu a avut candidat. În aceste condiii, pentru funcţia de primar s-au înscris viceprimarul cu atribuţii de primar, este vorba de liberalul Ionel Ţîrlea, dar şi Marius Suciu de la AUR şi Horaţiu Boşca de la Alianţa Dreapta Unită.

Dacă cel din urmă nu prea a contat în lupta pentru fotoliul de primar, candidatul AUR a avut o campanie electorală activă şi chiar a sperat. Deşi a preluat mandatul de doar vreo doi ani, Ionel Ţîrlea a făcut treabă în comună, iar important a fost şi fapul că a ştiut să vorbească cu cetăţenii, să-i înţeleagă, încercând tot timpul să îi ajute.

A venit momentul răsplatei. La alegerile de duminică, liberalul a fost votat de marea majoritate a electoratului! Sigur, a contat şi faptul că social-democraţii nu au avut candidat, dar nu de e colo să obţii nu mai puţin de 75% dintre sufragii! Astfel, dintre cele 988 de de voturi valabil exprimate (23 de voturi au fost nule), 741 au mers înspre Ionel Ţîrlea! Liberalul a câştigat net alegerile, devenind acum primar plin, având posibilitatea ca – în mandatul 2024 – 2028 – să continue munca depusă în fruntea comunităţii!

Pentru PNL, calculele sunt bune şi la Consiliul Local, acolo unde liberalii au obţinut 48 de voturi, având majoritatea (50,42%). Pe locurile următoare s-au clasat AUR cu 196 de voturi (20,59%), PSD cu 143 (15,02%) sau UDMR cu doar 71 de voturi (7,46%). la acest scor, PNL a obţinut şapte consilieri, iar AUR doi consilieri.

Vă mulțumesc pentru încrederea și susținerea pe care mi-ați acordat-o prin votul vostru! Dumnezeu să ne țină sănătoși, să putem duce la bun sfârșit toate proiectele începute și cele ce vor urma!
Primar,
Ionel Florin Țîrlea 
Partid / Alianță / Candidat independent Voturi    %
ŢÎRLEA IONEL-FLORIN (PNL) 741 75%
SUCIU MARIUS-ALIN (AUR) 203 20,55%
BOŞCA HORAŢIU-DAN (Alianţa Dreapta Unită)   44 4,45%

Ora 15.00 / IP

Ip, comuna din Sălaj cu cei mai mulţi candidaţi la funcţia de primar! Tânărul BÉRES ZOLTÁN este noul primar

La alegerile din 9 iunie din Ip, dintre cele 2.891 persoane înscrise pe listele permanente, în cele patru secţii (Ip, Cosniciu de Jos, Cosniciu de Sus şi Zăuan) au votat 1.690 de persoane, ceea ce înseamnă un procent de 58,45%.

După trei mandate în fruntea comunităţii, Markus Laszlo şi-a anunţat retragerea din funcţia de primar. Mulţi au considerat că e momentul afirmării lor. Ca urmare, nu mai puţin de şase candidaţi s-au înscris în luptă la Primăria Ip! Un mic record, pe care în judeţul nostru l-a egalat doar municipiul Zalău!

Pe lista candidaţilor s-au regăsit Béres Zoltán (UDMR), Mihai Nagy (Alianţa Dreapta Unită), Dan Puşcaş (PSD), Cosmin Dregan (PNL), Liviu Ardelean (AUR) şi candidatul independent Olah Karoly.

La fel ca şi la alte alegeri, UDMR a fost number one. Candidatul maghiarilor a obţinut aproape jumătate dintre sufragii.  Aceasta în condiţiile în care în luptă s-au înscris încă doi candidaţi de etnie maghiară – Nagy Mihai şi Olah Karoly. Cu 772 de voturi dintre cele 1.642 valabil exprimate (48 de voturi nule), Béres Zoltán (37 de ani) este noul primar al comunei Ip.

Surprinzătoare a fost clasarea pe locul secund al lui Nagy Mihai, candidatul USR învingând clar candidaţii PSD şi PNL!

Şi la Consiliul Local, UDMR stă bine, deoarece maghiarii vor avea majoritatea. Dintre cei 13 consilieri ca fac parte din Consiliul Local, 7 sunt UDMR şi câte doi de la PSD, PNL şi USR.

„Mulţumesc din suflet pentru încrederea acordată, mie şi echipei mele! Vom lucra cu devotament în slujba comunităţii!”.

Béres Zoltán

Partid / Alianță / Candidat independent Voturi %
BÉRES ZOLTÁN-ZSOLT (UDMR) 772 47,02%
NAGY MIHAI (Alianţa Dreapta Unită) 417 25,4%
PUŞCAŞ DAN-MARIN (PSD) 246 14,98%
DREGAN-COSMA RĂZVAN-LIVIU  (PNL) 129 7,86%
OLAH KAROLY (candidat independent) 45 2,74%
ARDELEAN LIVIA-MARIA (AUR) 33 2,01%


Joi 13 iunie, ora 12.30 / SOMEȘ-ODORHEI

Ioan Şandor a câştigat clar alegerile în comuna Someş-Odorhei, obţinând mai multe voturi decât cele două contracandidate Rodica Man şi Ramona Bostan împreună

La alegerile din 9 iunie, dintre cele 2.212 persoane înscrise pe listele permanente, în cele cinci secţii (Someş-Odorhei, Inău, Şoimiş, Bârsa şi Domnin) au votat 1.362 de persoane, ceea ce înseamnă un procent de 61,57%.

Patru candidaţi s-au înscris în lupta pentru funcţia de primar. Liberalii au mizat pe primarul în funcţie, Ioan Şandor, cel care avea prima şansă, deşi PSD şi Dreapta Unită au aruncat în luptă două femei curajoase – Rodica Man, respectiv Ramona Bostan. Prima a candidat şi la alegerile din 2020, de pe listele PMP. A doua este actualul viceprimar, care fusese susţinută de PNL, pentru ca acum câteva luni să migreze la USR. Ambele au făcut o campanie puternică, dar în zadar.

Candidatul PNL a fost cel care a câştigat. Şi, nu oricum. Ioan Şandor a fost votat de mai bine de jumătate dintre alegători – 656 de voturi dintre cele 1.310 de voturi valabil exprimate (au fost 52 de voturi nule). Astfel, liberalul îşi poate continua munca în fruntea comunităţii şi poate duce la bun sfârşit multitudinea de proiecte de investiţii implementate în acest mandat.

PNL a câştigat clar şi alegerile la Consiliul Local, unde liberalii au obţinut 520 de voturi, ceea ce înseamnă că, în noul Consiliu Local, vor fi 5 consilieri PNL. USR şi PSD vor avea câte doi consilieri, lista fiind completată cu  consilierul AUR  – Gabriel Moş – şi candidatul independent, Alexandru Mureşan.

„Vreau să vă mulţumesc tuturor care aţi fost alături de mine şi de echipa mea de consilieri la alegerile de duminică. Alături de voi – toţi cetăţenii comunei Someş-Odorhei -, vrem să ducem mai departe cu brio proiectele aflate în execuţie dar şi proiectele implementate, care urmează să fie demarate”.
Ioan Şandor
Partid / Alianță / Candidat independent Voturi        %
ŞANDOR IOAN (PNL) 656 50,08%
BOSTAN RAMONA-LAURA (Dreapa Unită Dreapta) 296 22,6%
MAN RODICA (PSD) 203 15,5%
MOŞ GABRIEL-DORIN (AUR) 155 11,83%


Ora. 10.00 – MIRŞID

Călin Bereschi, trecutul, prezentul şi viitorul de la Primăria Mirşid. Social-democratul a câştigat clar şi al şaptelea mandat!

La alegerile din 9 iunie, dintre cele 1.934 persoane înscrise pe listele permanente, în cele patru secţii (Mirşid, Popeni, Firminiş şi Moigrad-Porolissum) au votat 1.286 de persoane, ceea ce înseamnă un procent de 66,49%.

Trei candidaţi s-au înscris în lupta pentru funcţia de primar. PSD a mizat din nou pe actualul primar, Călin Bereschi, cel care se află în fruntea comunităţii încă din anul 2000. PNL a schimbat candidatul. Dacă în 2020 candidatul liberalilor a fost tânărul Cristian Nerţan, la alegerile de duminică locuitorii cu orientare de dreapta din comuna Mirşid au putut să îl voteze pe Mircea Păuşan (389 voturi), un fost poliţist de carieră. Pe lângă aceştia, a candidat şi profesorul Ioniţă Mureşan (57) de la Alianţa Dreapta Unită, cel care a mai încercat şi la precedentele alegeri, dar în zadar.

Până la urmă, social-democratul a câştigat la scor, având un procentaj de peste 64% (794 de voturi), deşi liberalii au avut în campania electorală şi unele atacuri la adresa candidatului PSD. Călin Bereschi a trecut peste toate răutăţile şi se pregăteşte pentru al şaselea mandat în fruntea comunităţii. La alegerile precedente, acesta a câştigat mandatul cu 645 de voturi (54.2%).

„Din luna septembrie, voi prelua al şaptelea mandat de primar în comuna Mirşid. Am câştigat alegerile cu cel mai bun scor din toate alegeri precedente! Pentru aceasta, vreau să îi mulţumesc lui Dumnezeu, familiei care a fost alături de mine şi alegătorilor care au crezut în mine. Oricum, eu voi fi primarul tuturor şi, împreună cu cei care m-au votat şi cu cei care nu au crezut în mine, vom face ca Mirşidul să îşi continue procesul de dezvoltare. Pentru al şaptelea mandat îmi propun să finalizăm cu brio proiectele aflate în derulare, dar şi să demarăm unele proiecte pe care le-am implementat încă din acest mandat, astfel încât comunitatea noastră să prospere! Dumnezeu să ne ajute!”.

Cu stimă şi respect,

Călin Bereschi, primarul tuturor locuitorilor comunei Mirşid

Să mai spunem că PSD a câştigat majoritatea în Consiliul Local, cu 623 de voturi (50,65%), fiind urmat de PNL cu 367 de voturi (29,84%), PMP cu 90 de voturi (7.32%) şi AUR cu 80 de voturi (6.5%). Cele patru formaţiuni politice au trecut pragul şi vor constitui noul Consiliu Local. Dintre cei 11 consilieri, 6 vor fi de la PSD, 3 de la PNL şi câte unul de la PMP şi AUR.

Partid / Alianță / Candidat independent Voturi     %
BERESCHI CĂLIN-AUGUSTIN (PSD)   794 64,03%
PĂUŞAN MIRCEA (PNL)   389 31,37%
MUREŞAN IONIŢĂ-CRISTIAN (Alianţa Dreapta Unită)     57 4,6%


Miercuri, 12 iunie, ora. 08.30 – BUCIUMI

La Buciumi, comunitatea a votat OMUL. Social-democratul Ioan Eugen Lazăr a câştigat la pas al patrulea mandat

La alegerile din 9 iunie, dintre cele 2.032 persoane înscrise pe listele permanente, în cele cinci secţii (Buciumi, Bogdana, Sângeorgiu de Meseş, Răstolţ şi Bodia) au votat 1.494 de persoane, ceea ce înseamnă un procent de 73,52%.

Pentru funcția de primar au candidat actualul edil – Ioan Eugen Lazăr (PSD), liberalul Teodor Dobre şi Aurelian Bujor de la AUR. Munca depusă de social-democratul Ioan Eugen Lazăr în folosul comunităţii de-a lungul celor trei mandate a fost garanţia unui viitor şi mai prosper în comuna Buciumi.

Ca urmare, candidatul PSD a câştigat la pas al patrulea mandat. Dintre cei 1.494 alegători prezenți duminică la urne, nu mai puţin de 943 au pus ştampila pe Ioan Eugen Lazăr, ceea ce înseamnă un procentaj de 66%! La Buciumi, comunitatea nu a votat partidul, ci mai ales OMUL, astfel că primarul în funcţie a obţinut cu peste 200 de voturi în plus decât partidul de pe listele căruia a candidat!

Chiar şi aşa, PSD-ul va avea majoritatea în Consiliul Local, social-democraţii avut 742 de voturi (53%), în timp ce PNL a obţinut 352 voturi (25%), AUR 167 voturi (12%), iar Pro România 149 voturi (10%).

La funcţia de primar, liberalul Teodor Dobre a obţinut 401 voturi (28,06%), iar Aurelian Bujor (AUR) 85 de voturi (5,95%).

„Cu această ocazie, vă mulțumesc pentru prezența la vot și pentru încrederea acordată.
Vreau să vă asigur că în continuare voi fi primarul tuturor și că împreună vom continua dezvoltarea comunei așa cum am făcut-o și până acum.
Dumnezeu să ne ajute în toate obiectivele propuse!”.
Primar,
Ioan – Eugen Lazăr
Partid / Alianță / Candidat independent Voturi      %
LAZĂR IOAN-EUGEN (PSD)    943 65,99%
DOBRE TEODOR-DANIEL (PNL)    401 28,06%
BUJOR AURELIAN-CORNELIU (AUR)      85 5,95%


Ora. 14.00 – SÂG

Liberalul Nicolae Peştean câştigă la Primăria Sâg, după ce social-democractul Florian Bonţe a condus destinele comunei timp de 24 de ani

La alegerile din 9 iunie, dintre cele 2.549 persoane înscrise pe listele permanente, în cele cinci secţii (Sâg, Fizeş, Mal, Sârbi şi Tusa) au votat 1.411 de persoane, ceea ce înseamnă un procent de 55,35%.

Patru candidaţi s-au înscris în luptă: primarul în funcţie – Florian Bonţe (PSD) -, liberalul Nicolae Peştean, Nicolae Rad de la Pro România şi Florin Brânduşan de la Alianţa Dreapta Unită. Încă dinaintea alegerilor, se arata o bătălie încinsă între actualul primar şi candidatul PNL, dar în cursă a intrat cu şanse şi Nicolae Rad.

Până la urmă, liberalul Nicolae Peştean a izbutit să câştige! Dintre cei 1.411 alegători prezenți la urne, 481 l-au votat pe Nicolae Peştean (35,42%), în timp ce primarul Florian Bonţea şi candidatul Pro România au rămas puţin în spate, cei doi pierzând la o diferenţă de peste 70 de voturi.

Astfel, Florian Bonţe pierde funcţia de primar, pe care o ocupa încă din anul 2000. Au fost şase mandate în care administraţia locală de la Sâg a făcut treabă. Cetăţenii au decis, însă, că a venit momentul ca în fruntea comunităţii să vină un primar mai tânăr, un om care să ducă această frumoasă comună într-o nouă etapă de dezvoltare. Nicolae Peştean este omul care poate face cu siguranţă acest lucru, iar asta îl recomandă atât în activitatea din domeniul privat în care a activat în ultima perioadă, cât şi în administraţia locală unde a lucrat cu mare succes mai mulţi ani!

Dovadă de empatie şi încredere faţă de proaspătul câştigător mărturie stă numărul mare de alegători, Nicolae Peştean obţinând aproape 80 de voturi faţă de partidul în care este înscris! Şi la Sâg, contează om, nu partidul!

🤝Mulțumesc tuturor pentru încrederea acordată prin votul dumneavoastră pentru funcția de primar al Comunei Sâg!
Să fim sănătoși cu toții, să ne atingem obiectivele urmărite pentru dezvoltarea în continuare a comunei noastre.
🤝Numai bine tuturor!”, este mesajul câştigătorului, liberalul Nicolae Peştean.
Partid / Alianță / Candidat independent Voturi     %
PEŞTEAN NICOLAE-SEBASTIAN (PNL) 481 35,42%
RAD NICOLAE-IONEL (Pro România) 408 30,04%
BONŢE FLORIAN (PSD) 405 29,82%
BRÎNDUŞAN FLORIN (Alianţa Dreapta Unită) 64 4,71%


Ora. 12.00 – HERECLEAN

Dobrai Francisc câştigă la pas alegerile de la Hereclean şi va intra în clubul select al primarilor de cinci stele!

La alegerile din 9 iunie, dintre cele 3.336 persoane înscrise pe listele permanente, în cele şase secţii (Hereclean, Badon, Panic, Dioşod, Bocşiţa şi Guruslău) au votat 2.207 de persoane, ceea ce înseamnă un procent de 64,8%.

Nu mai puţin de cinci candidaţi s-au înscris pentru funcţia de primar – nume noi, dar şi candidaţi perseverenţi, care au mai fost înscrişi şi la alte alegeri. La cum ne şi aşteptam, primarul în funcţie a câştigat alegerile la pas. Astfel, dintre cei 2.207 (au existat 43 de voturi anulate) de alegători prezenți la urne, nu mai puţin de 1.342 l-a votat pe Dobrai Francisc, adică un procentaj de 62,01%! Candidatul UDMR va bifa al cincilea mandat, el aflându-se în fruntea comunităţii încă din anul 2008!

La mare distanţă, pe locul doi s-a clasat liberalul Vaida Bela cu 453 de voturi (20,93%) şi social-democratul Cosmin Şamşudan cu 257 de voturi (11,88%).

De precizat faptul că primarul a obţinut un scor mai bun decât partidul său, Dobrai Francisc având cu 88 de voturi mai multe decât UDMR la Consiliul Local!  Oricum, maghiarii vor avea majoritate şi în noul mandat, având un procentaj de 58,41%. Tot pentru Consiliul Local, PNL a obţinut 361 de voturi (16,81%), iar PSD a primit 302 de voturi (14,07%).

„Stimaţi cetăteni ai comunei Hereclean!

Pe această cale, ţin să vă multumesc tuturor, atât pentru prezența mare la vot cât și pentru susținere. Rămân în continuare primarul tuturor, atât al celor care m-au votat, cât și al celor care au fost de altă opinie politică și vă asigur că în următorii ani de mandat vom lupta împreună pentru bunăstarea cetătenilor şi pentru dezvoltarea comunei noastre!

Vă mulțumesc pentru încrederea acordată și suntem deschişi tuturor propunerilor cetățenilor!”.

Primar Dobrai Francisc 

Partid / Alianță / Candidat independent Voturi     %
DOBRAI FRANCISC (UDMR) 1.342 62,01%
VAIDA BÉLA (PNL) 453 20,93%
ŞAMŞODAN COSMIN-IONUŢ (PSD) 257 11,88%
ISPAS VASILE (AUR) 65 3%
MUREŞAN SORIN-ADRIAN (Pro România) 47 2,17%


Ora. 10.45 – SĂLĂŢIG

Surpriză de proporţii la Sălăţig. Liberalul Grigore Mărieş îl învinge pe primarul în funcţie

La alegerile din 9 iunie, dintre cele 2.102 persoane înscrise pe listele permanente, în cele cinci secţii (Sălăţig, Bulgari, Deja, Mineu şi Noţig) au votat 1.495 de persoane, ceea ce înseamnă un procent de 71,12 %.

În lupta pentru funcţia de primar s-au înscris doi candidaţi, cei care se află şi acum în fruntea comunităţii – primarul Petkes András (UDMR) şi viceprimarul Grigore Mărieş (PNL). De departe, prima şansă o avea edilul comunei, cu atât mai mult cu cât UDMR a avut cei mai mulţi consilieri locali, iar din anul 1996 comuna a avut doar primari UDMR.

De data aceasta s-a schimbat soarta. Liberalul Grigore Mărieş l-a învins pe primarul în funcţie, şi încă bine, diferenţa dintre cei doi fiind de 121 de voturi! Candidatul PNL a obţinut 780 de voturi (53,46%), în timp ce Petkes András a fost votat de 679 de alegători.

Conform statisticilor, candidatul UDMR a avut un scor mai slab decât partidul său (aproape 50 de voturi) la nivelul comunei Sălăţig. Astfel, la Consiliul Local, maghiarii au obţinut 722 de voturi, ceea ce înseamnă un procentaj de exact 50%.

„Vă mulțumim tuturor cetățenilor din Comuna Sălățig, care ne-ați susținut la alegerile din 9 iunie 2024!”, e mesajul câştigătorului de la Sălăţig.

Partid / Alianță / Candidat independent Voturi       %
MĂRIEŞ GRIGORE (PNL) 780 53,46%
PETKEŞ ANDREI (UDMR) 679 46,54%


Ora. 10.00 – NUŞFALĂU

Independentul Radu Mate a învins din nou la Nuşfalău!

La alegerile din 9 iunie, dintre cele 3.067 persoane înscrise pe listele permanente, în cele trei secţii (Nuşfalău – 2 şi Bilghez) au votat 1.954 de persoane, ceea ce înseamnă un procent de 63,71%.

La funcţia de primar a existat o luptă strânsă între actualul primar – candidatul independent Radu Mate – şi candidatul UDMR, Fórizs László, altfel spus viceprimarul în funcţie. Neînţelegerile dintre taberele celor doi candidaţi existau de ceva timp, fapt care a provocat un deranaj pentru bunul mers al administraţiei de la Nuşfalău.

Sperăm că totul s-a reglat odată cu alegerile locale, iar cel mai bun candidat trebuie să meargă mai departe în fruntea comunităţii, deoarece Nuşfalăul este una dintre comunele sălăjene cu mare potenţial economic, în care procesul de dezvoltare poate avea un ritm accelerat.

Şi de data aceasta, câştigătorul alegerilor a fost Radu Mate, cel care a obţinut 1.058 de voturi (52,87% ), cu 115 mai multe decât contracandidatul său de la UDMR (943 de voturi). Aceasta, în condiţiile în care peste 85% dintre locuitorii comunei Nuşfalău sunt de etnie maghiară!

Este clar că munca depusă de primar şi echipa sa în folosul cetăţeanului – că e român, maghiar, rrom, slovac sau evreu – a primit aprecierile comunităţii. O comunitate, care şi la aceste alegeri locale i-a dau credit şi l-a validat pe Radu Mate pentru un nou mandat, al cincilea în fruntea comunităţii de pe Valea Barcăului! Astfel, edilul de la Nuşfalău va putea intra în clubul select al primarilor de cinci stele!

„Stimați locuitori ai comunei Nușfalău (Nușfalău, Bilghez, Corlate, Corhan)!
Vă mulțumesc frumos pentru că v-ați prezentat la vot într-un număr atât de mare, vă mulțumesc pentru susținerea și încrederea acordată, pentru un nou mandat în calitate de primar al comunei.
În campania electorală s-au spus multe vrute și nevrute, dar am speranța că o să fie înțelegere, liniște si pace!
Am fost, sunt și rămân primarul tuturor locuitorilor comunei!”.
RADU MATE 
Partid / Alianță / Candidat independent Voturi %
MATE RADU (candidat independent) 1.058 52,87%
FÓRIZS LÁSZLÓ (UDMR) 943 47,13%


Ora. 09.30 – MARCA

Primar nou la Marca. Social-democratul Comin Bădăcean l-a învins pe primarul în funcţie

La alegerile din 9 iunie, dintre cele 1.976 persoane înscrise pe listele permanente, în cele patru secţii (Marca, Leşmir, Porţ şi Şumal) au votat 1.296 de persoane, ceea ce înseamnă un procent de 65,58 %.

Pentru funcţia de primar, s-au înscris în luptă doi candidaţi. Actualul primar – Ioan Şumălan (PNL) – şi social-democratul Cosmin Bădăcean. Lupta a fost strânsă, dar până la urmă candidatul PSD s-a impus, obţinând 45 de voturi faţă de primarul aflat în funcţie.

Astfel, PSD-ul recâştigă Primăria Marca, o primărie pe care a pierdut-o la alegerile din 2016.

„Dragi concetăţeni ai comunei Marca, mulţumim tuturor celor care aţi participat la vot. Vă anunţ că echipa PSD este câştigătoare la Primăria Marca. Multumim celor care ne-au susţinut. O să ne dăm tot interesul să nu vă dezamăgim”, este mesajul câştigătorului, social-democratul Cosmin Bădăcean.

Partid / Alianță / Candidat independent Voturi    %
BĂDĂCEAN COSMIN-IOAN (PSD) 645 51,81%
ŞUMĂLAN IOAN (PNL) 600 48,19%


Marţi, 11 iunie, ora. 08.00 – ȘAMȘUD și CAMĂR

Primarii din Șamșud și Camăr au câștigat alegerile cu procentaj de 100%!

La alegerile din 9 iunie din comuna Șamșud, dintre cele 1.413 persoane înscrise pe listele permanente, în cele două secţii (Șamșud și Valea Pomilor) au votat 806 de persoane, ceea ce înseamnă un procent de 59,59 %. În comuna Camăr, dintre cele 1.312 persoane înscrise pe listele permanente, în singura secție (Camăr) au votat 876 de persoane, ceea ce înseamnă un procent de 68,91 %.

Inedit este faptul că în cele două comune a existat doar câte un candidat, primarul aflat în funcție! Cele două mici comunități din Sălaj au o populație majoritară de etnie maghiară – peste 97% la Șamșud și aproape 95% la Camăr!

În aceste condiții, pe listele de candidați, la funcția de primar s-au aflat doar candidaţii UDMR: Banto Zoltan (Şamşud), respectiv Szabó Levente-György (Camăr). Cei doi candidaţi au obţinut astfel un procentaj maxim! Tânărul edil de la Şamşud a câştigat astfel al treilea mandat, în timp ce primarul din Camăr se află în fruntea comunităţii încă din anul 1997. Chiar dacă cele două comunităţi de la limita judeţului sunt printre cele mai mici din Sălaj, condiţiile de care beneficiează locuitorii sunt dintre cele mai bune.

Interesant de spus că, la Camăr, la Consiliul Local a depus listă şi PNL, care a obţinut 11,58% (98 de voturi), UDMR având un procentaj de 88,42%. Şi la Şamşud, la Consiliul Local a fost depusă încă o listă, cei de la Pro România obţinând astfel un procentaj de… 2,11% (16 voturi), grosul ajungând astfel tot pe listele UDMR (97,89%).


Ora. 23.00 – BĂBENI

A treia a fost cu noroc! La Băbeni, social-democrata Mariana Dănilă-Mureșan l-a învins pe primarul în funcţie, Dorel Vancea

La alegerile din 9 iunie, dintre cele 1.307 persoane înscrise pe listele permanente, în cele cinci secţii (Băbeni, Ciocmani, Cliţ, Piroşa şi Poieniţa) au votat 1.204 de persoane, ceea ce înseamnă un procent de 92,11 %. Acest procentaj arată că taberele implicate în campania electroală au reuşit să îşi mobilizeze exemplar alegătorii.

Încă de la alegerile din 2016, liberalul Dorel Vancea şi social-democrata Mariana Dănilă-Mureşan s-au duelat pentru funcţia de primar al comunei Băbeni. De fiecare dată, lupta a fost extrem de strânsă. De exemplu, acum 8 ani candidatul PNL a câştigat la câteva voturi, pentru ca în 2020 victoria să fie tot de partea sa, tot la o diferenţă de doar câteva voturi.

Pentru alegerile din 9 iunie, PSD a mutat esenţial. În ultimele luni l-a înregimentat de la PMP pe viceprimarul comunei, în timp ce alţi consilieri locali şi-ar fi anunţat reorientarea politică. Totodată, doamna Mariana Dănilă-Mureşan a fost extrem de perseverentă, aşteptându-şi rândul la fotoliul de primar. Acesta a venit la alegerile locale din acest an, deoarece social-democrata a izbutit! L-a învins pe primarul în funcţie – Dorel Vancea, cel care ocupa fotoliul de primar încă din anul 2000!

Şi acum, diferenţa a fost mică, dar de data zeiţa Fortuna a fost de partea candidatului PSD, care a câştigat la 5 voturi! Mariana Dănilă Mureşan a obţinut 564 de voturi (49,26%), iar Dorel Vancea 559 de voturi (48,82%).

Poate că un ajutor indirect a venit şi de la candidatul Alianţei Dreapta Unită, cel care ar fi putut să mai rupă din voturile liberalului. Acum, însă, totul e istorie, iar Mariana Dănilă-Mureşan trebuie să fie felicitată pentru ambiţie şi stăruinţă, dar şi succes pentru noul mandat.

Au fost la Băbeni contestaţii, renumărări de voturi, dar de data asta candidatul PSD a ieşit învingător, iar într-un final şi liberalul s-a resemnat. Doamna social-democrată poate să îşi pună în acţiune planul de dezvoltare a comunei. Succes!

Partid / Alianță / Candidat independent Voturi     %
DĂNILĂ-MUREŞAN MARIANA-ALINA (PSD) 564 49,26%
VANCEA DOREL (PNL) 559 48,82%
PETREAN GHEORGHE (Alianţa Dreapta Unită) 22 1,92%


Ora. 20.15 – COŞEIU

Primarul de la Coşeiu a pierdut mandatul la 4 voturi diferenţă! Marele câştigător este liberalul Lucian Vulpe

La alegerile din 9 iunie, dintre cele 949 persoane înscrise pe listele permanente, în cele trei secţii (Coşeiu, Archid şi Chilioara) au votat 779 de persoane, ceea ce înseamnă un procent de 82,08%.

În luptă s-au aflat trei candidaţi – toţi cu şanse reale de câştig. E vorba de primarul aflat în funcţie – Dezső Debreczeni  (UDMR), fostul primar – Ioan Meseşan, care între timp a trecut de la PNL la PSD, dar şi Lucian Vulpe, un tânăr care în 2020 a avut un scor foarte bun de pe listele USR PLUS. Între timp, acesta a ajuns pe listele PNL.

Deşi a plecat cu şanse mari, având în vedere munca depusă de-a lungul celor 20 de ani ca şi primar, Ioan Meseşan a rămas în urmă, deoarece bătălia finală s-a dat între Dezső Debreczeni şi Lucian Vulpe. Până la urmă, candidatul PNL a câştigat la o diferenţă de 4 voturi! Din totalul de 755 de voturi valabil exprimate, liberalul a fost votat de 325 de alegători, în timp ce actulul primar a obţinut 321!

Ca urmare, pentru mandatul 2024 – 2028, Primăria Coşeiu va fi condusă de PNL, la fel cum a fost şi în perioada 2000 – 2020.

Partid / Alianță / Candidat independent Voturi     %
VULPE LUCIAN-ANDREI (PNL) 325 43,05%
DEBRECZENI DEZIDERIU (UDMR) 321 42,52%
MESEŞAN IOAN (PSD) 109 14,44%


Ora. 19.30 – AGRIJ

Ştefan Berar şi-a surclasat contracandidatul de la PSD. Liberalul a câştigat al doilea mandat de primar la Agrij

La alegerile din 9 iunie, dintre cele 1.109 persoane înscrise pe listele permanente, în cele două secţii (Agrij şi Răstolţu Deşert) au votat 840 de persoane, ceea ce înseamnă un procent de 75,7 %.

În campania electorală, situaţia a fost destul de încordată, existând mai multe contre între taberele celor doi candidaţi la funcţia de primar – Ştefan Berar (PNL) şi Pamfil Berar (PSD).

Până la urmă, liberalul s-a impus clar, obţinând 548 de voturi din cele 840 de voturi valabil exprimate, ceea ce înseamnă un procentaj de aproape 68%. Altfel spus, de două ori mai multe voturi faţă de contracandidatul său, Pamfil Berar.

„Vă mulțumim tuturor pentru susţinere!! Aceste alegeri să fie o lecție de viaţă pentru toţii şi să nu uitaţi niciodată că Dumnezeu iubește oamenii cu caracter! Respect!!”, a fost mesajul liberalului Ştefan Berar.

Partid / Alianță / Candidat independent Voturi    %
BERAR ŞTEFAN (PNL) 548 67,32%
BERAR PAMFIL (PSD) 266 32,68%

 


Ora. 19.00 – CHIEŞD

Leontin Chiş continuă în fruntea comunităţii de la Chieşd. Social-democratul a câştigat al treilea mandat de primar

La alegerile din 9 iunie, dintre cele 1.940 persoane înscrise pe listele permanente, în cele două secţii (Chieşd şi Sighetu Silvaniei) au votat 1.082 de persoane, ceea ce înseamnă un procent de 55,77 %.

Dintre cele 1.082 de voturi valabil exprimate, actualul primar  – Leontin Chiş – a obţinut aproape o jumătate dintre sufragii. Social-democratul a fost votat de peste 500 de alegători, obţinând un procentaj de 47,85%. Candidatul PSD îşi poate astfel continua procesul de dezvoltare al comunei, cu atât mai mult cu cât acesta îşi doreşte nespus să finalizeze câteva proiecte importante, precum cel cu reţeaua de canalizare.

Pe locul doi la alegerile de la Chieşd s-a clasat o tânără ambiţioasă – Diana Moşincat-Nerţan (Alianţa Dreapta Unită), cea care a obţinut 327 de voturi. Al treilea a fost candidatul AUR, Patriţiu Zaha, cu 153 de voturi.

„Doresc să le mulţumesc tuturor cetăţenilor din comuna Chieşd, care duminică au trecut pragul secţiilor de votare, atât celor care m-am votat, cât şi celorlaţi. Cu toţii, trebuie să ne unim forţele, pentru binele comunităţii şi să facem treabă şi în mandatul 2024 – 2028. Dumnezeu să ne ajute!”, a fost mesajul social-democratului Leontin Chiş, după câştigarea celui de-al treilea mandat de primar al comunei Chieşd.

Partid / Alianță / Candidat independent Voturi     %
CHIŞ LEONTIN (PSD) 501 47,85%
MOŞINCAT-NERŢAN DIANA-MARIA (Alianţa Dreapta Unită) 327 31,23%
ZAHA PATRIŢIU (AUR) 153 14,61%
OROS DORIN-IOAN (PNL)   66 6,3%


Ora. 18. 30 – HIDA 

Dumitru Petruş, un primar de şapte stele! Din nou, liberalul a câştigat la pas Primăria Hida

La alegerile din 9 iunie, dintre cele 2.030 persoane înscrise pe listele permanente, în cele opt secţii (Hida, Racâş, Trestia, Baica, Miluani, Stupini, Sânpetru Almaşului şi Păduriş) au votat 1.175 de persoane, ceea ce înseamnă un procent de 57,88 %.

Dintre cele 1.084 de voturi valabil exprimate, liberalul Dumitru Petruş a obţinut nu mai puţin de 703 de voturi câştigând alegerile la pas, cu un procentaj de 64,85%. Astfel, candidatul PNL se poate pregăti pentru al şaptelea mandat în fruntea comunităţii din Hida.

„La fel ca şi la alte alegeri, aţi fost alături de mine şi de echipa mea, iar pentru aceasta vreau să mulţumesc tuturor cetăţenilor din comuna Hida. Cu sprijinul dumneavoastră, am câştigat al şaptelea mandat, astfel că – împreună – putem continua procesul de dezvoltare al comunei, iar experienţa mea va fi oferită comunităţii pentru a putea finaliza proiectele implementate, dar şi pentru realizarea unor noi proiecte”.

Cu respect, Dumitru Petruş

Partid / Alianță / Candidat independent Voturi %
PETRUŞ DUMITRU (PNL) 703 64,85%
BODEA VASILE (PSD) 252 23,25%
BUCŞA ANDREI-MIHAI (Alianţa Dreapta Unită) 129 11,9%


 Ora. 17. 45 – CIZER

PNL pierde Primăria Cizer. Social-democratul Felician Fărcaş întrerupe o dominaţie a liberalilor de aproape trei decenii!

La alegerile din 9 iunie, dintre cele 1.775 persoane înscrise pe listele permanente, în cele trei secţii (Cizer, Pria şi Plesca) au votat 1.297 de persoane, ceea ce înseamnă un procent de 73,07 %.

Cunoscută ca o „fortărează” a liberalilor din sud-vestul Sălajului, Primăria Cizer a cedat la alegerile din 2024. Un fost liberal, dar care a candidat acum de pe listele PSD, s-a impus la 9 iunie. Felician Fărcaş l-a învins pe candidatul PNL – Daniel Roşca, devenind noul primar!

Este o lovitură pentru PNL, care de zeci de ani a fost la frâiele Primăriei, fie că primar a fost regretatul Nicolae Criste, Nicolae Fărcaş, Ioan Pătcaş sau – actualmente – Nicolae Pavel. Pentru alegerile locale din acest an, liberalii l-au lansat în luptă pe Daniel Roşca, un tânăr iscusit, care ocupă acum funcţia de administrator public al comunei Cizer. Nu a fost suficient pentru ca tradiţia liberală să continue.

Social-democratul Felician Fărcaş a obţinut 580 de voturi, adică aproape 47% dintre sufragii, depăşindu-l pe candidatul liberal cu 42 de voturi. Aceasta, în condiţiile în care şi al treilea candidat „useristul” Marian Bocuţ a „rupt” 130 de voturi.

Dragi locuitori ai comunei Cizer,
Vă mulțumesc tuturor celor care Duminică 9 Iunie 2024, ați votat ca eu să fiu Primarul vostru, încrederea voastră mă onorează și mă responsabilizează.
În același timp transmit un gând bun și celor care ați avut alte opțiuni de vot, asigurându-vă pe toți la un loc în egală măsură, de respectul meu și că voi fi primarul fiecăruia dintre voi cu cinste și demnitate.
Mulțumesc echipei mele, membri PSD sau voluntari, care a demonstrat că în unitate stă forța, ei sunt eroii mei, împreună am învins!
Cu respect și prețuire,
Felician Fărcaș!
Partid / Alianță / Candidat independent Voturi %
FARCAŞ FELICIAN-IOSIF (PSD) 580 46,47%
ROŞCA DANIEL-NICOLAE (PNL) 538 43,11%
BOCUŢ MARIAN-IOAN (Alianţa Dreapta Unită) 130 10,42%


Ora. 17.25 – CEHU SILVANIEI

OFICIAL. Victorie istorică pentru Alianţa PSD – Pro România la Cehu Silvaniei! Ciprian Antişan îl învinge pe actualul primar de la UDMR, după renumărarea voturilor  

În Sălaj, cele mai echilibrate alegeri au fost cele de la Cehu Silvaniei, acolo unde s-a înregistrat o egalitate perfectă între primarul Ervin Balint (UDMR) şi Ciprian Antişan – candidatul Alianţei PSD – Pro România!!!

Cei doi candidaţi au obţinut câte 1.233 de voturi! S-a trecut la renumărarea voturilor, iar candidatul Alianţei PSD – Pro România a avut câştig de cauză. Ciprian Antişan a câştigat alegerile la două voturi, fiind noul primar al oraşului Cehu Silvaniei!

Chiar dacă provine din mediul de afaceri, Ciprian Antişan nu este străin de administraţia publică, social-democratul fiind viceprimarul oraşului în perioada 2016 – 2020.

„Stimați cetățeni,
Vă mulțumesc din suflet pentru încrederea acordată în cadrul acestor alegeri. Este o onoare și un privilegiu să devin primarul dumneavoastră.
Indiferent de etnie, fiecare vot a contat și îmi asum responsabilitatea de a servi întreaga comunitate cu dedicare și transparență. Împreună, vom construi un viitor mai bun pentru toți”.
Cu respect și recunoștință,
Ciprian Antişan


Ora. 16.00 – BOBOTA

Mugurel Moraviţ îi învinge pe actualul primar şi actualul viceprimar şi devine noul primar al comunei Bobota!

La alegerile din 9 iunie, dintre cele 2.942 persoane înscrise pe listele permanente, în cele trei secţii (Bobota, Derşida şi Zalnoc) au votat 1.829 de persoane, ceea ce înseamnă un procent de 62,16 %.

În lupta pentru funcţia de primar s-au înscris patru candidaţi: actualul primar – social-democratul Dorin Gorgan, viceprimarul Marius Gorgan din partea Alianţei Dreapta Unită, fostul primar – liberalul Mugurel Moraviţ – şi candidatul AUR, Bogdan Căţănaş.

Între primii trei candidaţi a fost o luptă strânsă, pe care a câştigat-o liberalul Mugurel Moraviţ. O fost o reparaţie morală pentru candidatul PNL, pentru alegerile din 2020 pierdute nemeritat. Astfel, fostul şi viitorul primar al comunei Bobota a obţinut 661 dintre cele 1.752 de voturi valabil exprimate, ceea ce înseamnă cu procentaj de 37,73%.

Actualul primar a obţinut 625 de voturi, adică 36 de voturi mai puţin. Acest scor strâns îi poate da o satisfacţie şi mai mare liberalului, dar şi o responsabilitate pentru mandatul 2024 – 2028, în care Mugurel Moraviţ vrea să după Bobota la un alt nivel superior.

„Dragi locuitori ai comunei Bobota.
Vă mulțumesc din suflet pentru încrederea acordată pe 9 iunie 2024.
Este o mare onoare pentru mine să primesc votul vostru și apreciez profund susținerea fiecăruia dintre voi. Această victorie este a noastră, a întregii comunități, și reprezintă un angajament pentru un viitor mai bun.
Promit să depun toate eforturile pentru a mă ridica la nivelul așteptărilor voastre și pentru a lucra cu integritate și dedicare.
Mulțumesc încă o dată pentru susținere și abia aștept să colaborăm pentru a realiza proiecte benefice comunității noastre”.
Cu recunoștință, Mugurel Moraviț
MORAVIŢ MUGUREL (PNL) 661 37,73%
GORGAN DORIN-IOAN (PSD) 625 35,67%
GORGAN VASILE-MARIUS (Alianţa Dreapta Unită) 341 19,46%
CĂŢĂNAŞ BOGDAN-MIHĂIŢĂ (AUR) 125 7,13%Ora. 12.45 – JIBOU

Social-democratul Dan Ghiurco a câştigat detaşat la Primăria Jibou. PSD are acum majoritate în Consiliul Local!

La alegerile din 9 iunie, dintre cele 9.008 persoane înscrise pe listele permanente, în cele nouă secţii (Jibou – 5, Cuceu, Husia, Var şi Rona) au votat 4.735 de persoane, ceea ce înseamnă un procent de 52,56%.

După cum era şi de aşteptat, social-democratul Dan Ghiurco a câştigat fără probleme. Candidatul PSD a obţinut 63% dintre voturile celor prezenţi la urne (aproximativ 2.900 de voturi)! Aceasta, în condiţiile în care Dan Ghiurco câştiga în anul 2020 un nou mandat cu 2.209 voturi (54.8%).

Actualul primar a fost urmat de fostul primar, tot un fost social-democrat, dar care la alegerile din 9 iunie a candidat de pe lista Partidului Forţa Dreptei. Este vorba de Eugen Bălănean, care a obţinut 15,85% dintre voturi.

Victoria PSD-ului la Jibou este cu atât mai mare cu cât, pentru mandatul 2024 – 2028, social-democraţii vor avea majoritate în Consiliul Local (actualmente, PSD face majoritate cu UDMR)! 

„Rezultatele alegerilor arată că în Jibou votul a fost cu o majoritate copleșitoare pentru a ne câștiga dreptul să continuăm dezvoltarea și modernizarea orașului și a comunității.

Cu recunoștință și admirație pentru cetățenii din Jibou, le mulțumesc pentru încrederea pe care o au în mine că putem continua împreună să facem pentru orașul nostru ce nu a mai făcut nimeni până acum.

Încrederea foarte mare pe care cetățenii mi-au acordat-o prin votul lor mă obligă în aceeași măsură să am soluții pentru a aduce rezultate și mai mari decât până acum pentru Jibou. Este o provocare grea, dar una pe care mi-am dorit-o. Să ne motivăm să ne depășim limitele ca administrație. Vom găsi cel mai bun parcurs pentru obiectivul nostru comun; un oraș frumos și civilizat.

Jiboul este pe mâinile bune ale cetățenilor lui de bună-credință! Să mulțumim lui Dumnezeu pentru această binecuvântare!”.

Dan Ghiurco – primarul oraşului Jibou

 

GHIURCO DAN (PSD) 2.878 63,04%
BĂLĂNEAN EUGEN (Forţa Dreptei) 723 15,84%
POP IULIUS-EMMANUEL (Alianţa Dreptei Unite) 515 11,28%
STANCA IOANA-CAMELIA (PNL) 449 9,84%


Ora. 12.15 – ZALĂU

Ionel Ciunt a câştigat la Zalău cu un procent de 58%

La alegerile din 9 iunie, dintre cele 55.140 persoane înscrise pe listele permanente, în cele 39 de secţii secţii (Zalău – 37, Ortelec şi Stâna) au votat 24.049 de persoane, ceea ce înseamnă un procent de 43,61 %, un procent mult mai mic faţă de media pe judeţ, care a fost de 59,13%.

Candidatul PSD – Ionel Ciunt, primarul în funcţie – a obţinut 13.759 de voturi, ceea ce înseamnă 58.9% dintre voturi. La mare diferenţă, pe locul secund s-a aflat liberalul Cristian Claudiu Bârsan, iar candidatul UDMR – Fazakas Nicolae – pe locul trei, cei doi obţinând puţin peste 3.000 de voturi.

Daniel Taloş s-a clasat pe locul 4, candidatul AUR fiind votat de 1.253 de alegători. În apropierea acestuia s-au aflat şi Gabriela Olar şi Alin Prunean.

🤝Dragi prieteni, vă mulțumesc pentru #încrederea acordată şi pentru că ați ales să #continuăm_ÎMPREUNĂ!”, a fost mesajul primarului Ionel Ciunt.

CIUNT IONEL (PSD) 13.759 58,9%
BÎRSAN CRISTIAN-CLAUDIU (PNL) 3.047 13,04%
FAZAKAS NICOLAE (UDMR) 3.033 12,98%
TALOŞ IOAN-DANIEL (AUR) 1.253 5,36%
OLAR GABRIELA-CARMEN (Alianţa Dreapta Unită) 1.236 5,29%
PRUNEAN ALIN-COSTEL (REPER) 1.032 4,42%


Ora. 11.30 – ZALĂU

Dinu Iancu Sălăjanu câştigă alegerile la Consiliul Judeţean!

Pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Sălaj, au existat 105.886 de voturi valabil exprimate. În cursa electorală s-au înscris şase candidaţi, dar marea bătălie s-a dat între candidaţii PNL şi PSD.

Liberalul Dinu Iancu-Sălăjanu – cel care ocupă actualmente funcţia de preşedinte – a reuşit să îl învingă de contracandidatul său de la PSD la o diferenţă de aproape 3.000 de voturi. Astfel, candidatul PNL a obţinut 35.031 dintre sufragii (33,08%), în timp ce social-democratul Florin Florian a obţinut 32.290 de voturi (30,5%).

Pe locul 3 s-a clasat candidatul Szilágyi Róbert, actualul vicepreşedinte CJ, care a fost votat de către 23.835 de alegători (22,51%).

Din alt punct de vedere, Ambroziu Perneş – candidatul AUR – a obţinut mai multe voturi (6.515) decât candidatul Alianţei Dreapta Unită – profesorul Cosmin Ardelean – cel care a fost votat de 5.818 alegători.

„Mulțumim tuturor sălăjenilor care s-au prezentat la vot, ducând județul într-un onorant top al responsabilității civice.
Mulțumiri se cuvin și celor care ne-au sprijinit și au ales să continuăm împreună proiectul nostru de dezvoltare al Sălajului, casa noastră comună. Încrederea dumneavoastră ne onorează și ne responsabilizează, în același timp, și vă promitem că vom īncerca, atât eu, cât și echipa Partidului Naţional Liberal, să ne ridicăm la înălțimea așteptărilor dumneavoastră.
Rămânem „Împreună pentru Sălaj, aproape de sălăjeni!”, a spus Dinu Iancu-Sălăjanu, actualul şi viitorul președinte al Consiliului Județean.

IANCU-SĂLĂJANU DINU (PNL) 35.031 33,08%
FLORIAN FLORIN (PSD) 32.290 30,5%
SZILÁGYI RÓBERT-ISTVÁN (UDMR) 23.835 22,51%
PERNEŞ AMBROZIU-FELICIAN (AUR) 6.515 6,15%
ARDELEAN COSMIN-VASILE (Alianţa Dreapta Unită) 5.818 5,49%
PÜSÖK FERENC (S.O.S.) 1.687 1,59%


Ora. 11.10 – FILDU de JOS

Nicolae Albert continuă dezvoltarea comunei Fildu de Jos. Liberalul l-a învins clar pe contracandidatul său de la PSD

La alegerile din 9 iunie, dintre cele 1.011 persoane înscrise pe listele permanente, în cele patru secţii (Fildu de Jos, Fildu de Mijloc, Fildu de Sus şi Tetişu ) au votat 828 de persoane, ceea ce înseamnă un procent de 81,89 %.

Au existat 772 de voturi valabil exprimate şi doi candidaţi, primarul în funcţie – liberalul Nicolae Albert  – şi candidatul PSD, Daniel Răcăşan. Munca depusă în folosul comunităţii şi zecile de proiecte implementate în mandatele sale i-au adus liberalului Nicolae Albert o nouă victorie.

O victorie mai categorică chiar şi faţă de alegerile din 2020, când Nicolae Albert obţinea 414 de voturi (55.9%). De data aceasta, candidatul PNL a fost votat de 458 de alegători, ceea ce înseamnă un procent de 59,33%.

„Dragii mei fildani!
🙏Cu inima plină de recunoștință și emoție, vă mulțumesc din suflet pentru încrederea pe care mi-ați acordat-o, alegându-mă din nou PRIMAR!
🇹🇩Această onoare și responsabilitate pe care mi-ați încredințat-o mă motivează și mai mult să muncesc cu devotament și pasiune pentru binele comunității.
🙏Mulțumirea mea se îndreaptă către fiecare dintre dumneavoastră, pentru susținere, pentru implicare și pentru încrederea reînnoită.
👉Voi sunteți adevărata forță a acestei comunități, iar împreună vom realiza lucruri mărețe.
🤝Nimic fără Dumnezeu!
🙏Doamne ajută!”, este mesajul actualului şi viitorului primar, Nicolae Albert.
ALBERT NICOLAE-MARIN (PNL) 458 59,33%
RĂCĂŞAN DANIEL-FLORIN (PSD) 314 40,67%


Ora 10.40 – ŞIMLEU SILVANIEI

Triumfător. Liberalul Cristian Lazar a câştigat  categoric Primăria Şimleu Silvaniei cu un procent de aproape 74%!

La alegerile din 9 iunie, dintre cele 13.157 persoane înscrise pe listele permanente, în cele nouă secţii (Şimleu Silvaniei – 7, Pusta Vale şi Cehei ) au votat 6.987 de persoane, ceea ce înseamnă un procent de 53,1 %.

Au existat 5.936 de voturi valabil exprimate. În luptă s-au înscris cinci candidaţi. Munca depusă de actualul primar în slujba cetăţeanului s-a oglindit. Cristian Lazar şi-a spulberat contracandidaţii şi a câştigat un alt mandat cu un procentaj extraordinar: 73,92%, adică 4.388 de voturi din cele 5936 de voturi valabil exprimate!

„AM CÂȘTIGAT!

PESTE 70% DINTRE ȘIMLEUANI MI-AU ACORDAT ÎNCREDEREA PENTRU UN NOU MANDAT DE PRIMARI!
VĂ MULȚUMESC TUTUROR!” a fost mesajul din miezul nopţii al tânărului liberal.

Scorul realizat de Cristian Lazar este mult mai bun faţă de cel obţinut de liberalul Septimiu Ţurcaş în anul 2020, cel care câştiga mandatul cu 3.258 voturi (61.1%). Rezultatul obţinut de Cristian Lazar în 9 iunie a fost mult mai bun şi faţă de alegerile din 2021, când el obţinea 50,18% dintre voturi, contracandidatul său de atunci – Romeo Sabou (PSD), având un procent de 42,62%. De data aceasta, social-democratul a primit doar 1.137 din  sufragii (19,15%). Şimleuanii îşi doresc procesul de dezvoltare alături de liberalul Cristian Lazar!

LAZAR MIHAI-CRISTIAN (PNL) 4.388 73,92%
SABOU ROMEO-ADRIAN (PSD) 1.137 19,15%
CĂLĂCIAN DELIA-CORINA (Alianţa Dreapta Unită) 177 2,98%
POP PETRU (AUR) 142 2,39%
OPRIŞ CRISTIAN-IOAN (Pro România) 92 1,55%


Ora 10.20 – SURDUC

S-a terminat „era” Alin Băbănaş la Surduc. Elevul Alin Suciu şi-a învins profesorul. Localnicii au sărbătorit cu focuri de artificii!

La alegerile din 9 iunie, dintre cele 2.948 persoane înscrise pe listele permanente, în cele şapte secţii (Surduc, Brâglez, Cristolţel, Solona, Testişoara, Tihău şi Turbuţa) au votat 2.461 de persoane, ceea ce înseamnă un procent de 83,48%.

Au existat 2.374 de voturi valabil exprimate şi 108 anulate. S-a votat masiv, astfel că aproape 84% dintre persoanele cu drept de vot au trecut pe la secţiile de vot. S-a dorit mult o schimbare, schimbare care a şi avut loc.

După două mandate în fruntea Primăriei, liberalul Alin Băbănaş a pierdut. A pierdut în faţa candidatului PSD (Alin Suciu), în faţa unui tânăr ambiţios, în faţa unui tânăr cu studii superioare, dar care a fost obligat să se facă şofer de TIR pentru a avea un trai mai bun. Altfel spus, elevul şi-a învins profesorul, deoarece în şcoală Alin Băbănaş i-a fost dascăl lui Alin Suciu.

Victoria social-democratului a fost sărbătorită până noaptea târziu de comunitate. Au fost focuri de artificii la Surduc. E o nouă etapă, un nou început pe Valea Someşului.

SUCIU ALIN-MARIAN (PSD) 1.329 55,98%
BĂBĂNAŞ ALIN-CRISTIAN (PNL) 1.045 44,02%

Ora 09.50 – CEHU SILVANIEI

Situaţie incredibilă la Cehu Silvaniei! Egalitate perfectă între primarul Ervin Balint şi Ciprian Antişan – candidatul Alianţei PSD – Pro România!!!

La alegerile din 9 iunie, dintre cele 6.066 persoane înscrise pe listele permanente, în cele şapte secţii (Cehu Silvaniei – 3, Horoatu Cehului, Motiş, Ulciug şi Nadiş ) au votat 3.392 de persoane, ceea ce înseamnă un procent de 55,91%.

Au existat 3.274 de voturi valabil exprimate şi 108 anulate. Dintre cei patru candidaţi înscrişi în lupta electorală, actualul primar – Ervin Balint (UDMR) – şi Ciprian Antişan – candidatul Alianţei PSD – Pro România – au obţinut acelaşi număr de voturi – 1233 (37,66%)!!! Pe locul trei s-a aflat liberalul Nelu Blidar, cu 653 voturi, locul patru revenindu-i lui Dinu Olăhuţ, cu 155 de voturi.

ANTIŞAN CIPRIAN-AURELIAN (Alianţa PSD – Pro România) 1.233 37,66%
BÁLINT ERVIN (UDMR) 1.233 37,66%
BLIDAR NELU (PNL) 653 19,95%
OLĂHUŢ DINU (Partidul LEU – Lege Educație Unitate) 155 4,73%


Ora 09.10 – CRIŞENI

Călin Morar rămâne în frunte! Liberalul a câştigat Primăria Crişeni la pas, având peste 300 de voturi faţă de social-democratul Sorin Ţîrlea

La alegerile din 9 iunie, dintre cele 2.743 persoane înscrise pe listele permanente, în cele trei secţii (Crişeni, Cristur şi Gârceiu) au votat 1.977 de persoane, ceea ce înseamnă un procent de 72,07 %.

Au existat 1.936 de voturi valabil exprimate şi 26 anulate. Călin Morar a câştigat alegerile cu 985 de voturi, ceea ce înseamnă 50,88%. Contracandidatul său, Sorin Ţîrlea, a primit 648 din sufragii, un procent de 33,47%.

„CONTINUĂM ÎMPREUNĂ! Vă mulțumim pentru încredere, oameni faini din comuna Crișeni 🙏Trei sate, o comună, o singură ❤️„, este mesajul primarului Călin Morar.
MORAR VASILE-CĂLIN (PNL) 985 voturi 50,88%
ŢÎRLEA NICOLAE-SORIN (PSD) 648 33,47%
BÁNTÓ ROLLAND-GELLÉRT (UDMR) 223 11,52%
BUZGĂU CLAUDIU-ALEXANDRU (Dreapta Unită) 46 2,38%
MUREŞAN GHEORGHE-DAN (AUR) 34 1,76%

Luni 10 iunie, ora 08.30 – MESEŞENII de JOS

Victorie istorică la Meseșenii de Jos. Satul Aghireș are primar – Sandu Prodan de la AUR. Social-democratul Bogdan Bercean pierde Primăria!?

Pentru prima dată în istorie, localitatea Aghireş dă primarul în comuna Meseşenii de Jos! Dacă la alegerile precedente Aghireşul avea mai mulţi candidaţi, în 2024 a existat un singur candidat: Sandu Prodan. Candidatul AUR îl învinge astfel pe actualul primar, social-democratul Bogdan Bercean. Bătălia a fost încinsă, dar până la urmă Sandu Prodan a câştigat alegerile, devenind – totodată – primul primar de Sălaj ce vine de pe listele Partidul Alianța pentru Unirea Românilor .

Sandu Prodan este absolvent de studii universitare și postuniversitare în domeniul științelor juridice, fiind de profesie jurist. Acesta era implicat comunitate şi îndeplineşte funcţia de consilier local încă din anul 2016. Fost poliţist de carieră, Sandu Prodan are o experiență de peste 20 de ani în activitatea administrativă în instituțiile publice.

Ca şi primar al comunei Meseșenii de Jos, el doreşte să aducă un suflu nou în administrația locală, iar viziunea sa asupra misiunii sale este exprimată în câteva idei principale clare, pe care le consideră de maximă importanță.

La alegerile din 9 iunie, dintre cele 2.653 persoane înscrise pe listele permanente, în cele patru secţii (Meseşenii de Jos, Meseşenii de Sus, Aghireş şi Fetindia) au votat 1.786 de persoane, ceea ce înseamnă un procent de 67,32 %.

Au existat 1.727  de voturi valabil exprimate şi 49 anulate. Sandu Prodan a avut 895 de voturi, ceea ce înseamnă 51,82%. Contracandidatul său, Bogdan Bercean, a primit 832 din sufragii, un procent de 48,18%.

PRODAN GHEORGHE-SANDU (AUR) 895 51,82%
BERCEAN ALEXANDRU-BOGDAN (PSD) 832 48,18%


Ora 01.30 – RUS

Liberalul Ioan Aurelian Cozma câştigă un nou mandat la Primăria Rus

La alegerile din 9 iunie, dintre cele 793 persoane înscrise pe listele permanente, în cele trei secţii (Rus, Fântânele şi Buzaş) au votat 723 de persoane, ceea ce înseamnă un procent de 91,17 %.

Altfel spus, o prezenţă extrem de numeroasă. Munca depusă de-a lungul mandatului 2020 – 2024 a liberalului Ioan Aurelian Cozma a fost recunoscută în comunitate, iar acest lucru s-a simţit la vot. Candidatul PNL a câştigat alegerile fără probleme şi astfel acesta îşi poate continua procesul de dezvoltare a comunei.

COZMA IOAN-AURELIAN (PNL) 524 75,29%
SFARA MARIAN-RĂZVAN (PSD) 172 24,71%


Ora 01.10 – CRISTOLŢ

Pentru prima dată, PNL câştigă la Cristolţ. Tânărul Cristian Nechifor s-a impus la 14 voturi!

La alegerile din 9 iunie, dintre cele 930 persoane înscrise pe listele permanente, în cele patru secţii (Cristolţ, Văleni, Muncel şi Poiana Onţii) au votat 793 de persoane, ceea ce înseamnă un procent de 85,26 %.

După ce actualul primar, Ioan Cheşeli, a anunţat că nu va mai candida pentru un alt mandat, PSD şi-a stabilit un alt candidat, pe viceprimarul Vasile Hârdo. Liberalii au mutat şi au înregimentat de la PMP un tânăr ambiţios, pe Cristian Nechifor, cu care au reuşit să câştige funcţia de primar. Pentru prima dată în istorie, PNL-ul va avea primar la Cristolţ!

NECHIFOR CRISTIAN (PNL) 359 46,74%
HÂRDO VASILE (PSD) 345 44,92%
IVAŞCĂU GHEORGHE (AUR) 64 8,33%


Ora 00.45 – NĂPRADEA

Surpriză de proporţii la Năpradea. Social-democrata Lucica Ianc îl învinge pe actualul primar liberal

La alegerile din 9 iunie, dintre cele 2.118 persoane înscrise pe listele permanente, în cele cinci secţii (Năpradea, Cheud, Traniş, Someş Guruslău şi Vădurele) au votat 1.380 de persoane, ceea ce înseamnă un procent de 65,15%.

Deşi era cotat cu prima şansă, actualul primar – liberalul Vasile Fodor – a pierdut alegerile!?!  Candidatul PNL, cel care este primarul comunei Năpradea încă din anul 2012, a fost învins de social-democrata Lucica Ianc. Nu avem încă datele clare, dar se pare că candidatul PSD a câştigat destul de clar, la o diferenţă de aproximativ 100 de voturi.

Dragi locuitori ai Comunei Napradea,
Astăzi, cu o profundă recunoștință, vreau să vă mulțumesc pentru sprijinul acordat. Mulțumesc din inimă tuturor celor care m-au susținut și au avut încredere în viziunea mea. De asemenea, mulțumesc și celor care nu m-au votat, dar care au participat la acest proces democratic important. Votul fiecăruia dintre voi este esențial pentru o comunitate puternică și unită.
Sunt onorată de responsabilitatea pe care mi-ați încredințat-o și mă angajez să lupt pentru a vă reprezenta pe toți. Împreună, vom construi un viitor mai bun pentru toți membrii comunității noastre.🙏
Cu recunoștință și respect,
Ianc Lucica
IANC LUCICA-CALINA (PSD) 723 53,56%
FODOR VASILE (PNL) 627 46,44%


Ora 00.25 – BĂNIŞOR

Sorin Eugen Maxim rămâne primar la Bănişor

La alegerile din 9 iunie, dintre cele 1.531 persoane înscrise pe listele permanente, în cele trei secţii (Bănişor, Ban şi Peceiu) au votat 1.004 de persoane, ceea ce înseamnă un procent de 65,57 %.

Dintre cei 1.004 de alegători, peste 500 au votat continuitate, social-democratul Sorin Eugen Maxim câştigând un  nou mandat, cu un procent de 53%.

MAXIM EUGEN-SORIN (PNL) 525 55,73%
BUT TEODOR-FLORIAN (PNL) 223 23,67%
NICORAŞ FLORIN-VASILE (USR) 194 20,59%


Ora 00.15 – HOROATU CRASNEI

Liberalul Marian Mirişan şi-a surclasat contracandidaţii şi câştigă clar Primăria Horoatu Crasnei

La alegerile din 9 iunie, dintre cele 2.027 persoane înscrise pe listele permanente, în cele patru secţii (Horoatu Crasnei, Şeredeiu, Stârciu şi Hurez) au votat 1.389 de persoane, ceea ce înseamnă un procent de 68,52 %.

Dintre cei 1.389 de alegători, nu mai puţin de 1002 dintre voturi s-au dus înspre liberalul Marian Mirişan, candidatul de pe locul doi (PSD) primind doar 319!!! Altfel spus, Marian Mirişan a câştigat mandatul cu un procent de peste 72%!

Dragi locuitori ai comunei Horoatu Crasnei!
Vă mulțumesc tuturor celor care astăzi ați participat la vot, dar mai cu seamă mulțumesc celor care au votat Partidul Național Liberal!
Vă anunț că am câștigat cel de al doilea mandat de primar cu un număr de 1002 voturi, cu o diferență de aproape 700 de voturi față de contracandidatul PSD!
Vă asigur că așa cum am fost și până acum, voi fi primarul tuturor! Atât al celor care m-au votat cât și a celor care nu m-au votat!
Vă mulțumesc tuturor!
Cu respect,
Mirișan Marian-Primar!
MIRIŞAN MARIAN (PNL) 1.003 75,87%
TULBURE CLAUDIA (PSD) 319 24,13%


Ora 00.10 – GÂRBOU

Schimbare la Gârbou. Alexandru Spătar pierde Primăria în favoarea social-democratului Dorin Tripon!

La alegerile din 9 iunie, dintre cele 1.463 persoane înscrise pe listele permanente, în cele şapte secţii (Gârbou, Solomon, Călăcea, Popteleac, Cernuc, Bezded şi Fabrica) au votat 1.042 de persoane, ceea ce înseamnă un procent de 71,22 %.

Actualul primar a pierdut destul de usturător, diferenţa fiind de aproape 200 de voturi! Alexandru Spătar a obţinut aproximativ 385 de voturi, iar Dorin Tripon a fost votat de peste 570 de alegători.

𝑫𝒐𝒓𝒊𝒏 𝑻𝒓𝒊𝒑𝒐𝒏 ~𝕌𝕟 𝕆𝕄 𝕡𝕖𝕟𝕥𝕣𝕦 𝕠𝕒𝕞𝕖𝕟𝕚~  Vă mulțumesc tuturor!
În primul rând, doresc să vă mulțumesc din suflet pentru încrederea și sprijinul pe care mi le-ați acordat în această campanie. Victoria noastră este rezultatul eforturilor comune și al dorinței de a aduce o schimbare pozitivă în comuna noastră.
Le mulțumesc, de asemenea, și celor care nu m-au votat. Apreciez diversitatea opiniilor și sunt hotărât să fiu 𝗽𝗿𝗶𝗺𝗮𝗿𝘂𝗹 𝘁𝘂𝘁𝘂𝗿𝗼𝗿, indiferent de opțiunile politice. Cred cu tărie că doar prin colaborare și respect reciproc vom putea construi un viitor mai bun pentru comuna Gârbou.

 

TRIPON GHEORGHE-DORIN (PSD) 570 59,44%
SPĂTAR ALEXANDRU (PNL) 389 40,56%


Ora 00.00 – ALMAŞU

Continuitate la Almaşu. Gál Máté István a câştigat al doilea mandat la Almaşu

La alegerile din 9 iunie, dintre cele 1.579 persoane înscrise pe listele permanente, în cele şase secţii (Almaşu, Jebucu, Mesteacănu, Petrinzel, Stana şi Ţăudu) au votat 1.325 de persoane, ceea ce înseamnă un procent de 83,91 %.

În lupta pentru funcţia de primar s-au înscris trei candidaţi, primarul în funcţie Gal Tamas (UDMR), viceprimarul Gligor Corda (PSD) şi Cristian Bozsormenyi (PNL). Actualul primar a câştigat fără emoţii, Gal Tamas obţinând aproape 70% dintre sufragii.

Cel mai probabil, la Almaşu vom vedea şi în mandatul viitor o echipă la conducere formate din acelaşi cuplu: Gal Tamas şi Gligor Corda. Aceasta, cu atât mai mult cu cât UDMR are un procentaj mult mai mic (38,45%) la Consiliul Local, având astfel nevoie de o alianţă, cel mai probabil cu PSD, social-democraţii având un procentaj de 20,13%. PNL a obţinut 274 de voturi (22,61%).

GÁL-MÁTÉ ISTVÁN (UDMR) 863 69,37%
BÖSZÖRMENYI CRISTIAN-COSTEL (PNL) 315 25,32%
CORDA GLIGOR (PSD) 66 5,31%


Ora 23.45 – ŞIMIŞNA

Călin Cristian Prodan, vechiul şi noul primar de la Şimişna

PSD a câştigat alegerile la Şimişina. Social-democratul Călin Cristian Prodan este vechiul, actualul şi viitorul primar al comunei Şimişna.

„Am câştigat un alt mandat. Mulţumesc tuturor celor care au fost alături de mine şi care au votat pentru continuitate şi pentru continuarea dezvoltării comunei”. 

La alegerile din 9 iunie, dintre cele 840 persoane înscrise pe listele permanente, în cele două secţii (Şimişna şi Hăşmaş) au votat 543 de persoane, ceea ce înseamnă un procent de 64,64 %.

PRODAN CĂLIN-CRISTIAN (PSD) 288 55,92%
REVNIC VASILE (PNL) 227 44,08%


Ora 23.30 – BENESAT

Sorin Romocea a câştigat la Benesat! Va fi al şaselea mandat pentru liberal!

Sorin Romocea are 57 de ani, este căsătorit şi are doi copii. A devenit primarul comunei Benesat acum 20 de ani, câştigând alegerile din 2004, după ce avusese înainte şi un mandat de consilier local. În anul 2020, la ultimele alegeri locale, Sorin Romocea a câştigat mandatul cu 476 de voturi (54.8%) din 869 de voturi valabil exprimate.

La alegerile din 9 iunie, dintre cele 1.164 persoane înscrise pe listele permanente, în cele trei secţii (Benesat, Aluniş şi Biuşa) au votat 878 de persoane, ceea ce înseamnă un procent de 75,4 %. Marea majoritate a pus ştampila tot pe candidatul liberal, cel care va avea astfel al şaselea mandat în fruntea comunei Benesat!

„Vă mulțumesc pentru încrederea acordată!
Rezultatul votului îmi dă responsabilitatea și ambiția de a continua proiectele începute pentru comuna Benesat. Voi rămâne același om integru, dedicat și implicat pentru bunul mers al comunei.
Respect și apreciere tuturor cetățenilor!”, este mesajul primarului Sorin Romocea.
ROMOCEA SORIN-ALEXANDRU (PNL) 540 64,06%
POPA ZAMFIR-ALEXANDRU (PSD) 241 28,59%
ROMOCEA DOREL-SORIN (Dreapta Unită) 42 4,98%
PINTEA EUTENIU-GHEORGHIU (AUR) 20 2,37%


*Datele oferite nu sunt încă oficiale!

Ora 22.45:

Prezenţa la alegeri în Sălaj, la închiderea secţiilor de votare:

Înscriși pe liste permanente: 191.793

Total votanți: 113.425

Prezență la urne: 59,13%

Prezenţa la alegeri în ZALĂU, la închiderea secţiilor de votare:

Înscriși pe liste permanente: 55.140

Total votanți: 24.049

Prezență la urne: 43,61%

Prezenţa la alegeri în ŞIMLEU SILVANIEI la închiderea secţiilor de votare:

Înscriși pe liste permanente: 13.157

Total votanți: 6.987

Prezență la urne: 53,1%

Prezenţa la alegeri în JIBOU la închiderea secţiilor de votare:

Înscriși pe liste permanente: 9.008

Total votanți: 4.735

Prezență la urne: 52,56%

 

Prezenţa la alegeri în CEHU SILVANIEI la închiderea secţiilor de votare:

Înscriși pe liste permanente: 6.066

Total votanți: 3.392

Prezență la urne: 55,91%

 

Ora 22.38:

Vot politic exit-poll pe ţară la Consiliile Județene:

PSD – 35%

PNL – 28%

AUR – 12 %

Alianța Dreapta Unită -12%

UDMR – 5%

REPER -2%

SOS – 2%

PUSL – 2%

Altul – 2%

 

Ora 22.37:

Rezultate exit-poll – CURS Avangard Primăria Bucureşti:

Nicușor Dan – 45%
Gabriela Firea – 24%
Cristian Popescu Piedone – 13%
Sebastian Burduja – 10%

 

 

Ora 22.35

Exit-poll alegeri europarlamentare

Primele date au fost anunțate de institutul Curs/Avangarde, pentru ora 20.30:

PSD+PNL – 54%

AUR – 14%

ADU – 11%

UDMR – 5%,

Candidați independenți – 4%

Alt partid – 4%

REPER – 3%

SOS – 3%

PUSL – 2%.

 

 

 Ora 22.00

Pe raza judeţului au votat până acum 113.337 de persoane (59,09 %) – 104.324 votanți pe liste permanente, 6.155 de votanți pe liste suplimentare şi 2.858 votanți cu urnă mobilă.

În municipiul Zalău, în cele 38 de secţii de vot, au votat 24.041 de alegători, ceea ce înseamnă un procent de 43,59 %.

La Şimleu Silvaniei, în cele 9 de secţii de vot, au votat 6.987 de alegători, ceea ce înseamnă un procent de 53,1%.

La Jibou, în cele 9 de secţii de vot, au votat 4.735 de alegători, ceea ce înseamnă un procent de 52,56%.

La Cehu Silvaniei, în cele 7 de secţii de vot, au votat 3.392 de alegători, ceea ce înseamnă un procent de 55,91 %.

Ora 21.45

Pe raza judeţului au votat până acum 112.904 de persoane (58,86%) – 104.156 votanți pe liste permanente, 6.136 de votanți pe liste suplimentare şi 2.646 votanți cu urnă mobilă.

În municipiul Zalău, în cele 38 de secţii de vot, au votat 23.954 de alegători, ceea ce înseamnă un procent de 43,44%.

La Şimleu Silvaniei, în cele 9 de secţii de vot, au votat 6.971 de alegători, ceea ce înseamnă un procent de 52,98 %.

La Jibou, în cele 9 de secţii de vot, au votat 4.726 de alegători, ceea ce înseamnă un procent de 52,46 %.

La Cehu Silvaniei, în cele 7 de secţii de vot, au votat 3.389 de alegători, ceea ce înseamnă un procent de 55,86 %.

 

Ora 21.00

Fapte de natură penală la Şimleu Silvaniei şi comuna Dragu

Polițiștii Secției Nr. 5 Poliție Rurală Hida au fost sesizați de președintele unui birou electoral cu privire la un incident la secția de votare din localitatea Ugruțiu (comuna Dragu). O echipă de cercetare a incidentelor electorale s-a deplasat la fața locului și în urma verificărilor efectuate a constatat că două femei de 48 și 57 de ani, având domiciliile în alte localități decât în cea a secției de votare, au votat pentru alegerile locale, fără a avea acest drept. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de fraudă la vot.

Polițiștii din Șimleu Silvaniei au fost sesizați, în urma unui apel primit prin S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că un bărbat aflat în proximitatea secției de votare din localitatea Pusta împarte băuturi răcoritoare alegătorilor, cu scopul de a influența votul acestora. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că cele sesizate se confirmă, au identificat persoana bănuită de comiterea faptei ca fiind un bărbat de 42 de ani, din localitatea Șimleu Silvaniei. Polițiștii din Șimleu Silvaniei continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de coruperea alegătorilor.

 

 

Ora 21.00

Pe raza judeţului au votat până acum 110.311 de persoane (57,51 %) – 102.114 votanți pe liste permanente, 5.942 de votanți pe liste suplimentare şi 2.253 votanți cu urnă mobilă.

În municipiul Zalău, în cele 38 de secţii de vot, au votat 23.102 de alegători, ceea ce înseamnă un procent de 41,92 %.

La Şimleu Silvaniei, în cele 9 de secţii de vot, au votat 6.744 de alegători, ceea ce înseamnă un procent de 51,25 %.

La Jibou, în cele 9 de secţii de vot, au votat 4.631 de alegători, ceea ce înseamnă un procent de 51,4 %.

La Cehu Silvaniei, în cele 7 de secţii de vot, au votat 3.346 de alegători, ceea ce înseamnă un procent de 55,15 %.

 

Ora 20.50
În Sălaj, avem şi localităţi cu prezenţă 100%!
În localitatea Bocşiţa (comuna Hereclean), toţi cei 58 de persoane cu drept de vot au pus ştampila.
Ora 20.45

În comuna Meseşenii de Jos, în cele 4 de secţii de vot au votat 1.744 de alegători, ceea ce înseamnă un procent de 65,73%.

În comuna Creaca în cele 8 de secţii de vot au votat 1.416 de alegători, ceea ce înseamnă un procent de 62,29 %.

În comuna Gâlgău, în cele 7 de secţii de vot au votat 1.294 de alegători, ceea ce înseamnă un procent de 71,76%.

În comuna Horoatu Crasnei, în cele 4 de secţii de vot au votat 1.361 de alegători, ceea ce înseamnă un procent de 67,14 %.

În comuna Surduc, în cele 7 de secţii de vot au votat 2.363 de alegători, ceea ce înseamnă un procent de 80,15 %.

 

Ora 20.40

În comuna Almaşu, în cele 6 de secţii de vot au votat 1.277 de alegători, ceea ce înseamnă un procent de 80,87 %.

În comuna Buciumi în cele 5 de secţii de vot au votat 1.451 de alegători, ceea ce înseamnă un procent de 76,56 %.

În comuna Cuzăplac, în cele 6 de secţii de vot au votat 1.022 de alegători, ceea ce înseamnă un procent de 85,02 %.

În comuna Ip, în cele 4 de secţii de vot au votat 1.668 de alegători, ceea ce înseamnă un procent de 57,87 %.

În comuna Valcău de Jos, în cele 5 de secţii de vot au votat 1.594 de alegători, ceea ce înseamnă un procent de 66,19 %.

Ora 20.30

În comuna Chieşd, în cele 2 de secţii de vot au votat 1.026 de alegători, ceea ce înseamnă un procent de 52,88 %.

În comuna Cizer în cele 3 de secţii de vot au votat 1.254 de alegători, ceea ce înseamnă un procent de 70,64 %.

În comuna Gârbou, în cele 7 de secţii de vot au votat 1.006 de alegători, ceea ce înseamnă un procent de 68,76 %.

În comuna Someş-Odorhei, în cele 5 de secţii de vot au votat 1.252 de alegători, ceea ce înseamnă un procent de 56,26%.

În comuna Mirşid, în cele 4 de secţii de vot au votat 1.268 de alegători, ceea ce înseamnă un procent de 66,94 %.

Ora 20.20

În comuna Nuşfalău, în cele 3 de secţii de vot au votat 1.857 de alegători, ceea ce înseamnă un procent de 60,54 %.

În comuna Hida în cele 8 de secţii de vot au votat 1.138 de alegători, ceea ce înseamnă un procent de 56,2 %.

În comuna Ileanda, în cele 10 de secţii de vot au votat 1.187 de alegători, ceea ce înseamnă un procent de 67,21 %.

În comuna Sîg, în cele 5 de secţii de vot au votat 1.369 de alegători, ceea ce înseamnă un procent de 54,02 %.

În comuna Bobota, în cele 3 de secţii de vot au votat 1.698 de alegători, ceea ce înseamnă un procent de 57,71 %.

 

Ora 20.15

În comuna Sărmăşag, în cele 9 de secţii de vot au votat 2.893 de alegători, ceea ce înseamnă un procent de 55,14 %.

În comuna Crasna în cele 5 de secţii de vot au votat 3.083 de alegători, ceea ce înseamnă un procent de 58,99 %.

În comuna Crişeni, în cele 3 de secţii de vot au votat 1.801 de alegători, ceea ce înseamnă un procent de 65,65 %.

În comuna Bălan, în cele 3 de secţii de vot au votat 2.131 de alegători, ceea ce înseamnă un procent de 70,09 %.

În comuna Hereclean, în cele 6 de secţii de vot au votat 2.156 de alegători, ceea ce înseamnă un procent de 65,43 %.

 

 

 

Ora 20.00

Pe raza judeţului au votat până acum 105.274 de persoane (54,88 %) – 97.927 votanți pe liste permanente, 5.689 de votanți pe liste suplimentare şi 1.666 votanți cu urnă mobilă.

În municipiul Zalău, în cele 38 de secţii de vot, au votat 21.644 de alegători, ceea ce înseamnă un procent de 39,25 %.

La Şimleu Silvaniei, în cele 9 de secţii de vot, au votat 6.460 de alegători, ceea ce înseamnă un procent de 49,09 %.

La Jibou, în cele 9 de secţii de vot, au votat 4.431 de alegători, ceea ce înseamnă un procent de 49,18%.

La Cehu Silvaniei, în cele 7 de secţii de vot, au votat 3.222 de alegători, ceea ce înseamnă un procent de 53,21 %.

 

Ora 19.45.

Sălajul, pe locul 3 în România ca şi procentaj, în ce priveşte numărul de persoane prezente la vot! 

Prezență la urne în plan naţional: 8.432.982 de votanţi – procent 46,80 %

Prezență la urne în judeţul Sălaj: 103.852 de votanţi – procent 54,03 %

1. Giurgiu – 55,33 %
2. Olt – 55,31 %
3. Sălaj – 54,03 %

 

Ora 19.30.

Pe raza judeţului au votat până acum 102.020 de persoane (53,19 %) – 95.106 votanți pe liste permanente, 5.531 de votanți pe liste suplimentare şi 1.383 votanți cu urnă mobilă.

În municipiul Zalău, în cele 38 de secţii de vot, au votat 20.835 de alegători, ceea ce înseamnă un procent de 37,78 %.

La Şimleu Silvaniei, în cele 9 de secţii de vot, au votat 6.258 de alegători, ceea ce înseamnă un procent de 47,56 %.

La Jibou, în cele 9 de secţii de vot, au votat 4.303 de alegători, ceea ce înseamnă un procent de 47,76%.

La Cehu Silvaniei, în cele 7 de secţii de vot, au votat 3.133 de alegători, ceea ce înseamnă un procent de 51,74 %.

 

 

Ora 19.00.

Pe raza judeţului au votat până acum 98.666 de persoane – 92.064 votanți pe liste permanente, 5.376 de votanți pe liste suplimentare şi 1.226 votanți cu urnă mobilă.

În municipiul Zalău, în cele 38 de secţii de vot, au votat 19.661 de alegători, ceea ce înseamnă un procent de 35,65%.

La Şimleu Silvaniei, în cele 9 de secţii de vot, au votat 5.973 de alegători, ceea ce înseamnă un procent de 45,42%.

La Jibou, în cele 9 de secţii de vot, au votat 4.115 de alegători, ceea ce înseamnă un procent de 45,68 %.

La Cehu Silvaniei, în cele 7 de secţii de vot, au votat 3.010 de alegători, ceea ce înseamnă un procent de 49,68 %.

 

 

 

Ora 18.30.

În municipiul Zalău, în cele 38 de secţii de vot, au votat 18.888 de alegători, ceea ce înseamnă un procent de 34,46% mult sub procentul la urne în judeţ.

La Zalău, pe liste permanente sunt înscriși 54.909 presoane cu drept de  vot.

La Şimleu Silvaniei, în cele 9 de secţii de vot, au votat 5.797 de alegători, ceea ce înseamnă un procent de 44,15%.

În oraş şi satele aparţinătoare, pe liste permanente sunt înscriși 13.157 presoane cu drept de vot.

La Jibou, în cele 9 de secţii de vot, au votat 4.005 de alegători, ceea ce înseamnă un procent de 44,46%.

În oraş şi satele aparţinătoare, pe liste permanente sunt înscriși 9.008 presoane cu drept de vot.

La Cehu Silvaniei, în cele 7 de secţii de vot, au votat 2.939 de alegători, ceea ce înseamnă un procent de 48,54%.

În oraş şi satele aparţinătoare, pe liste permanente sunt înscriși 6.066 presoane cu drept de vot.

 

 

Ora 18.20.

Pentru alegerile locale din 9 iunie, în judeţul Sălaj au fost înscriși pe liste permanente un număr de 191.793 de persoane.

Până la ora 18.20, pe raza judeţului au votat 93.923 de persoane – 87.849 votanți pe liste permanente, 5.175 de votanți pe liste suplimentare şi 1.043 votanți cu urnă mobilă.

Aceasta înseamnă prezență la urne de 48,97%.

Dintre cei 93.923 de votanţi, 31.265 provin din mediul urban, iar 63.077 din mediul rural.

You may also like

Leave a Comment