Responsive Menu
Add more content here...


Leontin Moga a devenit observator în cadrul Federaţiei Române de Fotbal!

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 27 views
A+A-
Reset

La concursul de observatori de joc organizat de FRF, secretarul de la AJF Sălaj s-a aflat printre cei 104 de candidaţi care au fost declaraţi admişi. Astfel, Leo Moga va putea fi delegat în următoarele două sezoane şi la meciuri din ligile superioare


În vederea alcătuirii corpului de observatori de joc pentru sezoanele 2018 – 2019 şi 2019 – 2020, Federaţia Română de Fotbal a organizat săptămâna trecută un concurs, la care au participat 146 de candidaţi. Printre ei s-au aflat şi trei sălăjeni, este vorba de Dan Costin, Leontin Moga şi Birtalan Attila.

Examenul a constat în 30 de întrebări tip grilă cu o singură variantă de răspuns, astfel că imediat după examen s-au şi afişat rezultatele.

Din cei trei sălăjeni, doar doi au reuşit să prindă un loc în corpul de observatori pentru următoarele două sezoane, este vorba de Dan Costin şi Leontin Moga. În schimb, Birtalan Attila a reuşit să obţină 24 de puncte, însă nu s-a aflat în categoria celor admişi.

În cazul celor doi sălăjeni care au promovat examenul să spunem că pentru Dan Costin nu este o noutate, fostul preşedinte de la AJF Sălaj fiind în corpul observatorilor din ligile superioare de ani buni. Pentru Leontin Moga este o premieră faptul că a ajuns în rândul observatorilor federali, după ce acum doi ani a mai participat la acest concurs, însă atunci nu a reuşit să promoveze.

“Pentru mine este o onoare să fiu observator divizionar. Ca să ajungi la acest nivel trebuie să fii un om foarte bine pregătit în domeniu. A fost cea mai bine pregătită serie şi au fost candidaţi care au reuşit să obţină punctajul minim, dar cu toate acestea au rămas pe dinafară. Am reuşit să obţin 27 de puncte şi pot spune că m-am pregătit exemplar pentru acest examen şi am parcurs toate regulamentele, de organizare şi funcţionare, cel disciplinar, dar şi legislaţia cu privire la legea număru 4 şi 10 a jandarmeriei, respectiv la combaterea violenţei”, ne-a declarat Leontin Moga, cel care din anul 2015 este secretarul AJF Sălaj. Şi înainte să deţină această funcţie, Moga a fost în Biroul Executiv al AJF ca fiind reprezentant al echipelor de copii şi juniori, dar şi al echipelor de minifotbal. Acesta este şi observator la meciurile din Liga a IV-a şi Liga a V-a de mai bine de 10 ani.

Dacă Leontin Moga a reuşit să răspundă corect la 27 din 30 de întrebări la examenul organizat de FRF, să spunem că cel mai bine pregătit sălăjean a fost Dan Costin, care a strâns 28 de puncte, fiind în primi 10 observatori admişi.

You may also like

Leave a Comment