Lansarea volumului „Iuliu Maniu, în jurnalul lui Corneliu Coposu. O reinterpretare a istoriei” de Dan Pavel

by Mihai POP
0 comment 191 views
A+A-
Reset

Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău, instituție subordonată Consiliului Județean Sălaj, Parohia Greco-Catolică Bădăcin și Fundația „Corneliu Coposu” vă invită la evenimentul de lansare a volumului „Iuliu Maniu, în jurnalul lui Corneliu Coposu. O reinterpretare a istoriei” de Dan Pavel


Evenimentul va avea loc în Bădăcin, duminică, 4 februarie 2024, începând cu ora 10,30, și va desfășura după următorul program:

10,30 – Sfânta Liturghie Arhierească, va fi celebrată de PS Virgil la Biserica Greco-Catolică „Întâmpinarea Domnului” din Bădăcin. În cadrul acestei ceremonii, va avea loc și un Parastas în memoria familiei Maniu, într-o atmosferă de profundă comemorare a personalităților care au marcat istoria noastră.

13,00 – Lansare de carte: Dan Pavel, „Iuliu Maniu, în jurnalul lui Corneliu Coposu. O reinterpretare a istoriei” la Casa Memorială ”Iuliu Maniu” din Bădăcin.

Vor lua cuvântul: prof. univ. dr. Dan PavelIon-Andrei Gherasim, președinte executiv Fundația „Corneliu Coposu”; dr. Corina Bejinariu, manager al Muzeului Județean de Istorie și Artă Zalău; dr. Marin Pop, șef secție Muzeografie-muzee locale în cadrul M.J.I.A.Z și  pr. Cristian Borz, paroh.

Colaborarea dintre Parohia Greco-Catolică Bădăcin, Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău și Fundația „Corneliu Coposu” reprezintă un demers cultural și spiritual menit să clarifice importanța  unei perioade semnificative din istoria noastră națională. Vă invităm să luați parte la acest eveniment cu scopul de a contribui la cunoașterea și aprecierea valorilor culturale și istorice care ne definesc identitatea.

Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău

You may also like

Leave a Comment