Responsive Menu
Add more content here...


La Zalău primăvara își intră în drepturi,orașul prinde culoare

by Tiberius NICODA
0 comment 44 views
A+A-
Reset
Echipa de la serele Citadin au pregătit Zalăului o ținută frumoasă de primăvară cu aranjamente florale de sezon în municipiul Zalău.
Demararea activităților pentru un aspect plăcut în oraș pe întreg parcursul anului,  se realizează cu cele peste 150.000 de flori crescute în serele Citadin și care vor fi plantate în Zalău  pe parcursul anului,funcție de sezon.
Viceprimarul municipiului Zalău, Teodor Bălăjel a spus într-o postare de a sa pe pagina de facebook:
,,Primăvara este o sărbătoare în sine și ținem ca Zalăul să fie pregătit cum se cuvine, să trăim frumos acest moment. Înfrumusețăm orașul cu aranjamente florale de primăvară și îl primenim.

Producem în serele Citadin în fiecare an peste 150.000 de flori pe care le plantăm fir cu fir în funcție de sezon să punem în valoare ținuta de oraș civilizat a Zalăului.

Plantăm peste 630 de arbori în această perioadă în Zalău, cu Citadin. Mai exact, este vorba de 450 de tei și 182 de mesteceni, pe care i-am adus de la Huta Poic, unde am fost după ei să fim siguri că sunt arbori frumoși, sănătoși, și să nu cumpărăm la prețuri cu adaos de la altcineva. Plantăm acești arbori în special în apropierea celor 50 de locuri de joacă din oraș, dar și pe străzi din cartiere.
Totodată, am evaluat starea arborilor plantați pe marile artere din Zalău modernizate cu bani europeni. Cei care nu s-au prins vor fi înlocuiți de constructor, conform contractelor. Dacă îi luăm în calcul și pe cei plantați de Citadin, în ultimii doi ani în Zalău au fost plantați peste 2.200 de arbori.
Pe bani europeni avem și un nou proiect pentru amenajarea unui parc-pădure pe o suprafață de aproape patru hectare în zona din spatele cabanei Trio Olaru. Proiectul este pentru o amenajare deosebită, cu alei prin pădure și cu zone cu aranjamente florale.
Tot cu finanțare europeană, zona fostului CET, o suprafață de 3,7 hectare, o transformăm într-o zonă frumoasă, amenajată pentru recreere, cu multă verdeață. Lucrările vor începe curând și vom avea un parc mare, cu minipădure urbană, cu locuri de agrement și terenuri de sport.
În Poienile Aghireș, la amenajarea pe care am realizat-o pe aproape zece hectare – cu drumuri forestiere și loc de picnic cu foișoare și vetre pentru grătar – vom continua să lucrăm pentru a face spațiul cât mai plăcut și mai util pentru petrecerea timpului liber în natură, un frumos parc natural.
Avem în Zalău la momentul actual 170 de hectare de spații verzi. Înseamnă 27 de metri pătrați de spațiu verde pe cap de locuitor, peste norma Uniunii Europene de 26 de metri pătrați și mult peste media națională de 21,4 de metri pătrați pe cap de locuitor. În ce privește numărul arborilor, proporția este de un arbore la doi locuitori.

Facem Zalăul verde și înfloritor. Vrem să avem un oraș frumos!”– a declarat în finalul postării sale edilul.

                 
Categoric, peste toate comentariile unora sau altora, peste toate criticile lansate de către unii, alții, în municipiul Zalău se observă preocuparea edililor municipalității pentru îmbunătățirea aspectului urbei și implicarea acestora pentru a oferi cetățenilor un climat optim și plăcut. Oricum, realizările, progresul în buna înfățișare a orașului nostru sunt vizibile și de necontestat. Desigur, mai sunt multe probleme de rezolvat, de reabilitat, de schimbat, dar principalul este că se face și ceea ce se face se vede!

You may also like

Leave a Comment