Responsive Menu
Add more content here...


La Șimleu Silvaniei s-a inaugurat oficial Complexul Multifuncțional MĂGURA – o investiţie de 5 milioane de euro, fonduri europene!

Evenimentele festive s-au terminat cu un concert în care renumita trupă COMPACT a făcut show

by Tiberius NICODA
0 comment 1.1K views
A+A-
Reset

Deschiderea oficială a Complexului Măgura a avut loc joi, 23 mai 2024 , în noul parc al orașului Șimleu Silvaniei.

Complexul Multifuncțional Măgura a fost conceput pe vechiul amplasament al clădirii istorice din Șimleu Silvaniei, pe locul unde a funcționat oarecând fostul Palat de Justiție care ulterior a devenit spital, clădirea fiind actualmente reabilitată și modernizată.

În prezența unor oficialități locale și de la nivel județean, dar şi în prezenţa mai multor cadre didactice, Cristian Mihai Lazar – primarul Șimleului – a inaugurat noul sediu al Bibliotecii Orășenești și un centru cultural recreativ.

Edificiul inaugurat va găzdui o serie de activități destinate elevilor pentru a petrece activități după orele de program școlar.

Clădirea inaugurată  va avea o serie de săli cu diverse destinații educative, cu un centru cultural cu o capacitate de 90 de persoane.

Astfel, a fost redat șimleuanilor un obiectiv valoros referindu-ne la o nouă bibliotecă inaugurată, care reprezintă un spațiu care va putea fi folosit ca muzeu. Spre finele  anului 2022 au început lucrările la acest edificiu, parte din acesta trebuind a fi  reconstruit de la zero.  Aceste lucrări au fost încheiate cu 7 luni înaintea graficului de execuție!

Proiectul, parte a Complexului  Multifuncțional Măgura, are o suprafață desfășurată de 1.509 metri pătrați și cu o valoare a proiectului de peste 5 milioane de euro, clădirea inaugurată face parte integrantă a acestuia, bani pe care Primăria i-a obţinut prin fonduri europene.

Urmare a lucrărilor de reabilitare, renovare, biblioteca este un obiectiv care oferă trei săli de lectură pentru adulți, trei săli de lectură pentru copii, depozit de cărți, scanner pentru cărți, aparat pentru dezinfectat cărți, sală pentru întreținerea cărților, o sală multifuncțională, sală de expoziție etnografică și o sală de expoziție a istoriei orașului.

Practic, prin Complexul Multifuncțional Măgura s-a înființat un centru cultural-recreativ amenajat prin transformarea a două foste unități spitalicești și reabilitarea unor terenuri degradate.

Şimleuanii au începând de joi, un nou loc de întâlnire şi relaxare, Complexul Multifuncţional “Măgura”, realizat din fonduri europene nerambursabile.

Complexul este compus din trei obiective, respectiv bibliotecă-muzeu, în clădirea fostului spital “Dr Ioan Puşcaş” şi un centru cultural, respectiv un parc nou.

Acesta din urmă este amenajat pe vechiul amplasament al fostei maternităţi a oraşului, unde era un teren total degradat, era o paragină mare acolo.

Acum, tot acest spaţiu este pus în valoare cu un parc foarte frumos, care îţi oferă o perspectivă revigorantă asupra oraşului, respectiv cu un centru cultural unde vor putea fi desfăşurate activităţi ale Cercului de pictură şi tot ce ţine de activitate şi de domeniul artistic.

Astfel, s-a redat acest complex şimleuanilor. S-a făcut o inaugurare împreună cu şimleuanii, nu cu tăieri de panglici, nu cu oficialităţi, ci împreună cu şimleuanii.

Pentru eveniment au fost invitate două trupe locale care au făcut spectacol cu tineri din Şimleu Silvaniei, iar la final a fost un adevărat show făcut de trupa “Compact”, care a făcut o vizită șimleuanilor cu această ocazie specială, încântându-i  cu minunatele lor compoziții muzicale.

Șimleuanii au fost prezenți în număr mare la inaugurare, s-au bucurat de eveniment și de inspirata și buna organizare din partea edililor orașului și de spectacolul muzical oferit de către invitații serii.

Felicitări edililor orașului și organizatorilor evenimentului de inaugurare!

You may also like

Leave a Comment