Responsive Menu
Add more content here...


O nouă investiţie importantă la Zimbor – Drum vicinal între Zimbor şi Sutor, în paralel cu Drumul European E81

La Primăria Zimbor povestea bunei administrații continuă cu primarul Gabriel Mureșan în frunte

by Tiberius NICODA
0 comment 129 views
A+A-
Reset

Printre multe alte realizări, proiecte derulate, finalizate, la Primăria Zimbor, în frunte cu primarul Gabriel Mureșan s-au pus bazele unui nou proiect pentru comună și pentru locuitorii ei.

În speță este vorba despre implementarea unui proiect de investiții prin CNI pentru amenajarea unui drum vicinal care va realiza o legătură secundară de acces între localitățile Sutor și Zimbor.

Scopul acestei investiții este unul foarte practic și util membrilor comunității zimborene din zona amintită. Aceasta, deoarece scurtează drumul între cele două localități şi facilitează accesul utilajelor agricole și atelajelor care se deplasează sau care vin înspre și dinspre terenurile agricole din zonă și nu numai.

Astfel, se are în vedere, în principal, degrevarea circulației de pe artera Drumului European E81, care trece prin zonă, având în vedere că aceasta este intens circulată pe relația Zalău – Cluj-Napoca.

În acest proiect se prevede amenajarea și asfaltarea drumului vicinal precum și amenajarea și betonarea șanțurilor de pe marginea acestuia. Valoarea proiectului este de peste 2,5 milioane lei, bani care vor fi accesați de la Guvernul României.

În cadrul aceleiași investiții și din aceiași bani se mai au în vedere lucrările pentru construirea unui nou pod în satul Sâncraiu Almașului și asfaltarea unei străzi în zonă (strada Mică).

Toate avizele sunt finalizate, astfel că, în zilele care urmează proiectul se va depune la sediul CNI de la București. Mai apoi,  va fi iniţiată licitația de atribuire a proiectului investiției și de stabilirea executantului a proiectului tehnic şi al lucrările propriu zise.

Altminteri, referitor la această inițiativă, primarul Gabriel Mureșan ne-a declarat:

Orice om din comuna Zimbor are drepturi, dar şi îndatoriri. Orice cetăţean are dreptul de a avea condiţii normale de viaţă, astfel că administraţia locală a încercat tot timpul să se aplece asupra problemelor comunităţii. De aceea, am ţinut să realizăm şi acest proiect. Va fi un drum paralel cu Drumul European, pe toată lungimea drumului şi un pod. Sperăm că investiţia va începe în acest an, cel mai probabil în toamnă.

You may also like

Leave a Comment