Responsive Menu
Add more content here...


La Pericei se construiește podul care poate decongestiona circulația dintre Zalău și Sărmășag   

În această lună, se vor demara lucrările la podul de peste Valea Crasnei din centrul comunal, printr-o investiţie finanţată de Guvernul României prin Programul Național „Anghel Saligny”

by Tiberius NICODA
0 comment 932 views
A+A-
Reset

 

Primarul Boncidai Csaba a avut mereu o viziune specială asupra a tot ceea ce înseamnă administraţia publică locală şi dezvoltarea comunităţii. Sigur, primordiale sunt utilităţile de bază, însă, pe lângă asta, viziunea primarului din Pericei este la un cu totul alt nivel. Capacitatea sa de a dezvolta comuna a adus încrederea cetăţenilor care îi acordă continuitate, Boncidai Csaba fiind primar în Pericei încă din anul 1992! De fapt, primarul din Pericei şi primarul din Sânmihaiu Almaşului sunt cei mai vechi edili din Sălaj!

Prin Programul Național „Anghel Saligny”, comuna Pericei a primit o finanțare de 5,3 milioane de lei pentru trei proiecte de investiții importante pentru comunitatea locală. Este printre puținele comune sălăjene care au infrastructura de drumuri, apă și canal pună bine la punct, cu ani buni în urmă, acesta fiind și motivul pentru care li s-a repartizat o sumă mai mică.

Primul dintre cele trei proiecte pe „Anghel Saligny” este un proiect ce prevede construirea unui pod peste râul Crasna în centrul comunal cu o valoare 1.388.627,33 lei. Noul pod va fi cel de al treilea din comună și va contribui eficient la decongestionarea circulației rutiere pentru cei ce vor dori să meargă prin Bădăcin spre Zalău sau care vin dinspre sau spre Sărmășag și Zalău.

“Podul se va construi înspre partea vestică a satului Pericei şi va permite fluidizarea circulaţiei dinspre Sărmăşag şi Zalău, evitând aglomerarea drumului în centrul comunei”, precizează primarul Boncidai Csaba.

Din păcate, așa după cum ne declara primarul de la Pericei, abia la a treia strigare în care s-a efectuat licitația de atribuire a lucrărilor la construcția podului s-a găsit într-un final un constructor serios, care să-și asume realizarea acestui obiectiv.

Astfel, în urma atribuirii lucrării ca urmare a celei de a treia licitații organizate, o firmă din Negrești-Oaș și-a asumat lucrarea de construire a podului. Constructorului i-a fost predat amplasamentul obiectivului își organizează șantierul, urmând ca din luna iulie să înceapă lucrările efective.

Comuna va continua dezvoltarea şi prin celelalte două proiecte pe “Anghel Saligny”. Unul prevede modernizarea și asfaltarea Drumului Comunal 102/A, în satul Pericei, investiția fiind în valoare de 1.657.218,43 lei.

Al treilea proiect prevede extinderea reţelelor de canalizare și alimentare cu apă în satele Bădăcin și Pericei, într-un proiect în valoare de valoare de 2.277.112,99 lei.

Comuna Pericei s-a dezvoltat pe toate planurile sub buna administraţie condusă de primarul Boncidai Csaba. Periceiul a ajuns o comună prosperă cu infrastructură, cu utilităţi şi cu servicii de calitate pentru cetăţeni.

 

You may also like

Leave a Comment