Responsive Menu
Add more content here...


La Năpradea, tot Partidul Naţional Liberal este prima opţiune pentru cetăţeni!

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 33 views
A+A-
Reset

În comuna condusă de liberalul Vasile Fodor, candidaţii de la PNL au primit de departe cele mai multe voturi la alegerile de duminică. Candidatul la Senat, Bogdan Ilea, a strâns 300 de voturi, în timp ce ministrul Lucian Bode, candidat pentru Camera Deputaţilor, a primit 284 de voturi. “În condiţiile actualei conjuncturi în care s-au organizat alegerile, sunt mulţumit de scorul înregistrat”, spune primarul Vasile Fodor

Dacă la nivel naţional, PSD a câştigat alegerile parlamentare de duminică, la câteva procente diferenţă faţă de PNL, în Sălaj situaţia este diferită.

După centralizarea datelor de către Autoritatea Electorală Permanentă din toate secţiile de votare se confirmă faptul că Partidul Naţional Liberal a câştigat alegerile parlamentare în Sălaj, atât la Senat, cât şi la Camera Deputaţilor. Astfel, PNL a obţinut  27,27% din voturile valabil exprimate pentru Senat şi 27,21% din voturile valabil exprimate pentru Camera Deputaţilor.

Şi la  Năpradea, tot candidaţii de la PNL au fost pe primul loc. Astfel, în comuna condusă de liberalul Vasile Fodor, Partidul Naţional Liberal a obţinut un scor bun. A câştigat la Senat cu un procentaj de peste 45%,  iar la Camera Deputaţilor cu un procentaj de 44%.

Aproximativ 100 de voturi a fost diferenţa între PNL şi următorul partid, PSD. Faţă de alegerile locale, diferenţa între cele două partide nu mai este atât de mare, însă acum situaţia a fost diferită!

Prezenţa la vot în comuna Năpradea a fost de 31,52%, iar din totalul de 2.154 de cetăţeni cu drept de vot s-au prezentat doar 679. Celor care s-au prezentat la vot şi care au votat cu candidaţii Partidului Naţional Liberal, primarul a ţinut să le mulţumească.

“Vreau să le mulţumesc celor care au venit la vot, fiindcă au dat dovadă de implicare. Oamenii şi-au sacrificat din timpul lor, dar s-au expus în condiţiile date cu această pandemie. Avem speranţe că vor urma 4 ani în care se va face treabă. Sper cât mai rapid să avem Guvern cu alianţele care trebuie făcute, ca să nu ne blocăm şi să putem duce mai departe tot ceea ce s-a început”, spune Vasile Fodor.

Alegerile parlamentare de duminică au adus şi o surpriză la nivel naţional. Este vorba de Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), care este pe locul 4 şi va intra în Parlament, reuşind să obţină undeva spre 10% din voturile valabil exprimate. La Năpradea, AUR a reuşit să depăşească procentajul de 10%!

“E surprinzător pentru toată lumea. Însă, dacă stăm şi analizăm, sunt evident voturi de la PNL, fiindcă PSD şi-a păstrat procentul de la alegerile locale. Deocamdată e inexplicabil, dar probabil influenţele sunt de alte natură. S-au îndreptat spre oameni mai vulnerabili şi care au putut fi mai uşor influenţaţi”, este de părere primarul comunei.

“În condiţiile actualei conjuncturi în care s-au organizat alegerile şi a prezenţei la vot, sunt mulţumit de scorul pe care l-a înregistrat PNL la nivelul comunei Năpradea. Prezenţa scăzută a influenţat foarte mult votul. La o prezenţă mai numeroasă, cifrele erau altele. Multă lume a preferat să rămână acasă de frica virusului”, spune Vasile Fodor – primarul comunei Năpradea

Năpradea – alegeri parlamentare 2020:

Camera Deputaţilor:

Partidul Naţional Liberal (PNL)    – 284 voturi (43.96%)

Partidul Social Democrat (PSD)   – 193 voturi (29.88%)

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) – 76 voturi (11.76%)

Partidul PRO România                             – 23 voturi (3.56%)

Alţii                                                                 – 70 voturi (10.84%)

Senat:

Partidul Naţional Liberal (PNL)           – 300 voturi (45.39%)

Partidul Social Democrat (PSD)           – 200 voturi (30.26%)

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) – 67 voturi (10.14%)

Partidul PRO România                        – 24 voturi (3.63%)

Alţii                                                        – 70 de voturi (10.59%)

Cetăţeni cu drept de vot: 2.154

Numărul de voturi: 679 (31.52%)

You may also like

Leave a Comment