Responsive Menu
Add more content here...


La Năpradea, administrația locală continuă modernizarea comunei – Se reabilitează căminul cultural şi biblioteca

Cu bani de la Uniunea Europeană, în centrul comunal se reabilitează energetic căminul cultural, după care şantierul se mută la bibliotecă

by Tiberius NICODA
0 comment 608 views
A+A-
Reset

În comuna Năpradea s-au derulat până acum proiecte importante – au fost modernizate unitățile de învățământ, s-au construit capele, locuri pentru depozitarea selectivă a gunoiului și s-a muncit intens la infrastructură.

Chiar şi cu un buget limitat, 5.095.100 lei pentru anul 2024, comuna de pe Someş se află în continuă dezvoltare.

Primarul Vasile Fodor a pus la dispoziția locuitorilor comunei date concrete despre activitatea desfășurată de executivul Primăriei, modul cum au fost cheltuiți banii publici, precum și obiectivele propuse pentru viitor.

Au fost prevăzuți bani și pentru eficientizarea energetică a bibliotecii din Năpradea, cât și pentru stații de reîncărcare vehicule electrice, la fel și pentru eficientizarea energetică a căminului cultural din Năpradea.

Eficientizarea energetică a bibliotecii comunală și a Căminului Cultural din Năpradea și realizarea a două stații de încărcare pentru autoturisme electrice în Traniș și Someș Guruslău sunt proiecte inițiate prin PNRR. Valoarea investiţiei la cămin este de 1,8 milioane lei – finanțare prin PNRR, altfel spus fonduri europene. În ce priveşte investiţia de la bibliotecă, aceasta se ridică la o valoare de 752.168,19 lei.

În cursul lunii mai au început lucrările de reabilitare energetică prevăzute la Căminul Cultural din Năpradea, urmând ca apoi să continue la Biblioteca Comunală. La căminul cultural, lucrările sunt avansate, proiectul fiind finalizat într-o proporţie de 80%, iar primarul Vasile Fodor spune că investiţia va fi finalizată undeva în luna august. În scurt timp, încep lucrările şi la bibliotecă, edilul precizând că şi acest proiect ar putea fi finalizat până la terminarea mandatului său, adică luna septembrie.

Prin PNRR, Primăria Năpradea mai pregăteşte şi alte proiecte de investiţii pentru staţii de încărcare pentru autovehicole electrice, digitalizare, dar şi schimbarea destinaţiei unui fost sediu C.A.P. din Someş Guruslău într-un centru cultural şi de recreere.

“Prin aceste investiţii putem spune că, clădirile publice din comună vor fi reabilitate în totalitate. Sper ca în această vară să demareze lucrările la toate proiectele pentru că termenul de finalizare este 2026 şi trebuie să ne mobilizăm pentru a le putea finaliza la termen. Dacă cumva fondurile aprobate vor fi insuficiente, vom completa cu bani de la bugetul local astfel încât proiectele să poată fi duse la bun sfârşit”, ne-a declarat primarul Vasile Fodor.

 

You may also like

Leave a Comment