Responsive Menu
Add more content here...


La mulți ani Sava Negrean Brudașcu! Îndrăgita interpretă de muzică populară își aniversează astăzi ziua de naștere

”Cum să mulţumeşti lui Dumnezeu pentru toate?! Dumnezeu mă iubeşte şi e cel mai important lucru din lumea asta. Am respectat publicul, l-am iubit şi acum culeg roadele, sunt respectată şi iubită”

by Mihai POP
0 comment 3.2K views
A+A-
Reset

Cunoscuta interpretă de muzică populară din Sălaj, Sava Negrean Brudașcu – artistă în toată puterea cuvântului, interpretă foarte apreciată de muzică populară autentică -, este unul dintre acei oameni care te învață prin cîntec, prin faptă, prin trăirile sale, care îți arată calea către dragoste și alean, către frumos și bine.

În repertoriu are în special piese din zona Sălajului, fiind născută în satul Buciumi. A fost deosebit apreciată și pentru cântecele patriotice (“Doamne ocrotește-i pe români”, “Noi suntem români” etc.). Un cunoscut cântec al său este “Mă cunosc că-s sălăjancă”.

Sava Negrean Brudaşcu s-a născut pe data de 2 iunie 1947 , în comuna Buciumi. A făcut liceul la Zalău şi, apoi, facultatea la Cluj. A profesat puţină vreme la Buciumi, predând limbile română şi franceză.

În anul 2019, a fost decorată de preşedinte Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional “Pentru Merit” în grad de Cavaler.

A iubit muzica din prima clipă. Prima dată a cântat în corul bisericii. Crede în Dumnezeu mai presus de orice, iar credinţa şi felul de a fi au transformat-o într-un adevărat model.

O ROMÂNCĂ. O ARTISTĂ. Îți tresaltă inima în piept când o asculți și-ți pui tricolorul la reverul celui mai profund gând. Ridică săli și-o țară în picioare cu vocea și iubirea ei pentru acest neam. Leagăn și stâlp folclorului nemuritor…

La Mulți Ani, draga noastră Sava Negrean Brudașcu!

“Azi ,de ziua mea , sunt recunoscătoare și mă simt binecuvântată de Dumnezeu. Sufletul meu e plin de bucurie, pace și credință. Am incercat de-a lungul anilor să fiu un om bun, modest și de omenie, să las loc de ” bună ziua”, să ajut cu fapta sau cu vorba, să incurajez , să mă rog pentru cei care au nevoie, să bucur si să inseninez sufletele oamenilor și sper că am reușit.Gândurile și urările voastre mă onorează și mă ajută in continuare pe cărarea vieții și a cântecului meu. Vă mulțumesc din ♥️” – este mesajul artistei.

You may also like

Leave a Comment