Responsive Menu
Add more content here...


La mulți ani astăzi de „Ziua Taților”!

„Nu există loc mai sus pe lumea asta decât pe umerii tatălui meu”-spunea un copilaș cândva

by Tiberius NICODA
0 comment 188 views
A+A-
Reset

Ziua Tatălui are o semnificație importantă deoarece ajută la recunoașterea contribuției individuale a fiecăruia dintre cei doi părinți la viața de familie în particular și la construirea societății în general. Fiecare copil are nevoie atât de tatăl cât și de mama sa, pentru a crește într-un mod armonios.

Nu este suficient ca tatăl doar să existe, ci este imperativ ca el să se și implice într-un mod activ în tot ceea ce înseamnă relația cu copiii și creșterea și educarea acestora.

Tatăl este personajul care influențează în mod crucial dezvoltarea copilului, fie prin implicare, fie prin neimplicare. Românii încep să conștientizeze cu adevărat importanța rolului pe care un tată îl joacă în viața familiei, în special în viața copiilor săi.

Poate de aceea, cu fiecare an care trece, Ziua Tatălui se bucură de o atenție crescândă și un loc tot mai vizibil sub lumina reflectoarelor.

Un tată e cel care te ține în brațe când plângi, strălucește de mândrie când ai succes și are încredere în tine chiar și atunci când ai un eșec. O veche vorbă spune că un tată valorează mai mult decât 100 de profesori.

Mai țineți minte perioada aceea a copilăriei în care chiar  credeați că părinții  pot muta munții din loc? Atunci când ați crezut   că tatăl poate ridica soarele pe cer și poate apuca stelele între degete pentru a le aduce la voi ca  să vă  lumineze casa ?

Când, cu oricâți eroi de poveste ne-ar fi fost presărată copilăria nici măcar unul nu se putea compara cu „eroul de lângă noi”?

Faceți un mic efort și încercați  ca  să vă amintiți… Apoi, vine o zi  în care maturizați la timp sau prea devreme, ne dăm seama că toate acestea au fost  neadevăruri. Închipuiri și vise . Povești spuse pentru ca noi, copiii de atunci, să creștem frumos și neîncruntați și fără griji. Minciuni nevinovate și povești  spuse din dragoste care, în multe cazuri, ascund greutăți, sacrificii, renunțări,dureri, înfrângeri și prea puține reușite. Și toate astea doar  pentru „un zâmbet de copil”. Ăsta e tatăl și fost și actual și viitor.

Căci despre tată, un poet spunea odată:

Când tatălui cerui a mea avere
Ca să-mi zidesc a fiului putere,
Primind-o, eu povară grea simții
Și ca să scap de chin și de durere
În mari deșertăciuni o risipii.

Și revenind-mi, plin de remușcare
Voi cere azi a tatălui iertare:
De n-oi primi, povară îmi va fi,
De-o voi primi, e-atâta ușurare
Că niciodată n-o voi risipi!

La mulți ani taților  care ați fost, care sunteți și pentru aceia care veți deveni, oriunde v-ați afla!

You may also like

Leave a Comment