Responsive Menu
Add more content here...


La Jibou se organizează simpozionul Internațional de Arte Vizuale ARTA ÎN GRĂDINĂ

by Mihai POP
0 comment 22 views
A+A-
Reset

Centrul de Cultură și Artă al județului Sălaj și Centrul de Cercetări Biologice Jibou anunță organizarea ediției a IX-a a Simpozionului Internațional de Arte Vizuale ARTA ÎN GRĂDINĂ. Evenimentul, cu desfășurare anuală, va avea loc în perioada 30 august – 8 septembrie 2020, în cadrul natural deosebit oferit de Grădina Botanică din orașul Jibou. Evenimentul din acest an este susținută de Primăria orașului Jibou, prin asociația Prietenii Grădinii Botanice și de revista online Modernism.ro din București.

La această ediție vor participa următorii artiști: Arpad Fabian (Cluj-Napoca), Florin Gherasim (Cluj-Napoca), Vasile Istrate (Cluj-Napoca), Marius  Lehene (SUA), Mircea Moldovan (Târgu Mureș), Dorel David Morar (Târgu Mureș), Radu Șerban (Cluj-Napoca) și Lucian Țintariu (Cluj-Napoca).

Lucrările de pictură, grafică, ceramică, fotografie și sculptură care vor fi realizate de către artiștii participanți la această ediție a Taberei de Creație se vor circumscrie genericului Locul ales”.

În cadrul activităților culturale conexe, Simpozionul va beneficia de prezentări și comunicări legate de temele artelor, arhitectură și psihologie, susținute de către invitați și de o parte dintre participanți.

În data de 6 septembrie 2020, la Grădina Botanică din Jibou, se va vernisa expoziție de bilanț a acestei ediții, care va cuprinde lucrările realizate în perioada taberei de creație din cadrul Simpozionului.
Lucrările din această ediție vor întregi colecțiile de artă contemporană ale instituțiilor organizatoare: Centrul de Cultură și Artă al județului Sălaj și Centrul de Cercetări Biologice Jibou.

Coordonatorul Simpozionului:
Radu Șerban

 

Informații generale despre Simpozion:
www.SimpozionulArtaInGradina.ro
https://www.facebook.com/SimpozionulArtaInGradina

You may also like

Leave a Comment