Responsive Menu
Add more content here...


La Horoatu Crasnei s-a semnat contractul ce prevede dotarea şcolilor şi grădiniţelor din comună

Astfel, şcolile şi grădiniţele din Horoatu Crasnei şi Stârciu vor beneficia de modernizare și îmbunătățiri prin acest proiect european în valoare de aproape 1.5 milioane de lei

by Tiberius NICODA
0 comment 120 views
A+A-
Reset

În comuna Horoatu Crasnei se anunță semnarea contractului de finanțare pentru proiectul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice si echipamente digitale ale unităților de invățământ preuniversitar ”.

Obiectivele proiectului vizează pe de o parte asigurarea cadrul juridic necesar pentru dezvoltarea competențelor digitale ale elevilor prin definirea profilului de competențe pentru profesioniștii din domeniul educației și sporirea calității și siguranței mediilor de învățare și promovarea tranziției către clădiri verzi în școli iar pe de altă parte asigură infrastructura și resursele tehnologice necesare pentru unitățile de învățământ preuniversitar, permițând accesul elevilor la tehnologie și dotările necesare pentru îndeplinirea standardelor de calitate în sălile de clasă și în laboratoare.

De aceste dotări, materiale şi echipamente vor beneficia cele patru unităţi de învăţământ, este vorba de Şcoala Gimnazială Nr. 1 Horoatu Crasnei, Școala Gimnazială Stârciu, dar şi grădiniţele din Horoatu Crasnei şi Stârciu.

Perioada de implementare a proiectului: 8 august 2023 – 31 decembrie 2024.

Valoarea totală a contractului de finanțare este de 1.377.699,87 lei din care valoarea eligibilă din PNRR este 1.077.730,99 lei, iar valoarea TVA eligibil aferentă este de 204.768,88 lei.

Cheltuielile neeligibile necesare implementării proiectului vor fi asigurate de Comuna Horoatu Crasnei, respectiv 95.200 lei.

You may also like

Leave a Comment