Responsive Menu
Add more content here...


Proiectele şi realizările din acest mandat îl recomandă pe Marian Mirişan pentru un nou mandat la cârma Primăriei Horoatu Crasnei

by Tiberius NICODA
0 comment 43 views
A+A-
Reset

Comuna Horoatu Crasnei este situată în partea de sud-vest a județului Sălaj, iar din punct de vedere hidrografic în bazinul superior al râului Crasna, la obârșia râului, în apropierea vârfului unghiului format de culmile cristaline ale Munților Meseș și Plopiș. Comuna este situată în Depresiunea Șimleului, la poalele munților Meseș, are o suprafață de 8.194 Km2 și este formată din satele: Horoatu Crasnei, Șeredeiu, Stârciu și Hurez si un cătun Poic.

Horoatu Crasnei se învecinează la nord-est cu comuna Meseșenii de Jos, la sud-est cu comuna Buciumi, la sud-vest cu comuna Cizer, la nord-vest cu comuna Bănișor, iar la nord cu comuna Crasna, spre sud comuna se învecinează cu comunele Almașu, Fildu de Jos și Ciucea, care aparține de județul Cluj.

Satul Horoatu Crasnei este la o distanță aproximativ egală de cele două orașe mai importante din județ: Zalău și Șimleul Silvaniei, aproximativ 25 km. Satul Stârciu se află la o distanta de 5 km de centrul de comună, iar satul Hurez la aproximativ 8 km. Satul Șeredeiu este la o distanță de 4 km de satul Horoatu.

Comuna Horoatu Crasnei îl are ca primar pe Marian Mirişan care are 47 de ani, născut în satul Hurez. A absolvit Grupul Şcolar Economic „Didactiva Nova” din Cluj-Napoca, după care şi-a continuat studiile la Universitatea “Bogdan Vodă” din Cluj-Napoca.

Începând din anul 2008 şi până în anul 2020 a fost consilier local, iar din anul 2009 şi până în anul 2020 a ocupat funcţia de administrator financiar la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Horoatu Crasnei.

La alegerile locale din 2020, liberalul Marian Mirişan a câştigat mandatul de primar cu 570 voturi (41.2%) din 1.387 de voturi valabil exprimate. Astfel, candidatul PNL l-a învins destul de clar pe fostul primar – Florian Sur (PSD) –, cel care obţinuse 494 voturi primite.

În ultimii ani, sub mandatul primarului Marian Mirişan, administraţia locală de la Horoatu-Crasnei a atras sume importante de bani, de la Guvernul României şi fonduri europene. Peste 150 de milioane de lei, adică 30 de milioane de euro, au fost atrase de Primăria comunei Horoatu Crasnei în perioada 2020 – martie 2024.

Aflat la conducerea Primăriei din anul 2020, Marian Mirişan, alături de echipa sa, a reuşit să demareze aproape 40 de proiecte, aflate în diferite stadii. Unele sunt finalizate, iar altele se află în diferite stadii, implementare, lista sinteză sau depuse pentru finanţare.

Totalul finanţărilor obţinute este de 46.005.154,10 lei, iar suma proiectelor depuse pentru finanţare este de 103.876.900,50 de lei. Suma totală este de 149.882.054,60 de lei.

Pentru aceste rezultate excelente, Marian Mirişan a fost singurul primar din judeţul Sălaj premiat în cadrul Galei “România Eşti TU”, în care organizatorii i-au premiat pe cei mai buni dintre cei mai buni – românii de “zece” din mai multe domenii.

Între aceştia s-au regăsit 10 primării din mediul urban şi 10 din mediul rural, între care şi Primăria Horoatu Crasnei! În doar trei ani și jumătate, primarul Marian Mirișan a reușit să depună proiecte de investiții ce depășesc 1480 de miliarde de lei vechi. Un record în administrația publică locală din Sălaj.

În doar trei ani și jumătate, primarul Marian Mirișan a reușit să depună proiecte de investiții ce depășesc 1480 de miliarde de lei vechi. Un record în administrația publică locală din Sălaj.

Marian Mirișan candidează pentru al doilea mandat la Primăria Horoatu Crasnei, din partea PNL Sălaj și speră că la alegerile din 9 iunie va câștiga încă un mandat la primărie.

În aceste condiţii, e de înţeles ca actualul primar să îşi dorească un nou mandat, în care pot fi finalizate şi proiectele aflate acum în aşteptarea finanţărilor. În zilele trecute, Marian Mirişan şi-a anunţat candidatura oficial pentru un nou mandat de primar.

“Dragi locuitori ai comunei Horoatu Crasnei,

Am luat decizia să candidez pentru un nou mandat în onoranta funcție de primar al comunei Horoatu Crasnei! Vă sunt profund recunoscător pentru sprijinul și încrederea de până acum și mă înclin în fața dumneavoastră cu mult respect! Am realizat împreună lucruri frumoase în toate satele comunei și îmi doresc ca acest parteneriat onest să-l continuăm și în perioada următoare!

Doresc să rămân în serviciul dumneavoastră pentru că vă preţuiesc mult, vă iubesc, vă sunt devotat și am experiența necesară pentru a exercita această funcție!

Continuăm împreună! Doamne Ajută!”, este mesajul lui Marian Mirişan – primarul comunei Horoatu Crasnei

You may also like

Leave a Comment