Responsive Menu
Add more content here...


La Hereclean, administrația comunei va finaliza lucrările la o bază sportivă începută acum 15 ani!

by Tiberius NICODA
0 comment 124 views
A+A-
Reset

Istoria bazei sportive din apropierea Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Hereclean a început acum mai bine de 15 ani. Investiţia din Hereclean a început în 2009, iar banii au venit de la Compania Naţională de Investiţii (CNI), în cadrul unui proiect naţional conceput de Guvernul Năstase în 2002. Compania Naţională de Investiţii a demarat începând cu 2002 un program naţional prin care se construiesc săli de sport în zone rurale şi urbane din ţară.

Ei bine, la Hereclean, în acest context s-a demarat construirea unui teren de sport multifuncțional căruia este anexat un vestiar care-l deservește. De-a lungul timpului investiția a prins contur, la un moment dat a ajuns într-un stadiu de construire de 90% din proiectul inițiat. Din cauza lipsei fondurilor și a finanțării, lucrările s-au oprit acolo aproape de finalizarea lucrării, în urmă cu ani buni.

Iată că, prin strădania edililor locali de la Hereclean s-a reușit deblocarea proiectului și reluarea lucrărilor la acest obiectiv – teren de sport multifuncțional și vestiare, obiectiv care risca să ajungă o ruină din cauza trecerii timpului și lipsei de finanțare. Până la urmă, s-au găsit soluții de finalizare a acestui proiect și ca urmare a bunei gospodăriri sub bagheta primarului Dobrai Francisc, lucrările s-au reluat și vor fi finalizate în cel mai scurt timp!

Baza sportivă de la Hereclean este situată în proximitatea Şcolii Gimnaziale nr. 1, iar pentru finalizarea lucrărilor la acest obiectiv mai erau necesare câteva sute de mii de lei.

Pentru finalizarea lucrărilor a mai fost necesară împrejmuirea terenului multifuncțional de sport care va fi acoperit ca suprafață de joc cu tartan. Mai sunt necesare și sunt spre finalizare finisajele interioare, exterioare ale vestiarelor, băilor vestiarelor, dotarea cu mobilier specific, iluminat și alte minime finisaje care se cer făcute.

Despre faptul că baza sportivă din centrul comunal se va finaliza, într-un târziu, primarul comunei Hereclean are doar cuvinte de satisfacţie.

„Primăria comunei îşi doreşte şi modernizarea terenului de sport din incinta şcolii de la Hereclean, acolo unde s-a dorit o suprafaţă de joc multifuncţională, pentru a putea fi practicate cât mai multe sporturi. Ulterior, acest obiectiv va fi concesionat, pentru ca investiţia ce durează de ani buni să îşi găsească finalitatea”, a spus Dobrai Francisc.

După finalizarea lucrărilor, cel mai probabil, Baza sportivă va face obiectul unei concesionări pentru o anumită perioadă de timp, către o entitate juridică pentru a acoperi costurile lucrărilor care s-au făcut pentru finalizarea proiectului și pentru întreținerea investiției. Sigur, în contract va fi stipulat şi faptul că elevii de la şcoala de la Hereclean îşi vor putea derula acolo orele de educaţie fizică şi sport.

Așadar, iată că acolo unde există interes, există și finalitate!

You may also like

Leave a Comment