Responsive Menu
Add more content here...


La Bălan se modernizează iluminatul public

by Călin ONICAŞ
0 comment 32 views
A+A-
Reset

Printr-un proiect câştigat de Primăria Comunei pe Administraţia Fondului de Mediu, sistemul de iluminat public de pe Drumul Naţional DN 1G va fi modernizat. Cele 400 de corpuri de iluminat schimbate vor fi montate pe stâlpii de pe străzile laterale pe care acum nu există becuri LED

Primăria comunei Bălan a câştigat un nou proiect de investiţie în ce priveşte sistemul de iluminat public. Autorităţile locale au depus un proiect la Administraţia Fondului de Mediu (AFM), pentru modernizarea iluminatului public pe Drumul Naţional DN 1G, ce face legătura între Jibou şi Hida.

Proiectul a fost câştigat, astfel că în perioada următoare vor începe şi lucrările. S-a muncit la documentaţia tehnică şi urmează să înceapă lucrările. Astfel, se vor fi schimba peste 400 de corpuri de iluminat. Şi corpurile înlocuite vor fi utile. Aceasta, deoarece, pe străzile laterale din comună există acum un bec din doi în doi stâlpi.

 Cele 400 de becuri LED, vor fi montate pe stâlpii fără iluminat. Odată finalizat proiectul de pe AFM, atât pe Drumul Naţional, cât şi pe străzile laterale, va exista un iluminat public modern. 

“Va fi un sistem inteligent, prin care se va putea regla intensitatea luminii în orele în care nu există activitate. Va fi o lucrare eficientă, prin care luminozitatea va fi mai mare, iar cheltuielile mai mici. În plus, ca urmare a acestui proiect, vom îmbunătăţi luminozitatea şi pe celelalte străzi din comună. Sperăm ca, până în toamnă, proiectul să poată fi finalizat”.

Daniel Pop – primarul comunei Bălan

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Ştirile din Sălaj de 14 iunie.

You may also like

Leave a Comment