Responsive Menu
Add more content here...


La 14 ani, sălăjeanca Anamaria Sălăgean a ajuns căpitan la „U” Olimpia Cluj 2

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 38 views
A+A-
Reset

Tânăra fotbalistă originară din comuna Gârbou este căpitanul echipei a doua a multiplei campioane a României, formaţie pentru care evoluează cu succes în Liga 2 Feminin


Anamaria Sălăgean este o tânără din comuna Gârbou care are un vis, acela de a deveni fotbalistă. Tânăra născută la data de 11 aprilie 2005 munceşte zilnic pentru a-şi îndeplini această dorinţă şi cu siguranţă se află pe drumul cel bun.

Mai întâi s-a remarcat la grupele de copii de la Rapid Jibou, acolo unde a jucat împotriva băieţilor. Calităţile sale au fost remarcate de cei de la “U” Olimpia Cluj, iar tânăra a ajuns în curtea multiplei campioane a României.

Alături de clujence a devenit campioană naţională şi a intrat şi în vederile selecţionerului echipei naţionale U 15 a României. Ascensiunea tinerei din Gârbou a continuat şi începând din acest an, Anamaria Sălăgean evoluează pentru “U” Olimpia Cluj 2 în Liga 2 Feminin. Ba mai mult, sălăjeanca noastră este şi căpitanul echipei.

Trei etape s-au scurs din Liga 2 Feminin, iar cu Sălăgean în centrul defensivei, “U” Olimpia 2 ocupă locul 2 în clasamentul Seriei 2 cu 6 puncte acumulate, la egalitate de puncte cu liderul Banat Girls. Totuşi, trebuie remarcat faptul că echipa a doua a clujencelor este formată din jucătoare născute în anii 2004 – 2005.

“Pentru mine înseamnă foarte mult faptul că sunt căpitan. Acest lucru mă ambiţionează să devin mai bună, mai ales că anul trecut nu prindeam lotul”, ne-a spus Anamaria Sălăgean.

Cât despre Anamria Sălăgean, să spunem că fundaşul central evoluează şi la LPS Cluj în Liga de Junioare U 15, având dublă legitimaţie. Campionatul este structurat în opt grupe, iar LPS Cluj se află pe primul loc în Grupa 5 cu două victorii din tot atâtea posibile, având un golaveraj demn de remarcat, 22 – 0.

La 14 ani a debutat pentru echipa mare

Având evoluţii bune la echipa a doua, tânăra din comuna Gârbou face antrenamente şi cu prima echipă şi chiar a debutat pentru multipla campioană a României, cu ocazia partidei din Cupa României dintre „U” Olimpia Cluj şi Ladies Târgu Mureş.

Cu sălăjeanca Anamaria Sălăgean în teren, clujenecele s-au impus cu 12 – 0 pe terenul târmureşencelor şi s-au calificat în faza următoare a competiţiei.

„Pentru mine, acest debut la echipa de senioare este un pas uriaş şi este un vis devenit realitate. Încă de când eram mică îmi doream acest lucru”, ne-a declarat fotbalista în vârstă de 14 ani.

You may also like

Leave a Comment